Šta je novo?

Savet - Detelinara, Ping, Provajder

svrmirac

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2013
Poena
151
Pozdrav svima,

Da li neko ima iskustva sa različitim provajderima na Detelinari, NS (Stevana Mokranjca) ? Konkretno, zanima me ko ima bolji ping - SBB ili Telekom?

SBB i Telekom su dve razlicite voćke - u startu ti je SBB bolji.

Nije mi važan download - sa 50-60 Mbita, sve se skine na vreme. Telekom ima duplo lošiji upload ali, to bi možda nadoplatio iil prosto živeo s tim.
U domenu tih brzina, Telekom je značajno jeftiniji ali, s njima nemam nikakvog iskustva (trenutno na SBB, upravo istekao ugovor).

Ono što me zanima je kvalitet veze kod Telekoma - eventualno pucanje i ping. Ako je ping znacajno losiji ili ako veza puca, ostao bi sa SBBom. Ako je isto ili slicno, presao bi na Telekom, jer je jeftiniji.

Dosadašnje iskustvo sa SBBom je OK, ali kopka me može li bolje ili slično, za manje para.

Pa koliki ti je ping na SBB-u kad razmisljas o promeni?

Pretpostavljam da ti je Telekomov internet dostupan samo preko instalacije za fiksni telefon, a to je inferiornija tehnologija od one koju nudi SBB. Na cenu Telekomovog interneta treba da dodas i pretplatu za fiksni telefon, a imaces sporiji net i bices obavezan novim ugovorom (trenutni SBB paket mozes da nastavis da koristis bez novog potpisa).

Ako nisi zahtevan korisnik, najjeftinija varijanta ti je kucni VIP net, ali s obzirom da se radi o bezicnom internetu, ne mozes ocekivati spektakularno dobar ping.

Ne znam za detelinaru,ali ja i 3-4 druga u Sremskoj Kamenici. Svi imamo 50/2 telekom,retko kada se imaju problemi i pucanje veze.Ping je u 99% slucajeva dobar,nekad upadnes u los Channel Type ako imas i IPTV,ali uz par poziva smaranja obicno to nameste,ali to se desilo mozda 3-4 puta za 2 godine.Ima se super ping 40-70,moze se igrati vecina igrica na EU serverima.Moj savet ako je moguce uzmi po kraju ugovora na probno 2 nedelje ako je moguce,mislim da je tako nesto moguce u ugovoru ako nisi zadovoljan vratis opremu i raskines ugovor.Ako nisi u mogucnosti da imas 50/2 onda je to druga prica tu su mislim SBB i TELEKOM slicni oko problema pucanja i loseg pinga.

Nije mi važan download - sa 50-60 Mbita, sve se skine na vreme. Telekom ima duplo lošiji upload ali, to bi možda nadoplatio iil prosto živeo s tim.
U domenu tih brzina, Telekom je značajno jeftiniji ali, s njima nemam nikakvog iskustva (trenutno na SBB, upravo istekao ugovor).

Ono što me zanima je kvalitet veze kod Telekoma - eventualno pucanje i ping. Ako je ping znacajno losiji ili ako veza puca, ostao bi sa SBBom. Ako je isto ili slicno, presao bi na Telekom, jer je jeftiniji.

Dosadašnje iskustvo sa SBBom je OK, ali kopka me može li bolje ili slično, za manje para.
Sta je jeftiniji, 200din mesecno?

Poslednja izmena:
Lično sam bio na SBB i pre godinu i po dana prešao na BOX 4 (sad je to BOX 3 + mobilna tarifa uz BOX) i nemam problema, a pikam FIFU online redovno. Praktično sam mobilni paket dobijao gratis, i jos koji dinar uštedeo.
Ipak, strpi se još malo sa prelaskom, dok se ne vidi kako će zaživeti Telekomova optika.

Pa koliki ti je ping na SBB-u kad razmisljas o promeni?
Ne razmisljam o promeni zbog loseg pinga nego pokusavam da skontam dal mogu da imam isti, za manje para.
Frankfurt Vodafone server (sa Speedtest.net) 33ms. Ono što ne bih voleo je da to naraste na nekih 50-60ms, sa Telekomom.

Sta je jeftiniji, 200din mesecno?
Telekom nudi 50/2 za 2400 (1800 net + 600 fiskni) a kod SBBa je 60/4 3200. Sto se tice cena, na godisnjem nivou, sa Telekomom je usteda nekih 80 jura.
Mesečno, razlika od 800 din nije skandalozna ali, ja bi to sudio po pingu. Platio bi tu razliku za duplo bolji ping.

SBB ima generalno bolje pingove, manje hopova od korisnika do end servera.
To!

Jel ima neko s Nove Detelinare, na Telekomu, da uradi Speedtest na taj Frankfurtski Vodafone server, za usporedbu?

@Nikolaus Hvala ti mnogo!
Da li bi jos mogao, molim te, da kažeš koristiš li interleaved ili fast opciju na konekciji (ono što spominju na threadu koji je 2SaiNt4U linkovao u postu iznad) ?

Mislim da svakako prelazim na Telekom. Jest da je po svim parametrima sporiji od SBBa ali, nije toliko da bi patio zbog toga. Plus, rešiću se SBBovog TV risivera kojeg uopšte ne koristim i imati OK ustedu.

Hvala svima na pomoći!

Ne znam kakva je situacija u NS sa Telekom optikom ali od kada sam presao na ovaj fiber home kod Telekoma prezadovoljan sam 150/20 sa pingom od 40ms za EU LOL server

Nazad
Vrh Dno