Šta je novo?

Savage3d tv-out & B/W, pomoc!

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Kartica Savage3D sa tv-out (ima cinch i s izlaz)......

Cel633, 128RAM........ w98....

Problem: Naravno problem je sa Tv-out. Instalirao sam nekoliko drajvera i sa svima je isti problem! NEMA BOJE! Probao sam da menjam NTSC i PAL ali to je radilo samo na Sony trinitron (morao sam da stavim NTSC-Japan). To je sve kod mene kuci, a kad sam odneo komp. kod vlasnika, povezem sve i ukljucim (EI-Nis), pojavila se boja i sve je bilo OK. Rekoh da prebacim na 800x600 i posle toga nema vise boje ni za lek. Nesto sam cackao (ne znam tacno sta) i boja se vratila (posle xx restarta). Pustim film, a ono savrsena slika (inace imam ATI7500 i rekao bih da je na savage bolja slika). Kako sam iskljucio RadLight slika opet crno-bela. Menjao sam drajvere, standarde, ukljucivao, iskljucivao, i na kraju podivljao :)

A da, kad je ekran na 800x600 i racunar se restartuje, prilikom dizanja sistema javlja se “plavi ekran” i pomaze samo restart i safe mod!

Ako neko ima iskustva sa ovom karticom ili neke ideje neka kaze!

PozdaraV!

Davno je bilo kada sam tu karticu imao u racunaru, ali koliko se secam TV out ti radi samo u 640x480, tj. i monitor mora da radi u toj rezoluciji.

Dobro u 640x480, a sto je slika crno bela???

BigBoy je napisao(la):
Dobro u 640x480, a sto je slika crno bela???

Da znam odgovor, napisao bih ti ga odma`. No, i dalje sumnjam da je nesto vezano za pal/ntsc podesavanja i/ili drajvere. Nista novo ne mogu da ti kazem osim onog standardnog: potrazi novije drajvere (ako postoje), zezaj se sa podesavanjima, pogledaj da ti kabl negde ne prekida, itd.

Imas li instalirane najnoviji CATALYST? Mada i sa starim radi, ides na DISPLAY PROPERTIES->SETTINGS->ADVANCED->DISPLAYS. Tu kliknes na
"prozorcic" od TV-a i podesis stetovanja. Na mom TVu je setovana rezolucija 800X600 U BOJI sa PAL-B. Znaci moguce je namestiti boju. :rtfm:

SER XaleX je napisao(la):
Imas li instalirane najnoviji CATALYST? Mada i sa starim radi, ides na DISPLAY PROPERTIES->SETTINGS->ADVANCED->DISPLAYS. Tu kliknes na
"prozorcic" od TV-a i podesis stetovanja. Na mom TVu je setovana rezolucija 800X600 U BOJI sa PAL-B. Znaci moguce je namestiti boju. :rtfm:

Xalex, procitaj pazljivije covekov post... :)

Vrh Dno