Šta je novo?

satnet+gprs pitanje

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
em, pitam umjesto jednog druga koji ima sledeci problem:

uzeo je satelitski 256kbps + GPRS za upload. Medjutim, na telefonu u logu mu pokazuje da tel. radi upload, ali i download u nekoj mjeri (priblizno jednak uploadu), iako se sav "pravi" download odradjuje preko satelita. Sad, da li je to normalna pojava, ili bi trebalo da preko GPRS-a ima samo upload? Ako nije OK, kako da blokira tel da ne radi nikakav download, preko firewall-a ili sta?

Znaci, nisam bas upoznat sa svim detaljima kako su odradjene konekcije, ali znam "strucnjake" iz firme koji su mu to instalirali&podesili (isti strucnjaci koji su mene ubjedjivali da je AMD njemacka firma i sl). :d

Manite se preko GPRS-a, ima da vas oderu za upload a ne mozes da sprecis download sa mobilnog nikako. I da znas i upload se naplacuje!!

znam da se upload naplacuje :d A decko nema drugi nacin da organizuje upload. Ipak je ovo CG :p

Onda nemate jeftinog resenja. Imate li wireless ili dial-up?

wireless jos nein (zivio monopol!), za dial up nemam pojma kako stoji momak, ali ako je do sad koristio samo GPRS, pa mu treba alternativa (isti slucaj kod mene, dial-up mi nikad nije proradio, presao direkt na ADSL :d ), pretpostavljam da je uposlio to sto ima...

Otkud sad ADSL, a nije imao Dial-up? Sta radite tamo dole :) ?

imam ja kombinaciju sat/gprs(063 post-paid)

izadje te 1% od ukupnog protoka ide na gprs bar kod mene je tako
mada sam ga stavio i u kombinaciju sa dail-up-om tako da kad idem teski download onda koristim modem ;)

blizu 500 dinara izadje gprs kad skines 1 gigabajt
mada
ja mislim kad je brza veza (ja imam 1024) manje kuca gprs mada oni to nepriznaju...

djalf je napisao(la):
Otkud sad ADSL, a nije imao Dial-up? Sta radite tamo dole :) ?
a tek moj direktan prelazak sa C-64 na AMD XP 2.1GHz (pre-overclocked) :d
A inace, ja sam "preskocio" dial-up fazu (***, kod nas GPRS ionako bio dz oko 2 god, a parica mi izgleda ostecena, mada ADSL radi). Za ovog tipa sa sat-netom ne znam zasto nema dial-up, uglavnom je u USA (vec zamisljas kakva mu je tamo koNJEkcija ;) ), mozda zato.

Stanley je napisao(la):
imam ja kombinaciju sat/gprs(063 post-paid)

izadje te 1% od ukupnog protoka ide na gprs bar kod mene je tako
mada sam ga stavio i u kombinaciju sa dail-up-om tako da kad idem teski download onda koristim modem ;)

blizu 500 dinara izadje gprs kad skines 1 gigabajt
mada
ja mislim kad je brza veza (ja imam 1024) manje kuca gprs mada oni to nepriznaju...
da, al pitanje je: jesi li kontrolisao imas li koliko downloada preko GPRS-a, ili je sve samo upload???

Mislim da nema nekog download-a, ali je 500 dindzi za 1Gb mnogo! Pa ti sa tom vezom skines 10 giga ko nista a upload da te kosta 5000 dinara?? Ne isplati se to, verujte mi. Dial-up+jeftina tarifa je zakon.

Nazad
Vrh Dno