Šta je novo?

satelitski internet - provajderi

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Interesuje me da li neko koristi satelitski net, koja su iskustva, koristio sam europeonline do trenutka kada je bankrotirao (oko 2001.) Tada je bilo nesto extra jeftino bez ikakvog limita.

Da li postoji neki provajder koji nudi pakete bez ogranicenja download-a?!
Koja je poenta imati limit od 1Gb mesecno, skines jedan divx i to je to ...

Pogledaj ovde: www.skydsl.co.yu
Imaju neogranicen download u premium i profesional paketima.

Ja sam probao ASTRASAT, dobri su, nema otvaranja naloga, 2000 dinara za 256k i picis! Ono sto pise 1,5gb ti nije protok, toliko ti oni garantuju da ces da skidas u spic terminima (kada je guzva, na primer od 19h do 2 nocu), mada je meni i tada radio 95% oko 28-30kb/s! A ako mozes da ides nocu (posle 3), ima da "ujeda" na svih 32kb/s, nekad i Brze!!! Astrasat ti je najpovoljniji, mada check i ostale ponude, da ovo ne bude reklama! I jedan hint:Astrasat je na Astri 12544 Horizontalno, a meni je tehnicar tako podesio da mi je tu signal bio prilicno slab (moras da imas preko 50% da bi radilo ok)! Uradices sledece (ako imas ovaj problem): samo malo otegni konverter (nemoj da ga pomeras!) i samo ga malo zarotiraj u neku od strana, to ce ti dati bolji signal za ovaj transponder! Ja sam tako uradio! Ostali kanali se nece bitnije poremetiti!
Pozdrav!

Ako sam dobro upucen sve vreme ti je bio ukljucen upload preko lokalnog provajdera sa dial-up pristupom ili kablom a download-ovao si satelitom?
Pojasni molim te jer je dvosmerni satelitski internet kod nas sa paketom od 128 kb/s oko 160 Eura mesecno...

Poslednja izmena:
Naravno, upload sam tada koristio na dialup-u, sada imam flat 64k wireless sto mi je dovoljno za muziku. Satelitski tesko ide sa P2P jer moras i da share-ujes a tada ti guse download neophodan za veliki download! Mada satelit+wireless flat je pun pogodak, jes da kosta ali ima da napravis Mirror neta na svom Hd-u! I ide brze od ADSL-a. Kome treba brzina i flat, neka uzme ovo. Jedina prednost ADSL-a je javna dinamicka adresa, znaci Emule radi na HIGH ID, i sigurno je bolji za P2P!

Mene zanima gde da kupim astraSat karticu i da ima neko predstavnistvo u beogradu satelitskog internet provajdera. Molim za pomoc!!!

@Milos_SD
Link za SkyDSL ne radi ili je do neceg drugog problem?

Mislim da je problem sto su oni (neki iz Smedereva cini mi se) prekinuli sa zastupnistvom SkyDSL-a. Sada se rade uplate preko neke hrvatske (ili bosanske?) firme.

Dakle, ovo je fenomenalno. Down do 16MB je stvarno super, ali i kosta isto tako.

Imam ja par pitanja. Šta su prioritet i čemu služe? Kontam da ima veze sa brzinom dl-a, ali mi nije nešto jasno tu... I ono, optimalna opsežna širina.. WTF is this?!

Ima li neko raspoložen da to objasni...

Pozdrav.

drekavac je napisao(la):
Mene zanima gde da kupim astraSat karticu i da ima neko predstavnistvo u beogradu satelitskog internet provajdera. Molim za pomoc!!!

www.astrasat.net

Mislim da su najoozbiljniji sto se satelitskog interneta tice kod nas.

JA sam bio 3 meseca na sat-speed-u, ali za mene, kao i za mnoge od nas je to skupo zadovoljstvo, imao sam najbrzu konekciju, tako da mi je download isao brzinom i do 150 kbit/sec, a prosek mi nikada nije bio ispod 100 Kbit/sec...Medjutim ja sam bio, kako oni kazu, "fer korisnik", tj mesecno sam skidao od 4 gb-6gb raznih stvari sa neta...Za nekoga je to OK, za nekoga malo, mozda je to za neku kolicinu Gb, mnogo para, ali je lep osecaj kada skines pesmu za 15-ak sekundi...

Ne skinem ni ja neku količino oko 10GB mesečno, naravno da sa povećanjem brzine raste i količina podataka. Poenta je toma ako kažeš flat za neki paket onda to i ispoštuj ili ga nazovi drugačije.

Merline, kako ti ide download? Jel' postoje neka ograničenja, tipa nemogućnost pristupa nekog dijelu interneta ili zabrana skidanja sa torrent-a ili sličnog "p2p" softvera?

Koliko si zadovoljan uslugom i koliko/kako plaćaš?

Puno pitanja... :d

Pozdrav.

Ja sam za sada zadovoljan i nisam imao nikakvih ograničenja. Što se tiče p2p softvera ja ga ne koristim, inače u slučaju satelitskog interneta ti imaš brzinu samo u dolaznom smeru dok si u odlaznom osuđen na brzinu modema ili već šta koristiš, tako da neznam kako bi ti ti torrent programi radili.
Usluga je odlična, uvek me iznervira što drugi moraju da budu toliko bolji od nas. Koristim usluge mnogih naših provajdera bar mogu da budu poslovni i ljubazni ako nisu kvalitetni.
Ja koristim paket Classic3 to je flat 1000kbps. Istu brzinu imam na poslu na SBB-u i kad ih uporedim satelit je malo sporiji download na SBB-u je 120 a na sateliti u proseku 100.
Pošto plaćaš devizno firmi u hrvatskoj moraš u nekoj banci da otvoriš deviznu štednu knjižicu. Znači kod mene procedura sledeća Zatražim od njih da mi pošalju račun, na tom računu se nalazi sve što je potrebno za plaćanje. Odem u banku sa tim računom uplatim na devizni račun 30 evra i dam račun da mi plate, pri tome platim proviziju banci 200 dinara. Tako je bar u Komercijalnoj banci. Papir koji sam dobio od banke da je plaćanje izvršeno pošaljem ljudima na fax i istog dana od ponoći mi je internet aktivan.
Ranije se plaćala neka aktivacija 50 evra koja je privremeno ukinuta do nove godine, pa proveri prvo to.

Bio sam na sajtu skydsl-a i aktivacija se nije naplaćivala samo do 31.12.2005. godine. Obzirom da po tom pitanju na sajti nije ništa promijenjeno, mogu samo da mislim da je tako kako jeste - da se plaća 50 eura aktivacija.

Što se plaćanja tiče, može li se platiti elektronski?

Vrh Dno