Šta je novo?

satelitska tv

• Začetnik teme Začetnik teme mmv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
ja nesto probah, ali nisam uspeo, moze li neko iznova naceti temu o sky star 2 sistemu, nacinu trazenja kanala, potrebnom softveru, ...

Hmmm... naceti temu... pa imali bi onda materijala za jednu celu sobu 😀
Reci konkretno sta je problem pa da ti probamo pomoci.
Nisam razumeo sta si mislio pod ovim "trazenje kanala", al` ajd` da probam...
U zavisnosti na koji satelit (Hotbird, Astra, Sirius, Hispasat itd.) ti je tanjir pozicioniran te kanale ces moci da pratis, ne sve naravno vec odredjene (FTA- free to air tj. slobodne i one koji se gledaju u "edukativne svrhe" mada ove druge malo manje).
Evo jednog dobrog linka da vidis na kojem satelitu idu koji paketi. www.lyngsat.com
Softvera koji se koristi za gledanje ima podosta, a najcesce se koristi AltDVB, Progdvb, MyTheatre itd. Ja licno koristim Progdvb on je freeware i mozes ga skinuti sa www.progdvb.com.
Pretpostavljam da bi ti da gledas i scramble-ovane kanale, al` nazalost o tome ti ne mogu pisati posto tako nalaze politika foruma... sorry... 🙁
pozdrav

Poslednja izmena:
I jos nesto, i mozda glupo pitanje, da li mesto gde stoji tvoj tanjir je prikladan za trazenje Astre ,hotbirda, sirius-a itd. Da li gleda ka njih, da li imas otvorenog horizonta? Ako je to ok, moras namestiti tanjir. Nagib tanjira je otprilike:Gornij sraf otprilike na 1/2 gornjeg useka a donji sraf 5/6 pri kraju.E sad, instaliraj Server4pc i posle progdvb.
Na setu4pc namesti hotbirda i na progdvb namesti na disecq option da ti stoji hotbird.
Zatim na progdvb idi na opciju scan trasponder, ukoliko nemas gotovu channel listu za hotbirda, i izaberi frekvenciju Recimo 12188 V i ostavi tako,nemoj da pritisnes bilo sta drugo. Pomeraj tanjir levo-desno dok ne dobijes signal oko 28-30% na ovoj frekvenciji.Kad dobijes signal pritisni scan da bi nasao neke programe, i zatim scan hotbirda iz channel list menu-a.

Da ne otvaram novi topic..
nesto sam cackao oko satelitske i vise nemam signal.. Interesuje me pod kojim nagibom treba da stoji tanjir u stepenima? Nemam iskustva sa tim, namestao je majstor pa bih da probam da namestim sam.

Nazad
Vrh Dno