Šta je novo?

Sata1 kablovi u sata2 kontroler ??

Stainless

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
319
Sklopio sam neki racunar i nijesam imao sata2 kablove pa sam povezao sata1 kablovima sata2 plocu i sata2 hdd,sad primjecujem da je lim na kucistu oko napajanja topao (thermaltake 550w),da li to moze imati neke veze sa ovim kablovima?
isto sam primijetio da hdd (neki excelstor) ide do 51c u loadu i veoma je spor u instalaciji operativnog.

Poslednja izmena:
Neka me neko ispravi ako gresim, ali sata1 i sada2 kabl je isto. Zbog tog kabla se ne moze grejati dodatno napajanje.
Napajanje bi trebalo uvek da bude toplo do neke granice, ja imam isto to napajanje (trebalo bi) i greje se, sto jes jes. Zato i ima 12ticu da ga haldi.

Meni se cini da jesu razliciti jer su sata1 dosta tanji?A napajanje nije bas vruce ali je dosta toplo kuciste na mjesu gdje se nalazi napajanje a zanimljivo pozadi izbacuje mlak vazduh.

SATA kablovi su SATA kablovi, nema 1 ili 2, ako su razlicite debljine to je do razlicitih proizvodjaca i kvaliteta kablova

isto sam primijetio da hdd (neki excelstor) ide do 51c u loadu i veoma je spor u instalaciji operativnog.

Taj hard disk i nije neki reprezentativni primerak brzine. A to sto se greje... Jel ima neki vent na kucistu ispred njega (cisto sumnjam)? Stavi jednu 12-icu ispred i ohladices ga za 15 stepeni.

Sto se tice kablova, nema veze, isti su za sata1 i sata2.

Nazad
Vrh Dno