Šta je novo?

SATA u RAID-u!

dovla1

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Vec par nedelja trazim SATA adapter za obicne ide diskove - ali bez uspeha.Cuo sam negde da je Abit kupio licencu za taj adapter i da sme samo on da ga proizvodi ne znam koliko.
Da li neko zna gde ja mogu da nabavim neki - moze i polovni Sata Adapter i po kojoj ceni.

Razlog svemu ovome jeste shto imam 2 diska - jedan na SATA a jedan na slave-u CDa[ mora da bude CD master jer je rezac].
Problem se javlja kad mi ostane CD u rezacu po restartovanju - tada se pobrkaju sva slova na kompu.Tj imam C i E kao jedan disk od 60 g , a D mi je poseban disk.Neumem da ih rasporedim kako treba tako da mislim da je josh jedan SATA u raidu bilo reshenje.

Naime kadCd ostane u rezacu on Gurne E da bude G [dva slova - tj. CD i CD-RW se ubudze izmedju C i E particije jednog diska.

Ako neko zna reshanje mog problema bez adaptera - super - ako neko zna gde mogu da ga nabavim super.

hvala na mudrosti

Deljenje drive lettera moze da se namesti u Windowsu. Samo nije mi jasno, zasto si stavio HDD kao slave rezacu? Zasto nije HDD na primary ATA, a CDRW na secondary? SATA disk ostaje na SATA kontroleru.
Adapter kod nas je jos uvek redak, moraces malo da cunjas okolo. :)

Adapter potrazi na "domace trziste". Trazili su neki, a stavise cini mi se i da su nasli: ali Asus!
Abit isporucuje svoje Serilel adaptere u paketu sa novim plocama; raspitaj se i po malim oglasima, mozda nekome taj Serilel ne treba, pa ti proda ili pozajmi...

SATA dongle

Ne znam da li sam dobro shvatio ali meni lici da covek trazi

HDD SATA Dongle, IDE to Serial ATA adapter (ASUS)

Ako je to u pitanju, IMA.

pretpostavljam da taj ASUSov kontroler moze bez problema da se koristi na ABITu, ali ipak bi radio cuo necija iskustva???

jox je napisao(la):
pretpostavljam da taj ASUSov kontroler moze bez problema da se koristi na ABITu, ali ipak bi radio cuo necija iskustva???

Sve je to standard BATO (reklama) salim se naravno da bi trebalo da budu 100% kompatibilni jer sam ja narucio iz Nemacke za Abit-a IC7 normalno nije abitov i sve je u redu. Ne vidim razlog zasto ne bi i Asus-ov radio na Abit-u jer je Seriall ata isti konektor na svim plocama kao i Ide konektor na svim Ata 133 100 66 diskovima... Prema tome treba da sljaka bez problema :rtfm:

Asus navodi da njegov s.a.dongl radi samo sa promisovim serial ata chipom medjutim i sam imam dva ovakva na asus P4P800delux i radi bez problema sa s.ata integrisanim u intelov 82801ER chip.
Naravno to nije slucaj kada se prebaci u raid mod tada pravi probleme.
Znaci u slucaju da neces da ih koristis za raid na intelovom 82801ER chipu trebalo bi da ti zavrsi posao. cheers

ASUS adapter radi samo sa odredjenim tipovima ploca (tj. promise kontrolerima na njima) i 99% nece raditi sa plocama koje nisu navedene na kutiji samog adaptera. Nije radio npr. sa ASUS A7V600 ploci, dok je Abit adapter radio bez problema.

Nazad
Vrh Dno