Kod nas - samo uz komplete ploca MAX2, NF7S itd...marko1101 je napisao(la):gde moze da se nabavi adapter SATA na PATA
Hoces realne ili sinteticke?jox je napisao(la):i kakvi su rezultati?
Darko je napisao(la):E ovako: Kada procesor i memorija rade sinhrono, ne postoji WS, tj. waiting state, tj. CEKANJE da procesor ili memorija odrade posao, vec to rade istovremeno.
Tako da se bolji rezultati dobijaju kada se memorija stavi na takt procesora, tj. 133/133 ili 166/166 ili 200/200 i sl.
A slabije kada se stavi recimo 100/133 ili 133/166 ili slicno. Zasto? Zato sto u ovom slucaju memorija odradi posao, i ceka procesor da bi se ispraznila, pa ulazi u WS. Tek kada izadje iz WS-a i isprazni se, moze se ponovo puniti a onda vec "kasni" za 1/3 brzine.
FSB je skracenica od Front Side Bus. Drugim recima to je glavna magistrala, odnosno SRCE masine. Recimo da je to jedan veliki autoput. Zamisli kada bi se auto put Beograd-Nis odvijao u jednoj traci; bila bi katastrofa. Treba ti sto siri put da bi vise automobila istovremeno moglo da se ugodno vozi.
Zamisli sad ovako: Automobili su binarna informacija, umesto gradova tu su RAM, AGP, i CPU. Autoput je FSB. Dakle sto veci FSB, brzi (veci) je protok informacija.
Drugim recima, sa 6x200 FSBom imaces bolje rezultate nego sa 20x100, iako je ova druga cifra znacajno veca od prve.
Zato se obicno kupuju T'bred i koji mogu da se "downclockuju" na mnoziocu, a overclockuju na FSB-u, zajedno sa memorijom.
Nadam se da sam malo ocistio maglu?![]()
Darko je napisao(la):Hoces realne ili sinteticke?
Sinteticki cca 47500 skor u Sandri 2003
A realni jos bolji
Samo, moras da pazis - SAMO stavljaj na FAT, nikako na NTFS i gledaj da koristis plocu V2.0 uzeo sam je danas i izgleda nema uopste bagova sa RAID-om. A osim toga ide debelo preko 200 FSB...
U principu, da.simpson H je napisao(la):Jel to onda znaci da ce neki Duron na 7x210 brze raditi od XP1700+ default????![]()
![]()
jaksa je napisao(la):Darko, vidi:
IT7-MAX2 v2.0, 2xMaxtor dm9+ 80gb raid 0, ntfs 20gb, prva particija, NTFS
:d
da, i to je mereno sad, dok sam on-line
Rekoh ja pre neki dan, mi poturice smo najgoriAlexandar je napisao(la):Eeee, nista ne valja ta ploca i taj intel![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari