Šta je novo?

SATA na XP 32bit

mr_gee_fox

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2009
Poena
320
hteo bih da instaliram XP (32 bit) na disku koji ce da radi u punom AHCI (sata) rezimu....
e sad znam za jedan nacin na to a to je da se instalacija sistema modifikuje sa nLite programom i ubaci drajver sa kojim ce moci da radi.......
e sad problem je sto ja ne znam tacno koji drajver da trazim da li kod proizvodjaca ploce, MS-a...... bas sam u nedoumici (preciznije receno neznanju)......
ako neko nesto zna neka se oglasi................

Trebaju ti drajveri za sata kontroler. On je obicno deo cipseta, pa ces drajvere najpre naci na sajtu proizvodjaca ploce ili proizvodjaca cipseta. Ako je kontrpler u vidu zasebnog cipa, moras pogledati na sajtu proizvodjaca cipa (npr SiliconImage kontroleri su dosta cesti ). I slobodno integrisi vise drajvera, za svaki slucaj.

Ja bih imao jedno pitanje u vezi tog AHCI-ja moda.Ako sada imam 3 sistema instalirana vec sve radi super IDE mod, i sada na primer hocu da instaliram cetvrti ali sa AHCI kontolerom na novi HDD da li, u BIOS-u kad promenim sa IDE na AHCI mod, ce biti nekih problema sa preostalim vec instaliranim OS-ovima ili ce sve biti OK?

na mojoj ploci (a predpostavljam i na vecini ako ne i na svim) moze da se bira za AHCI ili je ukljucen za sve ili nije ukljucen ni za jedan HDD/OS. Tako da ti je jedino resenje da instaliras AHCI drajvere za sva 4 OS-a

hteo bih da instaliram XP (32 bit) na disku koji ce da radi u punom AHCI (sata) rezimu....
e sad znam za jedan nacin na to a to je da se instalacija sistema modifikuje sa nLite programom i ubaci drajver sa kojim ce moci da radi.......
e sad problem je sto ja ne znam tacno koji drajver da trazim da li kod proizvodjaca ploce, MS-a...... bas sam u nedoumici (preciznije receno neznanju)......
ako neko nesto zna neka se oglasi................

Idi na asus sajt i skini drajvere koji idu na flopi za p5q!

Ja bih imao jedno pitanje u vezi tog AHCI-ja moda.Ako sada imam 3 sistema instalirana vec sve radi super IDE mod, i sada na primer hocu da instaliram cetvrti ali sa AHCI kontolerom na novi HDD da li, u BIOS-u kad promenim sa IDE na AHCI mod, ce biti nekih problema sa preostalim vec instaliranim OS-ovima ili ce sve biti OK?

Biće problema, inace vec je pricano da je jako mala razlika izmedju ide i ahci tako da ostavi sve ako radi i uzivaj! :wave:

Hvala za odgovor znam da u BIOS-u podesavam za sve HD-ove i ranije me zanimala ta razlika a mislio sam samo da je stvarno proverim, ali sa da reinstaliram sve sto do sada imam ne bih 🙂

Nazad
Vrh Dno