Šta je novo?

SATA na USB FLASH memoriju?

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
Pozdrav Prijatelji.

Trazio sam po internetu ali nista konkretno nisam mogao da nadjem.

Naime trebao bi mi adapter - gde bi mogao sa Sata konektora napajanje i podaci mogao da ubodem - usb fles memoriju kao HDD

znaci postoji li nesto kao na primer Adapteri koji ima da se kupe:

sata to ata i obrnuuto za 3.5" i 2.5" HDD-e

E znaci meni bi trebao adapter SATA koji bi na jednom kraju imao konektore za napajanje i podatke SATA tipa a na drugom kraju da moze da se ubode klasican USB Flesh

ovo mi je potrebno za Video nadzor - naime DVR koji mi stoji u sobi ima Sata prikljucak za HDD - a problem je sto mene nervira to tiho zujanje HDD dok radi - pa bi ja da ubodem flesh memoriju od 1000 kinti i 8GB koja mi je sasvim dovoljna i brzina i kolicina memorije

a da ne moram da izvrnem 4000-5000-6000din za SSD HDD koji bi cutao kada Radi...

Pozdrav svima i hvala svima na bilo kakvoj momoci

Nisam siguran da li postoji tako nesto. Ali recimo posao moze da ti zavrsi Compact Flash kartica i CF to SATA adapter (posedujem upravo to, sa CF 8GB karticom).
Mislim da postoje i SD to SATA adapteri za SD kartice.

Nisam siguran da li postoji tako nesto. Ali recimo posao moze da ti zavrsi Compact Flash kartica i CF to SATA adapter (posedujem upravo to, sa CF 8GB karticom).
Mislim da postoje i SD to SATA adapteri za SD kartice.

Hvala Puno Garson na pomoci to je to sto me zanima - pogodak iz prve - Adapter koji sam ja gore pominjao postoji ali mora externo napajanje petljancija dodatni kablovi budzenje kucista.... i kosta 29e... ne isplati se nikako

Nago nasao sam dve varijate pa ako moze neka pomoc sta bi bilo po tebi pametnije:

1 - SD SDHC MMC to SATA - podrzava Karticu do 32GB i max brzina kroz adapter 22mb/s = 1100din + Memoriska TRANSCEND SDHC 8GB Class 10 1000din = 2100din

ili

2 - CF Compact Flash Type I/II to 2.5" SATA ( naravno 2.5 i 3.5" sata je isto) - ne postoje nikakva ogranicenja brzine velicine kartice (bar nigde ne pise) = 500din + Memoriska TRANSCEND CF 8GB TS8GCF133 Ultra 133X 1360din = 1860din

ta razlika u ceni od 200-300din mi bas i nije bitna.

pa ono po tebi sta bi bilo pametnije potrebno mi je isljucivo za video nadzor i nista vise - veca kartica od 8Gb stvarno nije potrebna jer i sa njom ima da snima oko 14-15 dana

Poslednja izmena:
Sta znam, svejedno je. :) Ne znam koja je brzina te SD kartice, tj ne znam koje su ti brzine potrebne. Obe varijante su prilicno spore u odnosu na klasican HDD (SSD da i ne pominjem).

Sta znam, svejedno je. :) Ne znam koja je brzina te SD kartice, tj ne znam koje su ti brzine potrebne. Obe varijante su prilicno spore u odnosu na klasican HDD (SSD da i ne pominjem).

koliko se ja u matematiku poznajem :d memoriske se dele u te klase 2-4-6-8-10-16...itd i to pokazuje zagarantovanu brzinu pisanja MB/s

jos jedan veoma dobar savet koji mi nije pao ni napamet za DVR (i ako se razumem dovoljno oko HDD-a i brzina) za proveru pre kupovine -
uvek su dve glave pametnije od jedne:)

Pazi DVR je namesten da snima sa sve cetiri kamere kada se na bilo kojoj detektuje pokret - da bi na max rezoluciji 720 x 576 pravio dv4 format koji je za 10sec samo 4mb veliki po kanalu
( kako je tako mali video fail ne znam )(ali slika je perfektna na 42" televizoru socivo na kamerama je 1/3 Sony 700tvl )
ali je FPS 25

pa ne drzim u toj rezoluciji nego 480 x 360 super best gde je slika takodje odlicna i tada je Fail od 10sec oko 1.5-1.7mb po kameri i snima na svim x 30FPS

mozda je negde gresim oko brzine ali kada podelim velicinu video faila sa vremenom trajanja ispada da je u max rezoluciji oko 410kb/1sec protok po kameri

ili da zaokruglimo 2mb za sve cetiri - sto moze da uradi i naj bednija SD kartica klase 2

pomenuta CF kartica ima 21-22mb deklarisanu brzinu

Poslednja izmena:
Ako nekome zatreba kao i meni za DVR ili nesto slicno a da ne koristi hdd.

Mozete koristiti i jedan i drugi gore pomenuti adapter stime sto za SD adapter trazite memorisku karticu klase 10

sto se tice razlike zbog brzine izmedju HDD-a - SSD-a i rada sa SD-CF adapterom = razlike nema u toku konstantnog snimanja a naravno jos manje ako je snimanje na detekciju pokreta

jedina raznika je u tome sto na primer ako pregledate sa DVR-a 24h detekcije pokreta i ima otprilike 50-60 snimaka po 10-12sec za to vam je potrebno oko 15min dok bi preko HDD-a to bilo za 2-3min

sto realno nema nikakve veze jer da bi preledali toliko snimaka za 2min toliko brzo se premotava da ni stignete da vidite ko je prosao - znaci realo 10-15min za 5toliko snimaka je OK.

Eto malo pomoc i od mene ako nekome zatreba slicno resenje a ne zna sta da radi.

PS: ovo je proverena informacija sa DVR-a AVtech.

Zdravo Darko,
Da li mi mozes reci gde si kupio taj CF => SATA adapter?
Hvala!

Pozdrav milos_g

Imas na DX.com tacno za 7.50$ (trazi crvenu varijantu) a imas i na ebay za 3.9$ pa ako mozes bolje kupi na ebay 2 komada za iste pare.

u srbiji ne znam da li ima i koliko traze

pozdrav

Vrh Dno