Šta je novo?

SATA I - SATA II problem

• Začetnik teme Začetnik teme davorv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

davorv

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2007
Poena
300
Problem je što na mojoj ploči (Gigabyte GA-K8NS rev2.0.) piše SATA 150Gb/s, ali sam tražeći po netu došao do zaključka da SATA II diskovi mogu da rade i na SATA I pločama samo naravno ne brzinom od 300Gb/s već 150. Na nekima postoje jumperi a oni koji ih nemaju sami se prilagode ploči.

Molim vas za potvrdu mog zaključka ovog problema i preporuku za neki od diskova 160GB, 8 ili 16 MB casha. Pošto čitajući forum shvatam da Maxtora treba zaobići, možda WD ili Seagate? Koji je od ovih tiši?

Hvala unapred na odgovorima 😀

Svaki SATA II disk može da radi u SATA I modu.
Podešava se jumper-om na samom disku.
Maxtore obavezno zaobilazi, posebno serije od 40-160Gb.
Što se tiče WD vs, Seagate, WD se više čuje dok radi (krlja), sa druge strane - Seagate ima nešto bučniji motor, više zuji.
Najbolji izbor bi bili Hitachi ili Samsung diskovi.

Da ne otvaram novu temu...

Zna neko cuje li se WD Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II, 16 MB cache
Ima neko iskustva bas sa ovim modelom?

Takodje me interesuje kolika je razlika izmedju SATA I i SATA II u brzini... ne teoretske brzine vec realni rad... mozda neki primer???

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu...

Zna neko cuje li se WD Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II, 16 MB cache
Ima neko iskustva bas sa ovim modelom?

Takodje me interesuje kolika je razlika izmedju SATA I i SATA II u brzini... ne teoretske brzine vec realni rad... mozda neki primer???

Imam konkretno taj model, i dosta je tih, chak bi se moglo reci beshuman, malo se vishe greje za moj ukus, ali to je reshila osmica koja duva na njega :d

Shto se tiche razlike izmedju SATA I i SATA II tu ti ne mogu bash pomoci poshto moja plocha ima SATA I kontroler pa mi HDD radi u SATA I modu. Prema HD Tach-u protok je izmedju 65 i 70 mb/s .
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno