Šta je novo?

SATA i ATA zajedno KAKO?

b.rabbit

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2005
Poena
301
Imam "mali" problem.Nekako sam uspeo da instaliram XP sa drajverima na flopiju na SATA WD 250GB KS.Odmah posle boot screena mi se pojavi jos jedan screen za sata disk (nekakvo upozorenje da su za RAID potrebna dva diska),ali se sve u svemu sistem podize osetno brze (mozda zbog svezeg XP-a).
Nece da registruje u biosu ATA diskove od WD40GB i WD80GB ni u kakvoj kombinaciji primary/secondary,master/slave,sa/bez optike.
:wall::wall::wall:
Bios je siromasan kao i ploca:k8v-x se.Ima opcija enable/disable sata boot rom ali sa disable nece da se podigne sistem.Mozda nisam video nesto u Biosu?Da li sam disk instalirao pogresno u tom raid-u?Inace imao sam i ranije imao problem cudnog ponasanja prilikom podizanja sistema.Od 4 komponente cas bi registrovao sve, cas neku kombinaciju,cas nijednu.To sam pripisivao IDE konektorima koje sam zamenio,pa starom hardu i optici.Na kraju mislim da je u pitanju ploca.Koji je najbolji nacin da ukombinujem dvd citac,dvd pisac i 2 ata hard diska.Unapred zahvalan na pomoci:crash::crash::crash:

Isključi opciju za Raid u BIOSU, to ti ne treba. Ranije sam čitao na Asus forumima da je dosta ljudi imalo probleme sa tom pločom, baš tako da ne vidi ploča optičke uređaje ili diskove zakačene na ATA kontrolere. Pogledaj na Asus forumima šta piše, možda nađeš nešto korisno s obzirom da je dosta ljudi imalo slične probleme.
Provjeri i napajanje, loše napajanje može biti uzrok da ploča ne vidi diskove, mada onako na prvu mislim da to nije slučaj ovdje.

Vrh Dno