Šta je novo?

SATA HDD 90-100 e

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Čitao sam razne testove i čini mi se da nema nekih velikih razlika (otuda i neodlučnost :) ) medju hard diskovima istih kapaciteta, različitih proizvodjača.

Jedna od nedoumica mi je gde da kupim hard (tj. u kojoj prodavnici) zbog garancije i sigurnosti. Takodje bih vas zamolio za vaš savet u poslednjem času pred kupovinu (u ponedeljak idem u shoping) koji hard da uzmem u tom cenovnom rangu.
Ali please ako neko napiše Samsung ili Hitachi da li možda zna gde ima isti i da se kupi u Beogradu.

Znam da bi mi bilo najbilje da odem od firme do firme i vidim sam šta i kako, ali nisam iz BG-a, a cenovnici koje sam skidao su sve imali a kada nazoveš :wall: biće.

Hvala unapred.

Koliko sam primijetio WD u zadnje vrijeme svi hvale,pa mozes pogledati neki 120GB,s-ata,8mb cache i da uzivas.Ako ti znachi nesto,ja imam jedan od 80Gb evo blizu dvije godine i radi odlicno(da ga ne ureknem:) i stvarno se ne cuje,kao da ga nema.Pozdrav pa da pazaris dobar,koji god da bude.

WD Caviar SE 2000JS bi se uklopio do 100€.

Ma slatke muke, krenuo sam od 90-100€ a sad sam stigao do 120€.
Bacio sam oko na WD 250KS ali ga u Srbiji nema, tako da ću u toku nedelje najverovatnije da uzmem Samsung SP 2504C.
Hvala u svakom slučaju svima.

Jel moze preporuka za NAJTISI S-ATA HDD
(160+ GB)

Jedan od najtisih hardova (ne verujem da je tisi od Samsunga, to je kao neki ideal tisine :)), ali u isto vreme i jedan od najbrzih: Hitachi T7K250.
160 i 250GB, 8MB cache, SATA II, NCQ... ma sve sto treba ;)

Tih, hladan, jako brz...

Bilo ga je u Belu, bar modela od 250GB...

Slazem se sa Carom, ti hitachi hardovi su odlicni. evo bas sam juce probao 3 bas ta od 250GB, i fenomenalni su. Brzi, tihi, hladni... a i cena bi trebalo da im je prilicno dobra.

A ima ih kod nas? Gde si ih nasao... u Belu, ili mozda u Pinu? (s obzirom da je ipak uvoznik, mada, koliko ja znam, nikad nisu imali ove iz T serije)

Ove smo, cini mi se, uzeli u Asbis-u. Kod njih sam uzimao i pata hitachi diskove, i sa njima sam veoma zadovoljan.
U principu, hitachi hardovi su prilicno pouzdani, mi ih u firmi koristimo prvenstveno u Medea-ma (bas po njihovoj preporuci), jer se malo greju, a medea ih zagreje kao furuna :D Doduse, u zadnje vreme ih stavljamo u gotovo sve konfiguracije, jer odlicna im je cena, 3 godine garancija...
Takodje, probao sam taj sata od 250GB u externom racku (LC) i radi ko zmaj, bez ikakvih problema...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno