Šta je novo?

Sata DVD-RW i Hiren's...

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
...se izgleda ne gotive :crash: ... Otkako sam zamenio NEC 4550A Samsungovim SATA rezačem, ne mogu valjano da radim s Hiren'sBootCD-om (isprobavao sam verzije 8.1, 8.5 i 8.8). Tačnije, neki programčići s Hiren's-a rade, ali za koji god je potrebno učitati ram drive, on pukne i to je to... Pre svega mi je bitno ovo zbog image HDD-a. Dakle, počne da puni tzv. R: disk i kad počne da učitava one .sys fajlove za CD-ROM (tipa ATAPI.sys, ali ih ponudi još nekoliko) jednostavno kaže da ne može da učita ni jedan i pukne. Pretpostavljam da ima veze sa SATA interfejsom DVD-RW-a, ali ne znam kako da rešim problem? :(

...se izgleda ne gotive :crash: ... Otkako sam zamenio NEC 4550A Samsungovim SATA rezačem, ne mogu valjano da radim s Hiren'sBootCD-om (isprobavao sam verzije 8.1, 8.5 i 8.8). Tačnije, neki programčići s Hiren's-a rade, ali za koji god je potrebno učitati ram drive, on pukne i to je to... Pre svega mi je bitno ovo zbog image HDD-a. Dakle, počne da puni tzv. R: disk i kad počne da učitava one .sys fajlove za CD-ROM (tipa ATAPI.sys, ali ih ponudi još nekoliko) jednostavno kaže da ne može da učita ni jedan i pukne. Pretpostavljam da ima veze sa SATA interfejsom DVD-RW-a, ali ne znam kako da rešim problem? :(

Da napomenem da imam isti problem i da ne znam rešenje.
Možda novi Hirens?

I ja sam uzeo samsung sh-s183a, i sada bi kupio jos jedan sata dvd-rw da zamenim pioneera 110.

da li ima problema i pri instalacijiji windowsa/linuxa sa prepoznavanjem sata?

da li mi je bolje da ostavim jedan ide i jedan sata?

@RingeRaja - nisam našao noviji Hiren's od 8.8... pre sam ciljao na ručno ubacivanje neke vrste drajvera za sata na Hiren's, samo nemam ideju šta tačno...

@stoske - Ja sam bez problema instalirao widows, a sto se tice Linuxa, ranije sam imao slackware, a potom ubuntu, ali se ne sećam baš da li je ubuntu instaliran pre ili posle nabavke samsunga... Kako bilo, ne verujem da bi imao problema sa instalacijom linuxa, ako win prolazi, ali to je sve rekla-kazala, proveriću uskoro...

Isti sam problem imao kad sam zamenio ploču pre neki dan, sad mi radi. Nisam siguran ali mislim da je proradilo kad sam u biosu u ide configuration stavio sata umesto sata+pata, pa probaj.

Nisam u BIOSu našao sličnu opciju, imam samo enable/disable sata i access mode large/auto, ali sam zato uspeo (nekoliko puta) da učitam ram drive i pokrenem programe... nisam najsigurniji šta je talčno poenta, ali recimo da se redom učitavaju drajveri, preskočih one za firewire i sl. a kad se zaglupi kod atapicd.sys pritiskao sam "a" (za abort), i mislim da je najvažnija kombinacija (tj. tu negde proradi) oko SATA, SCSI i nekih Toshiba i Micro-šta-li drajvera... kakogod, uvek učita... ako neko provali šta je tačno, neka javi, kako bilo, meni radi i ovako... :)

ja imam nec 7170 i sata HDD i isto mi se desava :(

Javi koju ploču imaš.

A do tada pogledaj u BIOSu kako ti je podešen IDE kontroler ako imas odaberi LEGACY mode a ne normal.

:wave:

Nazad
Vrh Dno