Šta je novo?

SATA bubica ili sta vec?

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Sveze instaliran XP,SATA driver za Silicon 3112 controller ucitan na pocetku instalacije,sve OK,ali kada sam SATA RAID iskljucio u BIOS-u,jer sam disk vratio na IDE controller,pri butovanju blue screen od par milisekundi i restart.Sve dok SATA Controller ponovo ne ukljucim (disk pri tom ostaje na IDE grani),sve se vraca u normalu.Ploca je NF7-S.Da li je neko iskusio slican problem?

mihailo je napisao(la):
Sveze instaliran XP,SATA driver za Silicon 3112 controller ucitan na pocetku instalacije,sve OK,ali kada sam SATA RAID iskljucio u BIOS-u,jer sam disk vratio na IDE controller,pri butovanju blue screen od par milisekundi i restart.Sve dok SATA Controller ponovo ne ukljucim (disk pri tom ostaje na IDE grani),sve se vraca u normalu.Ploca je NF7-S.Da li je neko iskusio slican problem?

Potpuno ista situacija je i kod mene, pretpostavljam da je iskljucivanje do tada prisutnog SATA kontrolera 'prevelika promena hardvera' za gloopi XP. Probao sam da u Device manageru deinstaliram SATA kontroler pre iskljucivanja istog u biosu, ali nije pomoglo.
Da li je neko ovo resio???

Poslednja izmena:
Imao sam danas vremena za igranje i resio problem.Pri tom nisam 100% siguran da problem vec nije bio resiv...Flesnuo sam Abit-a najsvezijim BIOS-om 2.3 i u podmeniju SATA Controller-a se pojavila opcija Enable/Disable SATA RAID ROM.Disable-ovanjem ove opcije (SATA Controller ostaje Enable-ovan,ali nema potrage za uredjajima sa njegove strane),problem je resen,boot-ovanje sa IDE prolazi bez blue screen-a.

Nazad
Vrh Dno