Šta je novo?

SATA 3.0 informativno...

Sata 3g

big_hd-tach-sata3g.jpg

VS

Sata 6g

big_hd-tach-sata6g.jpg

HDD: Seagate Barracuda XT SATA 6G
Ploca: ASUS P7P55D-E Premium
Ceo test: http://hothardware.com/News/USB-30-and-SATA-6G-Performance-Preview/

Ma da mi se cini da ovo bas nije realno "izmereno" sa Sata 6G. Ako jeste .... onda ne'am reci :)

Poslednja izmena:
I? :) Ovo nije nista... Jbs burst. Dobro, jos nema HDD-ova koji mogu da iskoriste tu brzinu, al ipak to znaci da je SATA 3 trenutno neupotrebljiv iliti neiskoristiv ;)

I? :) Ovo nije nista... Jbs burst. Dobro, jos nema HDD-ova koji mogu da iskoriste tu brzinu, al ipak to znaci da je SATA 3 trenutno neupotrebljiv iliti neiskoristiv ;)

Kao sto ce neko vreme biti i USB 3.0. :)

Ako 2TB sluzi samo za storage,onda je i WD Caviar Black dobar izbor.
Imala je super cena u nekom MTV Computers za 12000din,ali ga vise nemaju.Ostali cepaju od 15000+.

Ma jos jedno propagadno bullshit. Tako su pokazivali testove i za sata 150 gde je bio 10x brzi od prvog UDMA kontrolera pa ja to uopste ne oseti pri radu. Dok ne izmene nacin na koji rade hardovi, niste od tih kontrolera.

2 ssd-a u raid 0 nizu i vec je sata 2 spor, tj. gusi sistem.

Kome treba lupam 200 MB/s upisa i citanja? (nemam blage koliki je limit za sata II).

Kome treba lupam 200 MB/s upisa i citanja? (nemam blage koliki je limit za sata II).

Pa verovatno onome kome treba brzina :). Proci ce sigurno bar jos godinu dana dok se ne spuste cene ssd-a kao i optimizacija sata 3 kontrolera/ drajvera da bi se dobio neki (dosta) veci speed od sadasnjeg.Tako je bilo i sa sata 1/2 hdd-ima.

Ma ja mislim da je to mlacenje slame isto ka za GFX PCI-E 1.0 2.0 nema razlike samo navlakuse!

Vrh Dno