Šta je novo?

SATA 250GB i NForce 3 problem

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Možda je već bilo (probao sam sa pretragom) ali nisam ništa slično našao pa ako ima može i link.
Naime, kupio sam hard Samsung 2504C, formatirao, instalirao Win i kada sam hteo da instaliram drajver za čipset (reč je o NForce 3 čipsetu, ploča Epox 8KDA3+) tu je nastao problem. Pri instalaciji komp. se sam restartovao i posle toga nije više hteo da podigne Win, tj kada stigne do dela (što kaže naš narod) kada crvić treba da prošeta, crn ekran i ni makac.
Nije me mrzelo reinstalirao sam sistem (i SP2) i opet isto.
Čini mi se da pri instalaciji drajvera oba puta pre restarta izbaci balončić found new... ethernet.. ali to je sekunda i opet posle restarta kada treba da digne Win crn ekran.

Molim Vas za pomoć.
Pozdrav.

koristi XP IDE drajvere
apparently neki ljudi imaju problema sa nvidia, a neki sa M$ drajverima, a niko ne zna pouzdano zasto

To je SATA2 disk, a ploca ima SATA1 kontroler, probaj da na disku dzamperom omogucis da disk radi u SATA1 modu.

Znači on može i sa tim M$ IDE drajverima da radi ok i bez gubitka performansi. E sad da li ima neka fora ili moram da reinstaliram sistem.
A džamper sam stavio da hard radi u sata1 modu odmah, pre svega toga.

Ako sad ne mozes da podignes windows ni u safe modu - samo reinstall

Poslednji BIOS je izašao 30. maja 2006. Probaj da flešuješ BIOS, ako reinstal ne pomogne...

Nazad
Vrh Dno