gosn_prirodni
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.05.2004
- Poena
- 610
Imam jednu staru mašinu sa ABIT AN7 pločom (http://abit.ws/page/en/motherboard/motherboard_detail.php@pMODEL_NAME=AN7&fMTYPE=Socket+A) i pošto izgleda da stari HDD odumire, hteo bih da kupim novi HDD i da udahnem mašini još malo života (imam netbook i laptop i još ne bih radio neki ozbiljniji upgrade "stacionarne" mašine koja se koristi većinom za Office, surf i pokoju staru igru).
E sad, postojeći diskovi su ATA a ploča ima i dva SATA porta - to je prva inkarnacija SATA, koliko ja znam. Pitanje je: da li tu može da bude nekih problema ili da pazarim novi HDD bez bojazni. Ili tek kad prikačim HDD da se molim da ne bude neki problem. Koliko ja znam, komaptibilnost kod HDD SATA naniže postoji - jel tako?
Uzeo bih ovaj HDD npr: HDD SATA 500GB WD Caviar Green WD5000AZRX, 64MB.
Hvala unapred na savetu.
E sad, postojeći diskovi su ATA a ploča ima i dva SATA porta - to je prva inkarnacija SATA, koliko ja znam. Pitanje je: da li tu može da bude nekih problema ili da pazarim novi HDD bez bojazni. Ili tek kad prikačim HDD da se molim da ne bude neki problem. Koliko ja znam, komaptibilnost kod HDD SATA naniže postoji - jel tako?
Uzeo bih ovaj HDD npr: HDD SATA 500GB WD Caviar Green WD5000AZRX, 64MB.
Hvala unapred na savetu.