Šta je novo?

Sat-Trakt Internet Provider

Nije to samo zbog toga, SBB i Sattrakt su godinama (decenijama) imali prećutni, polujavni dogovor o preraspodeli terena - SBB nije isao severnije od Novog Sada, zauzvrat STCable se nije širio na jug. Sada kada SBB više ne postoji, pravila igre se menjaju i sad je free for all.

Mts svima nudi 24 meseca za dinar koji predju sa sattrakta.. 400/400 optika.. tako da bolje da se sattrakt brzo aktivira i pocne da radi na svojim paketima.
Jedini problem je sto na mnogo mesta nema optike, pa brzine idu na papiru od 50/8, u realnosti su brzine sigurno jos manje...

Da li dobro vidim da STTV app opet ne moze da se gleda izvan njihove mreze, znaci na 4G drugog operatera?

Mts svima nudi 24 meseca za dinar koji predju sa sattrakta.. 400/400 optika.. tako da bolje da se sattrakt brzo aktivira i pocne da radi na svojim paketima.
Evo poceli su da rade na cenama paketa, od maja su podigli sve cene, najjeftiniji family paket je sada 4210 dinara, podigli su sa 3890 na tu cenu...

Evo poceli su da rade na cenama paketa, od maja su podigli sve cene, najjeftiniji family paket je sada 4210 dinara, podigli su sa 3890 na tu cenu...
A najskuplji 5800 brutalno.. neko bas pogresno razmislja kod njih, ili zele da maksimalno uzmu ono sto jos mogu.

A najskuplji 5800 brutalno.. neko bas pogresno razmislja kod njih, ili zele da maksimalno uzmu ono sto jos mogu.
Proverena informacija, za radnike sat-trakta taj paket od 4210 din, izadje 2500 dinara, danas mi je drug rekao i izmerili smo speed test izadje oko 390/140, sto je super brzina, znaci za neke vazi popust za neke ne... I treba svi da predju u mts, kad se tako odnose prema dugogodisnjim korisnicima.

Slicni problem imaju moji roditelji u Apatinu. Istice im MTS BOX3 paket cija je nova cena 5499 sa 50/8 netom. Jos veci problem je sto zbog udaljenosti od cvorista (tako nesto) maksimalni protok kod njih je 18-19Mb/s i on se mora iskoristiti i za TV i za internet. Trenutno je za internet ostavljeno 10Mb a ostatak za TV ali oni nmogu ni tih 10Mb da izvuku i to odgovara ovoj prici od gore da i te obecane brzine kod MTS-a (50/8) pitanje da li mogu da se ostvare.

E sad, nekad smo koristili ST Tract kablovsku i imamo koaksijalni kabal razvucen do kuce pa ih ubedjujem da se vrate na ST kablovsku jer Family S paket je znacajnije jeftiniji od MTS BOX 3 paketa, internet je 150/10 sto bi trebali da izvuku preko kabla, jedino sto je njima bitno je vracanje kanala.

Kako to sad funkcinise kod ST Tract-a sada jer kad sam ja koristio njihovu kablovksu, nije bio nikakav uredjaj, koaksijalni kabal isao direktno u TV samo si imao ruter za intenet i Wifi?

Sad vidim da se dobijaju ona dva box-a (nemam pojma da li je neki android ili custom box) u paketu u da se moze aplikacija instalirati na 4 uredjaja i preko nje vrcati u nazad. Imaju jedan Android TV i Samsung Tizen TV ostalo ce na telefonima.

Znaci kako funkcionise vracanje kanala, da li ima problema i sl? Mada ih ja ubedjujem da predju na kablovksu zbog brzine neta i razlike u ceni da im vracanje i nije toliko bitno koliko gledaju tv da ne placaju MTS-u nesto sto nemogu da koriste kako treba zbog prastare infrastrukture...

Nisam koristio boxove već CI modul na 2 tv-a, navodno oni sa boxovima mogu da vraćaju sadržaj. Aplikaciju sam pokrenuo par puta, moguće je vraćanje unazad ali je veoma spora i nedorađena.

A sta dolazi uz paket? Nigde na sajtu ne pise sta dolazi uz paket sem da se dobija TV na dva televizora a odmah ispod objasnjavaju da STTV APP nudi gledanje na do cetiri televizora. Nigde ne spominju da imaju Android box, da li dolazi on uz tv ili CI moduli?

Mojima je blago mucenje sad na MTS-u, njih 5-toro u kuci kloriste net ispod 10Mb i jedino sto im mozda nedostaje kod kablovske je to vracanje unazad.

Ako St Cable nudi android box uz tv, i app na njemu nudi vracanje unazad, to je to ili da instaliram tu app na taj box...

Jaaaakkooo malo objasnjenja imaju na sajtu...

Pretpostavljam da se bira, box ili ci modul, uz njih ide i android aplikacija. Uzeo sam module da ne bih morao koristiti dodatni daljnski. Kakvi su boxovi ne znam. Nazovi ih pa pitaj, ne moraš ići u poslovnicu za te informacije.

Morao sam da zovem korisnicku podrsku jer im je sajt neupotrebljiv...Ono sto pise TV na dve televizije znaci CI ili box za dve televizije + do 4 uredjaja sa ST TV App sto znaci da ukupno na 6 mesta u kuci moze da se gleda TV.

Dalje taj ST BOX NIJE Android box vec obican box, za Android box se mora doplatiti i naravno taj obican box ne nudi vracanje TV-a unazad.

U kuci imamo dva TV-a. roditelji koriste Samsung (Tizen) a sestrini klinci Tesla sa Android sistemom. Na oba TV-a idu ti boxovi a posto je mojim roditeljima bitno vracanje unazad na njihov TV moram dodatno da instaliram AP.

E sad ta palikacija me zanima. Koliko znam ona pusta stream preko neta-a tj koristi internet, slika je nesto losijeg kvaliteta ali nudi vracanje unazad. Roditelji fakticki samo nju mogu da koriste za gledajne ne moraju box ni da pale. Box im moze posluziti samo ako nestane interneta da gledaju trenutni program.

Treba mi vise informacija o ST TV aplikaciji ako je neko koristi, kakvi su utisci, da li je zadnja verzija stabilna (jedino sto sam nasao su utisci korisnika od pre 1+ dana).

Morao sam da zovem korisnicku podrsku jer im je sajt neupotrebljiv...Ono sto pise TV na dve televizije znaci CI ili box za dve televizije + do 4 uredjaja sa ST TV App sto znaci da ukupno na 6 mesta u kuci moze da se gleda TV.

Dalje taj ST BOX NIJE Android box vec obican box, za Android box se mora doplatiti i naravno taj obican box ne nudi vracanje TV-a unazad.

U kuci imamo dva TV-a. roditelji koriste Samsung (Tizen) a sestrini klinci Tesla sa Android sistemom. Na oba TV-a idu ti boxovi a posto je mojim roditeljima bitno vracanje unazad na njihov TV moram dodatno da instaliram AP.

E sad ta palikacija me zanima. Koliko znam ona pusta stream preko neta-a tj koristi internet, slika je nesto losijeg kvaliteta ali nudi vracanje unazad. Roditelji fakticki samo nju mogu da koriste za gledajne ne moraju box ni da pale. Box im moze posluziti samo ako nestane interneta da gledaju trenutni program.

Treba mi vise informacija o ST TV aplikaciji ako je neko koristi, kakvi su utisci, da li je zadnja verzija stabilna (jedino sto sam nasao su utisci korisnika od pre 1+ dana).
Za App na Android tel : nisam uspeo da vratim sadrzaj na meni zanimljivim kanalima, ima opciju castovanja koja kod mene uopste ne funkcionise... App sad moze da se gleda i iz drugih mreza, do skoro si mogao da koristis samo ako si povezan na ST internet. Ako ima neko ko koristi app na TV neka kaze svoja iskustva, ovo je za Android app. Za bolju sliku uvek koaksijalac u TV i CL modul da ti daju. U Apatinu delovi imaju i optiku pa se dobro raspitaj da li ima i kod tvojih... Od 1. Juna pocinju da naplacuju koriscenje te app za one korisnike koji je nemaju u paketu pa to dobro proveri da li je ukljucena u tvoj paket, treba da pise ST TV aplikacija u ponudi paketa da je ukljucena.

Moji su u Mice Radakovica i trenutno do tavana je dovucen koaksijalni kabal (pre desetak godina sam licno kopao 20M kanala da ga dovucemo). Paket koji bi uzeli je Family S i vidim da u njemu pise
  • 250+ TV Kanala
  • 110+ HD TV Kanala
  • ST Sport, ST TV

Moji gledaju svega par kanala (Pink, B92, RTS i sl) i toliko su navikli na MTS da se oni premisljaju da li da ih i dalje cerupaju sa prastarim ADSL konekcijom (takodje deo Apatina ima MTS optiku ali nemam info da li ce i kad njihova ulica dobiti) ili da se vrate na kablovsku, gde bi imali sve bolje sem eto upitnog vracanja kanala unazad.

EDIT: @Forumas X znaci ti preporucujes CI modul a ne mali box koji daju za gledanje TV-a? Taj TV Box ima neki svoj interfejs za gledanje TV-a dok ako koristim CI modul onda interfejs je onaj koji se koristi na TV-u (Android i Tizen) tj na oba ce biti drugacije.

Moji su u Mice Radakovica i trenutno do tavana je dovucen koaksijalni kabal (pre desetak godina sam licno kopao 20M kanala da ga dovucemo). Paket koji bi uzeli je Family S i vidim da u njemu pise
  • 250+ TV Kanala
  • 110+ HD TV Kanala
  • ST Sport, ST TV

Moji gledaju svega par kanala (Pink, B92, RTS i sl) i toliko su navikli na MTS da se oni premisljaju da li da ih i dalje cerupaju sa prastarim ADSL konekcijom (takodje deo Apatina ima MTS optiku ali nemam info da li ce i kad njihova ulica dobiti) ili da se vrate na kablovsku, gde bi imali sve bolje sem eto upitnog vracanja kanala unazad.

EDIT: @Forumas X znaci ti preporucujes CI modul a ne mali box koji daju za gledanje TV-a? Taj TV Box ima neki svoj interfejs za gledanje TV-a dok ako koristim CI modul onda interfejs je onaj koji se koristi na TV-u (Android i Tizen) tj na oba ce biti drugacije.
Ja licno bih uzeo CL modul, a ne njihov STB. Realno svaka promena je cudna par dana i brzo bi se navikli, a sto se tice vracanje programa u nazad neka neko napise iskustva ko ima STB..

Ja licno bih uzeo CL modul, a ne njihov STB. Realno svaka promena je cudna par dana i brzo bi se navikli, a sto se tice vracanje programa u nazad neka neko napise iskustva ko ima STB..
Mi imamo dva STB, jos od pre, menjali smo oba televizora, ali smo ostali na STB, jer sada i zamenu sa STB na Cl modul, naplacuju 700 ili 800 dinara, znaci platili bi oko 1500 din za dva TV-a, na STB nema vracanja unazad koliko sam ja skontao, a na telefonu i kompu mi radi okej, na oba mogu da vracam program unazad.
MTS je u problemu jer sve ide preko interneta, pa ako nema optike, brzine su mizerne... Mi bi isto presli u MTS, ali nije optika stigla do nase ulice, a brzina 50/8 bi sigurno bila mala za 2 TV, 2 telefona i kompjuter. Znam par osoba koju su uzeli MTS za 1 din, ali brzine idu ponekad samo od 15 do 20 mbps, sto je premalo.

Napisao sam kako je kod mojih. Ukupan protok od cvorista do njihove kuce je oko 17-18Mb/s. Od toga je 10Mb/s su ostavili za internet a ostatak je ostavljen za dva MTS box-a. A njih petoro u kuci, mozete misliti kako internet radi sa 10Mb/s (tj cak i manje) na njih toliko.

Koji sistem kodiranja koriste?
IRDETO
Mi imamo dva STB, jos od pre, menjali smo oba televizora, ali smo ostali na STB, jer sada i zamenu sa STB na Cl modul, naplacuju 700 ili 800 dinara, znaci platili bi oko 1500 din za dva TV-a, na STB nema vracanja unazad koliko sam ja skontao, a na telefonu i kompu mi radi okej, na oba mogu da vracam program unazad.
MTS je u problemu jer sve ide preko interneta, pa ako nema optike, brzine su mizerne... Mi bi isto presli u MTS, ali nije optika stigla do nase ulice, a brzina 50/8 bi sigurno bila mala za 2 TV, 2 telefona i kompjuter. Znam par osoba koju su uzeli MTS za 1 din, ali brzine idu ponekad samo od 15 do 20 mbps, sto je premalo.
Izgleda su popravili gledanje u nazad, kad su pustili novu app kod mene nije htelo, al sad vidim na 2 kanala da funkcionise. Ako odmah uzme CL modul ne bi trebalo da placa bilo sta dodatno, al neka dobro proveri...

Nazad
Vrh Dno