Šta je novo?

Sastavljam konfiguraciju

• Začetnik teme Začetnik teme scynp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

scynp

Poštovan
Učlanjen(a)
19.01.2015
Poena
69
Moja oprema  
Mobilni telefon
0692221817
Pametni uređaji
P30 pro
Ovako imam budzet nekih 320e ,odlucio sam se za intel 8th , zatim posto je finansiko stanje takvo odlucio sam se i za i3 8100 , mislim da ce za ovu godinu mozda i sledecu vrsiti skroz dobru ulogu,za plocu sam dosta gledao trazio i jako mi se dopadne Gigabyte z370 aorus ultra gaming,znam da nema smisla uzimati z370 i i3 ,ali plocu ne planiram da menjam duzi niz godina a mislim da je za taj cenovni rang skroz fina,napajanje i grafiku hdd imam, ploca i procesor ce izaci oko 230e ,za ram memoriju ne znam sta da radim da li uzimati u slotu 8gb ili 2x4 ni koji model ,ako moze pomoc oko toga,ili ako imate jos neku ideju oko konfiguracije tu sam 🙂

B350 ipak permutovao sam , jel postoji mogucnost ds nece raditi i ako se flesuje ili? Da gledam latenciju kod rama ili da jurim samo brzinu?

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

Jel i za x370 moram da flesujem bios ? Posto ima gore sam nsveo msi gaming plus varijnta za 20tak e vise od b350

Na svakoj A320, B350 i X370 mora da se flesuje bios da bi radila druga generacija.

Ne postoji mogucnost da ne radi, ako je sve ispravno, samo se flesuje najnoviji sa sajta proizvodjaca za taj model ploce(to mora da se odradi sa procesorom koji je podrzan, dakle ili ryzen prve gen, ili neki AM4 non-Ryzen APU) i to je to.

Vidi sa prodavcem da ti to zavrsi..

INTEL Core i5-8400 2.80GHz 1151 300 BOX - 165 EUR
Ima trenutno da se poruči sa godinu dana garancije nov neotpakovan fabrički za 165 EUR. Rok isporuke okvirno 4 do 7 radnih dana.

AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX + Wraith Stealth Cooler - 160 EUR
Uh pa to ako ne dogovorim sa prodavcem da uradi ja sam u problemu onda :/

Za CPU je dosta i 3 dana garancije 🙂

Jedine situacije u kojima je bitno imati duzu garanciju jeste ako neko klokuje, a ne zna granicu, ili ako se koristi kung-fu napajanje 🙂

Ne moze dw sredi kao fazon to ce neko u servisu da ti odradi , al to je slabo treba naci nekog ko ima neki proc iz prve gen itd , da i mn je cudno godinu dana garancije ne kazem realno procesor ne crkavq tqko lako skoro pa nikako ali opet samo godinu dana je cudno

Otprilike sam nasao sta cu uzeti kad se vratim ako se maticna ta ne proda polovna je ali je vec update bios za ryzen 2th , ploca je asus prime b350 plus za 90e i ryzen 2600 , samo jos jedna mala pomoc , da jurim ram sa latencijom 15 a brzinom 2400mhz ili latencija 16-17 a brzina 26666 ili 3000mhz? posto gledam dva stapa x4gb, da li je brend bitan crucial kingston adata corsair?

Narucio asrock z370 pro4 u emmi , I narucio m.2 ssd medjutim nisam imao prilike da se susretnem sa tim pa ne znam da li m.2 odgovara sa jednim zarezom ili sa 2 zareza , uzeo sam i5 8600k , i 2x4gb ddr4 3000mhz cl 15 , recite vase misljenje ako sam se *****ao al sya je tu je , i ako neko zna oko m.2

Nazad
Vrh Dno