Šta je novo?

sastaviti AMD64 - UPOMOC!!!

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Sta staviti u AMD64 komfiguraciju za samo 500 do 550 eura?
Hard i monitor vec imam.Koju plocu,graficku,koji amd64 sastaviti a da 3D Studio Max ipak kolko-tolko dobro radi a opet da ne prekoracim budzet?
Ljudi pomagajte!!!

na graficku ne bacaj novac.fx 5600xt uzmi..oko 90eu.kupuj RAM sto veci.ploce imas od oko 80eu do 120eu za socket 754.sve ploce su manje vise-dobre.amd64 2800+ je oko 140eu.napajanje chieftec oko 35eu.to je nesto naj nize,a da lepo radi.cd i ostalo po izboru.

A sto 5600 xt, majke ti ? :zgran:

A sto 5600 xt, majke ti ?
zato sto sam imam tu karticu i znam da je bacanje novca davati veliki novac za marketinske lazarije.1 giga ram-a sve zavrsava.nema seckanja a fx pruzaju sasvim solidnu sliku.zasto bi neko bacao 150eu vise za 10% bolje slike?sve je to navlacenje i muka mi je vise od tolikih prevara .toliko su kartica izbacili da covek vise nemoze ni da upamti sve to.a sve bombasti nazivi sa opakim slikama na kutijama.to mogu klince da prevare ali mene ne.dati vise od 100-120eu za graf.karticu ,po meni je ludorija.
ko ne veruje u ovih 10% neka kopira 2 uporedne slike graficke od 100eu i graficke od 300eu.taj ko nadje vise od 10% posto kvaliteta(detaljnosti) ja smatram da je veliki mastar ili ima jaku dioptriju.

Poslednja izmena:
Ko god kaze Radeon odgovara po automatizmu, ne razmislja da je covek napisao da mu treba za Max.
Za to i 5600XT radi posao savrseno, bolje nego bilo koji Radeon.

A što ne bi uzeo socket 939? U stvari, koji je bolji i u čemu je razlika (osim u broju pinova)? I koji će se socket razvijati dalje a koji će otići u istoriju (kapiram da neće da razvijaju paralelno tri socketa - 754,939 i 940)?

Ne naravno, samo socket 940 platforme zahtevaju registered module.

OK, a zašto su uopšte uvodili socket 754, kad je već ovaj 939 planiran i projektovan da bude stalni socket, za budućnost?

violinista je napisao(la):
OK, a zašto su uopšte uvodili socket 754, kad je već ovaj 939 planiran i projektovan da bude stalni socket, za budućnost?

Da nenameravaju da i Semprone prozivode u socket 939 izdanju odgovor bi bio jednostavan ovako jedino opravdanje nalazim u tome da procesore koji su delimicno nesipravni uspevaju da regrutuju kao single channel resenja.

Sasa je napisao(la):
Ko god kaze Radeon odgovara po automatizmu, ne razmislja da je covek napisao da mu treba za Max.
Za to i 5600XT radi posao savrseno, bolje nego bilo koji Radeon.

U max-u će i MX400 sa maxtreme drajverima da završi posao... definiotivno bolje nego 9250 i sl. varijacije :d

Evo sad sam skroz zbunjen!
Napokon je dosao trenutak da uzimam komp,a ja sam totalno pometen!
Kao sto sam vec rekao komp mi treba za max(kao i maya),ali i za igre.Sta cu kad sam vec 15 godina navucen.E sad sta me kopka:
1. PCI-e. graficke karte.Koliko je AGP zastareo(tj da li se definitivno izbacuje)i koliko uopste vredi PCI-e graficke(koliko su brze,da li uzimati Intel verziju samo zbog PCI-e psto za AMD tek trebaju da stignu chip-setovi?

2. Kao sto sam vec pitao uzeo bih 3200+,n-force 3 maticnu i 1 Gb RAM-a,u ponudi je takodje 9250.E sad kao sto vec rekao volim i ja da se igram pa me zanima da li bi 9250 gusio masinu.Da li uzeti mozda 9550,9600,9600 pro mozda 5600,5700,da li uopste vrede doplate?I ako vredi koja vredi?

3. AMD 64 939,da li mogu da se nadju kod nas(posle sve one price da samo on ostaje) i kolika je razlika u ceni?

Unapred hvala!

Vrh Dno