Šta je novo?

Sastavio sam dobar krsh...

FAQ

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
619
Dakle! Hing Tech (PC Chips) sa dva podnozja za procesore (soket 370 i slot i sa adapterom). U ploci fercera Cel@333MHz. Graficka je Viper 770 (Riva TNT2) i muzicka je Genius Live 5.1. Sve radi OK, cak sam se iznenadi zivahnoscu XP-a na ovoj konf.

Dakle, da predjemo na problem. Prilikom bilo kakvog spominjanja *.avi fajla, komp se smrzne. To znaci sledece: Start>Search>All Files or Folders>*.avi. U Search prozoru, cim se pojavi bilo koji avi fajl sledi smrzavanje. Isto se desava i kad se pokrene Rad Light i pokusa da pokrene neki avi.

Instalirani su detonatori neki... 41. Mislim da nisu WHQL. Da li mozda neko zna koji detonatori za XP leze najbolje ovoj kartici, posto pretpostavljam da je do njih.
btw igrice klize dobro, a i zvuk je super.

Digresija.
Posto je u pitanju pcchips-ova ploca, mislim da ce ti informacije sa ovog linka biti dragocene.

http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142/pcchips/

Još uvek ništa...

... sve sam to pretražio i nisam našao BIOS za ploču. Inače radi se o M726MRT. Sinoć sam instalisao detonatore 40.72 WHQL i probao posle toga da se pozabavim *.avi fajlovima. Kad ni manje ni više BSOD sa infinite loop nv4_disp. Pretpostavljam da je to dll. Danas cu da probam da ubodem svog Voodoo3 u tu ploču, a istovrmeno tog Vipera u moj komp.

Hvala, DS9!

Jako čudno...

... stavih svog Voodoo3 3000 u dotičnu ploču i sve radi ko sat. Viper na MSI KT7 Pro2-A je radio sa detonatorima 40.72, ali... *.avi fajlove je u Windows Media Player-u puštao bez greške, dok je u RadLight-u i BSPlayer-u slika flipovala. I sad, naravno sledi deinstalacija i ponovna instalacija RadLight-a i DivX codec-a, nakon čega opet sledi zamrzavanje u svim gore pomenutim programima. Prosto ne znam šta da radim. Ima li neki program za proveru memorije grafičke karte? :cuss:

Probaj sa nekim starijim, i to dosta starijim, detonatorima.

Dobio sam već takav savet. Kolega mi je preporučio neke 6. ... Misliš da će to biti OK za XP?

Re: Još uvek ništa...

FAQ je napisao(la):
... sve sam to pretražio i nisam našao BIOS za ploču. Inače radi se o M726MRT.
Hvala, DS9!

Koji je bios na ploci. Da li ti je revizija ploce sa biosom od 1MB (128k) ili 2MB (256k). .
Inace, mozda u nekim od ovih postova (stotinak koji se ticu m726mrt) nadjes neku korisnu informaciju.
http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142-bin/cgi-bin/ibrd/search.cgi?action=display

Inace, http://www.pcchips.com.tw/bios/bios.asp?module_id=1,5,7
Zip fajlovi, cini mi se sadrze po nekoliko revizija bios-a. Vrlo je bitno da znas koja ti je revizija ploce (trebalo bi da pise negde na obodu ploce) zato sto su izgleda neki ubili svoje m726mrt ploce, kada su flashovali sa nekim od fajlova iz zip-a. Obavezno citaj postove iz gornjeg linka, jer mi se cini da je to jedini nacin, da budes siguran da ces flash-ovati sa odgovarajucim bios-om, a mozda i naidjes na problem slican tvome.

Da ne poveruješ...

... koji je bio razlog. Dakle, instalirao sam DirectX 9.0 i sve je proradilo. Momci, hvala na savetima.

Nazad
Vrh Dno