Šta je novo?

SAS kabel....help

Tekman

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 7800X3D
Matična ploča
Msi Tomahavk x670e
RAM
2x 16gb G-skill DDR5 6000
GPU
3090
Storage
2x nvme wd black SN 850 + Kioxia 500gb nvme
PSU
1060w Delta
Kućište
Lenovo D20
Monitor
HP ENVY 27s 4K
Laptop
HP Aero
Mobilni telefon
Xiaomi MI10
Pristup internetu
  1. ADSL
Ja kad sam uzimao dodantne kontrolere za HP servere, stizali su sa potrebnim kablovima.

proverio sam packaging listu i pise da bi trebalo da ima kablove ali kada sam nazvao dobavljaca rekao je da su proverili u magacinu i nije ih bilo.. mozda je to samo pogresna informacija, inace kakva su vam iskustva sa RAID 0?
Imam 2x 15k SAS 174GB drajva? (HUS153014VLS300)
Da li imam neki limit za protok sa ovim kontrolerom ili mi preporucujete neki bolji a da nije mnogo skuplji?

Taj kontroler ce da bude fantastican...
Ja isto vozim SAS na svom hp serveru i throughput podataka je ubitacno dobar (imam poprilican broj ljudi koji pristupaju istovremeno)....

Kablovi su stigli uz sam kontroler, tako da bi trebali da budu u pakovanju...

proverio sam packaging listu i pise da bi trebalo da ima kablove ali kada sam nazvao dobavljaca rekao je da su proverili u magacinu i nije ih bilo.. mozda je to samo pogresna informacija, inace kakva su vam iskustva sa RAID 0?
Imam 2x 15k SAS 174GB drajva? (HUS153014VLS300)
Da li imam neki limit za protok sa ovim kontrolerom ili mi preporucujete neki bolji a da nije mnogo skuplji?

Imas limit 3 Gb/sec po portu (pise u specifikacijama)
Iskustva sa raid 0 nemam nikakva, jer se jos niko nije usudio da ostavi sistem na raid 0 :)
Samo ti stavi raid 1 i uzivaj (osim ako server neces koristiti za sta znam, avi obradu)

Eventualno ako imas ikakav uticaj, probaj da ubedis nekoga :) da uzme jos 1 disk i BBWC opciju za ovaj server (128 mb memorije sa baterijom) i stavi raid 5 i eto i mirisa i ukusa :)

Da, diskovi nisu problem posto ih imam vise, vec sam odlucio da cu staviti vise komada za mirror backup.
Nego, zvao sam Pakom i oped su mi rekli da nema kablova jer su navodno cak i kutiju otvorili da provere,... hmmmm ne svidja mi se ovo da jurim te specificne kablove kod nas...
Sacekacu da stigne pa cu da vidim, mozda nisu dobro pogledali ili vec nesto...

Poslednja izmena:
Taj raid kontroler ti podrzava samo 0,1 i 0+1 raid, pa pazi. Za neke naprednije raid konfiguracije trebace ti spomenuti BBWC sa memorijom.
U principu, raid 5 ce ti dati neki optimalan odnos brzina-sigurnost.
Ako nemas opciju dodatnog modula, samo cepaj :)

mislim da cu ja da kupim jedan Adaptec.....
sve radi, sve podrzava za manje para ili isto para. A ovaj cu da prodam cim pre sa hardovima zajedno.

Stoji i to.
Samo obavezno proveri da taj adaptec koji zelis odgovara tom serveru.
Velike to jebade znaju da budu :)
Ali obrati paznju > ako instaliras raid i podatke pustis u produkciju, i kasnije pozelis da predjes na drugi raid kontroler, tu nek ti je bog sam u pomoci.
Ja nisam uspeo to da odradim.

Nazad
Vrh Dno