Šta je novo?

Sapphire Radeon9600 - pomoc!

goran13

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2005
Poena
304
Do ruku mi je dosao neispravan Sapphire Radeon9600. U pitanju je kartica sa pasivnim hladnjakom za GPU koji prepokriva i dva memorijska cipa, a PCB je zelene boje. Drugaru je iz cista mira poceo da brlja i razmazuje prikaze na ekranu tako da sva slova pri dizanju sistema i POST-ovanju izgledaju razlivena. Nista od onog na desktopu se ne moze razaznati, a nakon par minuta rada sve boje na ekranu se svedu na neke zeleno-roze linije...
U nekim servisima su rekli da je u pitanju memorija na kartici i da kartici nema pomoci.
Imate li neku ideju - kako bi se ovakva kartica mogla vratiti u kakvo-takvo funkcionalno stanje? Ako je u pitanju neki od memorijskih cipova na kartici - da li bi se on mogao nekako disable-ovati pa da kartica ostane u nekom 64-bitnom stanju? Da li bi neko flashovanje BIOS-a bilo od pomoci, kako to izvesti?
Svaku ideju sa zahvalnoscu prihvatam! Pozdrav!!!

Kartica ce, po svoj prilici, biti vracena drugaru - u cilju dostojanstvene sahrane...

imao sam takvu situaciju na kartici , ali mojom greskom jer sam je flesovao sa nekim neodgovarajucim biosom, poslije stavljanja drugog radila je ok

posto nemas sta da izgubis flesuj je mozda je bios ne grafickoj poceo da brlja

Nazad
Vrh Dno