Šta je novo?

Sapphire Radeon 9600xt

Nenad22

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
715
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro 13" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pre neki dan sam uzeo ovu karticu,imao sam gf2, pa imam dva pitanja

U 3dmark-u2001(nije se) u 1024*768*32 imam 10000 peona a na 1600*1200 7000 da li je to ok(agp 4x,athlo 1800+)?

Imam problem sa gledanjem dvd-a,kada pustim film u powerdvd-u ili wmp ne vidi se nista samo neke izmesane boje koje se krecu,slika je normalna kada ugasim hardware accelaration(cat 3.10 a probao sam i 3.9)Nemam pojma u cemu je stvar, unapred hvala

Nenad22 je napisao(la):
Pre neki dan sam uzeo ovu karticu,imao sam gf2...Imam problem sa gledanjem dvd-a,kada pustim film u powerdvd-u ili wmp ne vidi se nista samo neke izmesane boje koje se krecu,slika je normalna kada ugasim hardware accelaration...

Ja bih na tvom mestu:
1. uzeo Driver Cleaner (LINK)
2. pa bi pocistio njime (iz safe moda) sve od nVidie,
3. deinstalirao bih sve Codece,
4. deinstalirao bih i Catalyst a zatim i njih pocistio (u safe modu) sa Driv.Clean.
i tek tada bih:
1. Reinstalirao DirectX (koj vec koristis a normalno bi trebao 9b)
2. Instalirao Catalyst 3.10
3. Instalirao sve zeljene Codece

Eto tako bih ja pokusao.

Inace, odgovor na prvo pitanje je da je za tu karticu 10000 poena u 1024x768 neoprostivo malo.

Uopšte nije malo, pogledaj koji je procesor u pitanju, sigurno je i na defaultu tj na 133 MHz magistrali, koliko bi ti, 14500?

maxer je napisao(la):
...

Ja bih na tvom mestu:
1. uzeo Driver Cleaner (LINK)
2. pa bi pocistio njime (iz safe moda) sve od nVidie,
3. deinstalirao bih sve Codece,
4. deinstalirao bih i Catalyst a zatim i njih pocistio (u safe modu) sa Driv.Clean.
i tek tada bih:
1. Reinstalirao DirectX (koj vec koristis a normalno bi trebao 9b)
2. Instalirao Catalyst 3.10
3. Instalirao sve zeljene Codece

Eto tako bih ja pokusao.

Sve sam to uradio ali opet isto,kada pustim dvd vide se RGB boje izmesane a zvuk normalno radi,da nije mozda neispravna kartica(ostalo sve radi normalno).Jedva sam docekao da vidim dvd na ati-ju kad ono nista :cuss: .Pomagajte!

Iz cega gledas DvD filmove? Ako je "power DvD" i on ima svoja podesavanja. I njega deinstaliraj pa ponovo, vidi i za njegova stelovanja, hw acceleration, YUV podesavanja, ...

BokiPK je napisao(la):
Iz cega gledas DvD filmove? Ako je "power DvD" i on ima svoja podesavanja. I njega deinstaliraj pa ponovo, vidi i za njegova stelovanja, hw acceleration, YUV podesavanja, ...

Bilo u kom dvd player-u kad pustim film uvek isto,sve je dobro podeseno,stvarno ne znam sta da radim,mogu jedino da gledam bez hardware acceleration.

jedno hitno pitanje (zato shto sutra rano treba da kupim gore pomenutu karticu)...
da li svaka xt kartica (u ovom sluchaju sapphire r9600xt) ima 2.8ns memoriju ???
poz:)

zendraqla je napisao(la):
jedno hitno pitanje (zato shto sutra rano treba da kupim gore pomenutu karticu)...
da li svaka xt kartica (u ovom sluchaju sapphire r9600xt) ima 2.8ns memoriju ???

Mislim da ima,pogledaj oznaku na memoriji treba da se zavrsava sa 2A

Vojkan je napisao(la):
Uopšte nije malo, pogledaj koji je procesor u pitanju, sigurno je i na defaultu tj na 133 MHz magistrali, koliko bi ti, 14500?

Bolje reci coveku da uz 1800+ ta kartica ne ide jer ne moze ni blizu da pokaze svoj pun potencijal (koji je sigurno preko 15000). Ili mu reci da je za te pare mogao da uzme solidnih 2x256MB PC3200 (npr. A-Data), solidnu plocu (npr. Abit NF7), solidan procesor za OC. (npr. Thorton 2200+) i bog da ga vidi na minimum 2GHz (10x200) u dual-chanell modu, sto je sve jos i vise nego konzervativno. Tako bi i sa bilo kojim GF4 Ti 4200 (cak i sa Radeonom 8500) imao vise od 10000-11000 poena bez po muke. Ovako ga tapses po ramenu da satro bude zadovoljan jer je dobro kao prosao.
Mislim da to nije iskren stav, prema nekom ko mozda nije dovoljno upucen i ko ce mozda izvuci neku pouku za sledeci put da bi bolje prosao. Ili mozda nece ...

15000 je preterano za r9600XT 12-13k maksimum bez obzira na to koji je CPU, npr moj 9600np core 465 mem 600 (zestok occ) sa Xp-om na 2.2GHz ima oko 1050 poena u 3dmark2001se.

pardon 10050 poena (ispustio sam nulu). inace 184x12 Abit 333 KX.

Pa više imam ja sa GF3 ti200 :)
Eno ti i na benchovom testu XT-a, karta na defaultu i preko 13k.

valek je napisao(la):
Bolje reci coveku da uz 1800+ ta kartica ne ide jer ne moze ni blizu da pokaze svoj pun potencijal (koji je sigurno preko 15000). Ili mu reci da je za te pare mogao da uzme solidnih 2x256MB PC3200 (npr. A-Data), solidnu plocu (npr. Abit NF7), solidan procesor za OC. (npr. Thorton 2200+) i bog da ga vidi na minimum 2GHz (10x200) u dual-chanell modu, sto je sve jos i vise nego konzervativno. Tako bi i sa bilo kojim GF4 Ti 4200 (cak i sa Radeonom 8500) imao vise od 10000-11000 poena bez po muke. Ovako ga tapses po ramenu da satro bude zadovoljan jer je dobro kao prosao.
Mislim da to nije iskren stav, prema nekom ko mozda nije dovoljno upucen i ko ce mozda izvuci neku pouku za sledeci put da bi bolje prosao. Ili mozda nece ...
Polako bre, čekaj :)
1) čim neko 1800+ i 9600XT drži na defaultu znači da ga OC ne zanima.
2) ti bi preporučio nekome na kraju 2003. da uzme ti4200 ili 8500?
3) ako bi već hteo da overklokuje, pa da tako dobije veći rezultat sa ti4200, šta ga sprečava da to uradi sad sa ovom konfiguracijom?
4) ne tapšem ga po ramenu nego sam reagovao na tvoju izjavu "to je malo za tu kartu", koja nije bila potpuna i precizna. Iz prostog razloga jer se x ljudi tada iscima tipa "šta mi ne valja sa konfiguracijom", pa krene da traži viruse, menja drajvere, reinstalira windows bla bla...

Prijatelju i ja sam uzeo pre neki dan tu kartu moj ti je savet format c: i lepo sve ispocetka... tako sam ja uradio :)

Orion je napisao(la):
Prijatelju i ja sam uzeo pre neki dan tu kartu moj ti je savet format c: i lepo sve ispocetka... tako sam ja uradio :)
da lepo to a ne da otvaras nov topic ctp;

Vojkan je napisao(la):
...

Polako bre, čekaj :)
1) čim neko 1800+ i 9600XT drži na defaultu znači da ga OC ne zanima.
2) ti bi preporučio nekome na kraju 2003. da uzme ti4200 ili 8500?
3) ako bi već hteo da overklokuje, pa da tako dobije veći rezultat sa ti4200, šta ga sprečava da to uradi sad sa ovom konfiguracijom?
4) ne tapšem ga po ramenu nego sam reagovao na tvoju izjavu "to je malo za tu kartu", koja nije bila potpuna i precizna. Iz prostog razloga jer se x ljudi tada iscima tipa "šta mi ne valja sa konfiguracijom", pa krene da traži viruse, menja drajvere, reinstalira windows bla bla...

Evo cekam :D

1) Ako ga ne zanima OC, zanimaju ga performanse, inace ne bi pokrenuo thead.

2) Upravo tako. Pod uslovom da covek ima ogranicen budzet, pre bih mu preporucio da te pare investira u jaci comp. i "slabiju" karticu, nego da zune na slabom comp-u 180~200€ u grafiku cije potencijale ne moze da iskoristi. Sumirano, primer masine koji sam naveo sa nekom Ti4200 ima samo 3D performanse u rangu onih kod Nenada22 (ako ne i koji % bolje). Sve ostale perf. su daleko, daleko ispred.

3) Sta ga sprecava? Pa sprecava ga ostatak masine. Ako sa 9600XT ima 10000 poena u Marku, onda je za pretpostaviti da tog 1800+ prati neka KT266A~KT333 ploca sa PC2100 ili 2700 memorijom, gde sve to radi na recimo FSB 133MHz. Sve zajedno = kanal za performanse. Mark voli FSB >200MHz, ostru memoriju, brz CPU i sta god mu od toga ponudite - znace da ceni. Konkretno sa tim XT-om se probija 15000 bez po muke, a ja ni slucajno nisam jedini koji je probio 15000 i sa GF4 Ti4200. Vidite sta mu je npr. Aca uradio :eek:

4) "To je malo za tu kartu" je suma sumarum. Jednostavno, potpuno i precizno.

Nenad22 je napisao(la):
...

Mislim da ima,pogledaj oznaku na memoriji treba da se zavrsava sa 2A

nema svaka. Ja sam na test imao jednu koja je imala Samsunga od 3.3 ns. U svakom slucaju neka pogleda oznaku i neka javi.

Nenad22 je napisao(la):
...
Sve sam to uradio ali opet isto,kada pustim dvd vide se RGB boje izmesane a zvuk normalno radi,da nije mozda neispravna kartica(ostalo sve radi normalno).Jedva sam docekao da vidim dvd na ati-ju kad ono nista :cuss: .Pomagajte!

Ako DVD gledas sa PowerDVD-om iskljuci HW acceleration , ume to da zeza.

Nenad22 je napisao(la):
...

Ako DVD gledas sa PowerDVD-om iskljuci HW acceleration , ume to da zeza.

valek je napisao(la):
Evo cekam :D

1) Ako ga ne zanima OC, zanimaju ga performanse, inace ne bi pokrenuo thead.

2) Upravo tako. Pod uslovom da covek ima ogranicen budzet, pre bih mu preporucio da te pare investira u jaci comp. i "slabiju" karticu, nego da zune na slabom comp-u 180~200€ u grafiku cije potencijale ne moze da iskoristi. Sumirano, primer masine koji sam naveo sa nekom Ti4200 ima samo 3D performanse u rangu onih kod Nenada22 (ako ne i koji % bolje). Sve ostale perf. su daleko, daleko ispred.

3) Sta ga sprecava? Pa sprecava ga ostatak masine. Ako sa 9600XT ima 10000 poena u Marku, onda je za pretpostaviti da tog 1800+ prati neka KT266A~KT333 ploca sa PC2100 ili 2700 memorijom, gde sve to radi na recimo FSB 133MHz. Sve zajedno = kanal za performanse. Mark voli FSB >200MHz, ostru memoriju, brz CPU i sta god mu od toga ponudite - znace da ceni. Konkretno sa tim XT-om se probija 15000 bez po muke, a ja ni slucajno nisam jedini koji je probio 15000 i sa GF4 Ti4200. Vidite sta mu je npr. Aca uradio :eek:

4) "To je malo za tu kartu" je suma sumarum. Jednostavno, potpuno i precizno.
1) Krećeš od pretpostavke da će čovek da overklokuje. Šta ako neće? U tom slučaju, a ako ga zanimaju performanse (kako ti kažeš) za te pare nije mogao ništa pametnije da uradi.

2) Slažem se! :) I sam imam komp o kakvom pričaš tako da i dalje kako tako guram igre sa GF3, ali vidi 1) :)

3) Ne mora da znači da je KT266A + PC2100 zato što ima 10K. Ni NF2 + DDR400 na 133 MHz magistrali ne bi imao neki extremno veći skor. I pusti tajminge, 200+ magistrale i 3D mark poene, valjda znaš i sam da to nema mnogo veze sa stanjem u realnom radu.

4) Baš suprotno :) Ajd možda je jednostavno ali potpuno i precizno nije nikako. Trebao si da napišeš da 1800+ guši 9600XT i da je zato skor mali u odnosu na ono šta može ta karta, i da ne pominješ toliko onih 15000 :), jer iz tvoje priče ispada da sve što je ispod 15000 sa XTom ne valja.

bedak sve kartice su prodate tako da je nisam kupio da li neko zna gde josh ima da se kupi ova kartica ???

Vrh Dno