Šta je novo?

Sapphire radeon 28x vapour i 4 monitora

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Ovako, trebalo bi uskoro da mi stigne gorepomenuta grafika i koliko sam video po netu ta serija ne zahteva display port da bih mogao da imam sliku na 3 monitora. Situacija koju ja imam jeste da cu uskoro, nadam se, imati 3 monitora [svi imaju dvi i hdmi] ali takodje paralelno sa njima imam i 42" tv sa hdmi ulazom. Moja neka zamisao je da mi centralni monitor deli sliku sa TV-om pomocu nekog hdmi splitera ali nisam siguran da li je bolje da idem na DP>HDMI adapter pa da svi svaki monitor ima svoju ulaz ili da jednostavno splitujem signal?

Ta karta podrzava do 3 monitora istovremeno koja nisu Display Port, dakle HDMI, a 4 mora ili na display port ili nikako. Da koristis spliter mozda i ima smisla i kosta nekih 30eur, obrati paznju da detalje da li i sta podrzava, tipa 60 Hz, 1080p, koliki lag unosi u celu pricu itd. Medjutim tu sad ima jedno "ali". Vecina 280x kartica za 3 monitora zahteva da jedan od DVI to HDMI adaptera bude AKTIVNI, e tu vec nastaje problem. Problem je sto takav adapter kosya MINIMALNO 60eur. Sapphire Vapor-X nisam probao da li treba, ali je Sapphire imao FLEXX seriju kartica kojima nije trebao aktivni adapter, a u to vreme su prodavali i vapor-x i dualX kojima je trebao. Budi oprezan sa tim, ako vec nisi kupio karticu, proveri ako mozes pre kupovine da li zaista radi sa 3 displeja bez aktivnog DVI to HDMI adaptera.

To je nazalost skriveni "feature" o kome AMD/ATI ne govori nista i kupac se tek po nabavci grafike susretne sa ovim problemom. Treba li napominjati da svaka NVIDIA radi sa 3 monitora "out of the box", cak i jedan GTX 660 ili slicno, sto nikako nije u klasi 280x, ali eto radi. Dakle svaka GTX 650Ti Boost, 660, 660Ti, 760, 770 itd sigurno radi sa 3 displeja.

Hvala Gorane, to je vec sasvim druga prica. Obraticu paznju :wave:

Vrh Dno