Šta je novo?

Sapphire ATI Radeon HD4870 - CRKLA!

Axel

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
660
Uzeo sam pre par dana ovu grafiku, radila je ok "citavih" 3 dana, do te veceri dokle nisam pokrenuo novi GTA (pre toga probao Crisys i razne druge igre), poceo onaj prvi uvodni film na brodu i odjednom se resetuje PC i ostade crna slika, nakon restarta isto bez slike a iz kucista dopire zvuk kulera sa vga kartice koji verovatno radi na 100% bez razlog, graficka je potpuno hladna.
~ Graficku sam prekjuce odneo u servis ovde u nisu i zamenice mi je novom, u medjuvremenu stavio sam u kucste jednu drugu graficku i sve radi besprekorno.
Sta moza da bude uzrok ovoga? Inace temperatura u idle je uvek bila ne vise od 48C. Dobicu novu graficku zamenice mi je medjutim nije valjda nepouzdana ili sta vec? ceo zivot sam imao nvidiu i reko da uzmem ati-ja i desi mi se ovo

Koponente koje sam imao u tom trenutnku su:
ASUS M2N-SLI DELUXE
AMD ATHLON X2 64 5200+
2GB RAM HYPERX
StealtXtreme 500W
i sapphire 4870

Poslednja izmena:
Uleteo ti je los primerak... Nista strasno, to je moglo da ti se desi i sa bilo kojom nVidiom.

jel' sa referentnim kulerom ili onim custom?

Ovakva ista...

sapphire_4870_new%20(Custom).jpg

Poslednja izmena:
sve u svemu, dobices novu i bas te briga :)

Chinaski nadam se da ce biti OK lol .... BTW Koja je razlika izmedju ove crne i one crvene sapphire 4870 ?

Ovaj kuler bi trebao da daje bolje temp? Jer je meni u idle 48c al tek kad kuler radi 40% s onom referentnom Sapphire.

Poslednja izmena:
Ja imam ovu istu sa slike i idle je 47c na 45% fan.Svejedno i da ides do 60% fan ne cuje se toliko.

a i 500w ti je napajanje,kontam da bi trebao uzeti malo jace

Poceo i mene 4870 da zeza, prvo sam u Empire Total War imao strahovito probijanje textura (kao kad se preoverklokuje memorija na grafickoj) a evo sad imam slicno probijanje (al mnoogo manje) imam s Godfather 2. Naime temperature su u redu. Idle 68 sto je i standard, load je negdje oko 75. Flashovao sam bios novi, ista stvar. Da napomenem da u 10 ostalih igara nemam nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno