Šta je novo?

Sapphire 9800PRO 128DDR

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Dotična karta je kupljena u oktobru u PC Centru. Momak je prodaje za 130€. Trenutno imam 9550GE/TD koju koliko sutra mogu da udomim za 75€ 😀 (stara je tek dva/tri dana 😉 ). Da li da doplaćujem za Sapphira (55€) ili da je zaboravim.
Pozdrav. :wave:

Doplacuj, ja bi istog momenta zemenio mog sapphira 9600xt za sapphire 9800pro, samo pazi da nije modovona kao sto je rekao Voodoo

Cek bre i ako je modovana je sasvim ok, cak i po ceni (mada ja bih se u tom slucaju malo cenjkao....)

Slazem se , to je odlicna ponuda i da je SE , sve je ok kad radi kao Pro 😉
Poz...

@ moorhrun
samo pre nego sto je uzmes, ako mozes provrti 3DMarkove tu pred njim cisto da vidis rezultate!
i naravno ako je modovana nema veze za te pare je super!
p.s.
nemojte da mesate LE varijantu Radeona9800 sa SE 😉

Nije modovana provereno vizuelno (piše na njoj) 😀 , e sad još samo da je sutra isprobam u 3dmarku03 čisto da se uverim da nije kojim slučajem onaj čuveni Sapphirov zayeb...9800pro na 128bita...bilo ih je jedno vreme i kod nas u toj varijanti. Ne verujem da je ovde slučaj (to se dešavalo pre), ali nikad se nezna. Hvala puno.

Znači ako ti nećeš da je uzmeš daj ćaći dinju!
Pozdrav

Kazu da ga je pokojni Bruce Lee odrao u Koloseumu?
Kupuj tu R9800pro, cena je bas pala.

Cena nije bas pala, nego taj momak daje ispod svake cene, a zasto je to tako, to samo on zna.

cena je 130E zato sto je nije ni platio mnogo vise, kartica je 95% sam siguran 128bit tako da bih se ipak cenjkao. U svakom slucaju solidno je bolja od 9550 sigurno 30-50%

cek cek
ako 128bita onda NIKAKO nije pro i ne vredi da je uzimas!

ako je 128-bitna onda je LE model i nista od moddinga 😉
mada na Spphire-ovom site-u lepo stoji da modeli sa "PRO" sufiksom imaju iskljucivo 256-bitnu magistralu🙂

Moj komsija je sav srecan zamenio Asus 9600XT, za
Sapphire 9800 "Pro",bez doplate(ha). Kada mi je
posle izvesnog vremena pokazao istu, bilo je ocigledno
da je to upravo ona kartica za koju Sapphire na svom
sajtu izricito kaze da je R9800 na128-bitna. Taj model
ima TSOP memorijske module deklarisane na 3.3 ns,
postavljene u liniji, sa obe strane pcb-ja,s tim da
Riva Tuner kaze da je aktivno svih 8 pipeline-ova.
Ja nisam ulazio u to kako se ponasa u igrama,ali
recimo u 3DMark 2003 daje oko 4300 poena.
U principu nesto brza nego nego 9600XT,
pre bi se reklo 9500Pro sa dobrim oc potencijalom,
i nesto savremenijim jezgrom. Tesko da bili ko
za te pare daje punokrvnog R9800Pro.

Napomenuo sam već da postoje, pardon postojale su, Sapphire 9800PRO sa 128bitnom magistralom 😡 . Ma ljudi sećate se valjda toga. Bila su i ona silna izvinjenja i td. Ali, da ne lutamo. Probao sam je danas kod tog momka i po defaultu daje ovako: oko 2700 u 3dMarku05 i nekih 6000 u 3dMarku03 (drajveri su neki krš, čak i nema ATI kontrol panel da proverim verziju). Čipovi su BGA ali nisam rastumačio na koliko ns (ne vidi se) ,) . Napominjem da mu je mašina ok (AMD64 3000+), ali očajno podešena i sto čuda mu radi u pozadini (kad otvoriš My Computer on izbaci peščani sat i kao traži nešto desetak sekundi :d ). Znači 256bita je. Zašto je prodaje? Pa recimo da je iživljavanje u pitanju. Pročitao momak da je 6600GT kud i kamo bolja i hoće ovu da udomi da bi kupio noviju generaciju(6800 mu je ipak mnogo). Kao preko mu je potrebna. Sve u svemu žešće sam se napalio tako da ću mu čak i prodati 6600gt po nabavnoj ceni 😀 (možda zarada od tek nekih 4/5€ zbog pravdanja pazara i ovog PDV-a 😉 ) samo da što pre dođem do te kartice. Hvala na pomoći i pišemo se za koji dan...nadam se sa "novom" grafikom u kućištu. :banana:

Moorhuhn je napisao(la):
Napomenuo sam već da postoje, pardon postojale su, Sapphire 9800PRO sa 128bitnom magistralom 😡 . Ma ljudi sećate se valjda toga. Bila su i ona silna izvinjenja i td. Ali, da ne lutamo. Probao sam je danas kod tog momka i po defaultu daje ovako: oko 2700 u 3dMarku05 i nekih 6000 u 3dMarku03 (drajveri su neki krš, čak i nema ATI kontrol panel da proverim verziju). Čipovi su BGA ali nisam rastumačio na koliko ns (ne vidi se) ,) . Napominjem da mu je mašina ok (AMD64 3000+), ali očajno podešena i sto čuda mu radi u pozadini (kad otvoriš My Computer on izbaci peščani sat i kao traži nešto desetak sekundi :d ). Znači 256bita je. Zašto je prodaje? Pa recimo da je iživljavanje u pitanju. Pročitao momak da je 6600GT kud i kamo bolja i hoće ovu da udomi da bi kupio noviju generaciju(6800 mu je ipak mnogo). Kao preko mu je potrebna. Sve u svemu žešće sam se napalio tako da ću mu čak i prodati 6600gt po nabavnoj ceni 😀 (možda zarada od tek nekih 4/5€ zbog pravdanja pazara i ovog PDV-a 😉 ) samo da što pre dođem do te kartice. Hvala na pomoći i pišemo se za koji dan...nadam se sa "novom" grafikom u kućištu. :banana:
]

Na osnovu rezultata koje si ovde naveo, to JESTE 9800pro, 256 bit, tako da ti se best buy smeshi 😉

Nazad
Vrh Dno