Šta je novo?

Sapphire 9600pro,vrh overclocker!!

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
Philips Envia 32M2N8900 4K 240Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro Max
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kartica radi bez imalo muke na 510/670,mislim da moze cak i 520/680.
Stvarno booomba!!

Ne moze preko ovoga.Chak sam vratio na 505/670 jer se kartica pregrijavala previse.Memorija na kartici samo sto ne izgori :?

Pa i nije neko cudo! Moj GA je isao na 513/662 i tu sam stao, mada mislim da moze jos, sve ide kao podmazano.

Pa i nije sada nesto ali sasvim solidno,sad ga drzim na 495/670 jer se memorija pregrejavala previse.

Jeste, pregrevanje memorije je najveci problem. Modovanje kartice, napona gpu-a i memorije, daje mogucnosti za sumanute rezultate, koje prepustam fanaticima. Inace kad bi se memorija hladila i bio kvalitetniji cooler na gpu, bila bi u rangu XT verzije.

Probajte HIS Excalibur 9600XT.
2,8ns memorija, hladnjaci na memoriji (na obe strane, naravno, nije to krsh Gigabyte pa da stave samo na jednu 😉)

Default takt je 500/650, tek toliko da se zna ko je (HIS naravno) tata 🙂

E to sa hladnjacima na samo jednoj strani, to im nikad necu zaboraviti i oprostiti 🙂

Sasa je napisao(la):
Probajte HIS Excalibur 9600XT.
2,8ns memorija, hladnjaci na memoriji (na obe strane, naravno, nije to krsh Gigabyte pa da stave samo na jednu 😉)

Default takt je 500/650, tek toliko da se zna ko je (HIS naravno) tata 🙂
Pa kakva je onda asusova 9600 XT,kako se ona klokuje,bas me interesuje!!! :banana:

Meni moj gigabyte 9600pro radi na ocajnih 450 za jezgro i odlicnih 704 za mem.

Pozdrav

dobar je i Sapphire 9600XT,max. ide do 584/710...
ja drzim na 560/700

Alo bre ... govorimo o Pro a ne o XT, a ti namcore bolje se potrudi malo za ono kuciste nego sto me ovde cimas za moj Sveti GA :d :d
Pozdrav

Sale je prvi poceo 😀

ZverBre je napisao(la):
koliko kosta i gde taj safir 9600xt sa dubble ladnjacima?
Valjda je bila prica o His 9600xt sa double hladnjacima.Vjerovatno negdje oko 180-185

Daj postujete sliku tog HIS-a da vidimo to cudo sa dubble ladnjacima!!!!
I recite sta mislite koji je bolji XT Asus il HIS???

ma ko da je bitno da li ima hladnjake, fabricke mislim, kupe se odvojeno i resena stvar + ne izadje puno skuplje...

Ljudi vi me ne razumijete pitao sam koji je bolji Asusov ili Hisov XT???
I koliko se krece njihova cijena???
Pitam ovo posto sam iz PG,a i jednako planiram da kupim neki 9600 XT pa me interesuje koji je najbolji proizvodjac!!!

Bba :d

HIS je die beste, ali ces ga tesko naci.
U tom slucaju Asus i Sapphire zavrsavaju posao.

to je ok cena,mada sam ja za te pare nabavljao iste pre par nedelja,znaci trebalo bi da je cena malo pala a i ne mora da znaci 😀
kakav odgovor,skroz sam pomogao :d 😀

ZverBre je napisao(la):
dali je puno dadti za safirov 9600xt 155 eura (nov)?
Nije brate uzimaj ako mozes!!! :banana:

Poslednja izmena:
bas pre kupovine Sapphire-a sam razmisljao da li da uzmem BBA ili Saphire,procitao par review-a,pa onda probao Bba 9600xt i onda definitivno uzeo sapphire,jeftini je a bolji kloker.

Klok me ne zanima imam lose iskustvo sa 9000pro,jedan je izgoreo i sad se nalazi na zidu pored ikone svetog Nikole.

ZverBre je napisao(la):
Klok me ne zanima imam lose iskustvo sa 9000pro,jedan je izgoreo i sad se nalazi na zidu pored ikone svetog Nikole.
Kako si ga izgorio? :d

Nemogu da verujem pricate o 155-180e za Radeona9600pro/XT.Pa zar neznate da vec moze da se kupi ovih dana NVIDIA FX5900XT za oko175-190e.To je ipak dosta jaca karta , ovo mogu da slobodno kazem jer sam imao 9600pro(470/710).Savetujem vas da ipak procitate nesto na ovu temu-ima na Benchu.Ja sam se licno uverio.Pozdrav. :beer:

Nazad
Vrh Dno