Šta je novo?

Sapphire 9600 vs HIS 9600

MarNED

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
309
Sapphire Ati Radeon 9600 128bit, 128MB .... 90 - 110EUR
(ima i neki 'light' pack bez raznih diskova i sl. za 85 EUR

ili

HIS Ati Radeon 9600, 128bit, 128MB............97 EUR
(ili isti HIS ali VIVO za 110 EUR - iskreno VIVO mi ne treba)

???

Sapphire znam da je ok kao, ali za ovaj HIS nisam nista ni cuo/procitao.

Ako moze neko, nek mi odgovori sto pre.
Thanks...

P.s. Ivane, hvala za tvoj savet oko nje, al da cujem bar jos neki. :)
Pozdrav!

Ja bih za 25-30 eur manje uzeo 9550 Sapphire recimo ili HIS ili ASUS.

Uzmi najjeftiniji ili poslusaj Minju (PAMETNO razmisljanje).

Nikako ne mogu da shvatim kako ljudi u isti kos mogu da stavljaju Club 3D i HIS ili Sapphire?!

Black RIder je napisao(la):
Nikako ne mogu da shvatim kako ljudi u isti kos mogu da stavljaju Club 3D i HIS ili Sapphire?!
Pa, ako se dobro secam, Club 3D je potpisivao karte koje je radio Powercolor ustvari (npr 8500). To su bile odlicne kartice.

MarNED je napisao(la):
Sapphire Ati Radeon 9600 128bit, 128MB .... 90 - 110EUR
(ima i neki 'light' pack bez raznih diskova i sl. za 85 EUR

ili

HIS Ati Radeon 9600, 128bit, 128MB............97 EUR
(ili isti HIS ali VIVO za 110 EUR - iskreno VIVO mi ne treba)

???

Sapphire znam da je ok kao, ali za ovaj HIS nisam nista ni cuo/procitao.

Ako moze neko, nek mi odgovori sto pre.
Thanks...

P.s. Ivane, hvala za tvoj savet oko nje, al da cujem bar jos neki. :)
Pozdrav!

Ma nema problema ;)

P.S. Pusti mi na PM gde ima tih HIS 9600 da posaljem drugara da uzme za sebe.

Minja je napisao(la):
Pa, ako se dobro secam, Club 3D je potpisivao karte koje je radio Powercolor ustvari (npr 8500). To su bile odlicne kartice.

Pa nije ni Powercolor extra firma pa da se neko dici njom. Sve su to kartice ispod kvaliteta HIS-a i Sapphire-a.

HIS Pravi najbolje ati karte tj BBA karte.

Ja sam pazario his-a 9600 pro i potrajao mi je nedelju dana ( 130 e )a onda sam dodao oko 10 e i uspešno zamenio za sapphira 9600 xt-a ,fire blade, (526- 2x324) HIS je imao kvalitetniji ventilator ali ova radi bez greške od marta.Uostalom trebalo bi da su sad jeftinije

Sapphire je ATi-jev No. 1 partner!
Saphireove i Asusove ATi bazirane kartice su najbolje i .
Ko vam je rekao da je HiS ATi-jev BBA partner??
ATi deo BBA kartica pravi u svojoj fabrici (imam jednu evo na solu)

Po meni su HIS graficke kartice bolje primetno od Asus-ovih i za mrvicu od Sapphire-ovih. Ne znam odakle ti ovo da su Sapphire-ove i pogotovo Asus-ove kartice najbolje kad nema nijednog test-a na netu gde se na primer neki Asus bolje clock-uje od HIS-a ,)
Jedino po cemu u zadnje vreme HIS moze da bude inferiorniji od drugih proizvodjaca je sadrzaj bundle-a, ali vecini ljudi kod nas nije ni bitno da li ce dobiti neku igru vise uz graficku ili ne :D

Poslednja izmena:
HIS odista "rula". Secam se da su Asus 9600XT kartice imale problema sa dosta ploca (ko je rekao Epox Mercury nf2) sto je proverena info, a neproverena je da su i ostali Asusovi Radeoni nasledili iste probleme.

Sa HIS-om uglavnom, nikad problem. Nije da nisu crkavali, ali makar im ventilatori uvek rade kako valja. Sto se ne moze reci za Sapphire. Club 3D, konacno, pravi za klasu losije kartice.
Ali.. za kraj, tesko da se ista moze smatrati losom, biraj karticu prema ceni i mogucnostima, u svakom slucaju nemoj nikako da uzmes HIS 9600Pro npr. umesto Club3D 9600XT, druga je ipak bolja.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
HIS odista "rula". Secam se da su Asus 9600XT kartice imale problema sa dosta ploca (ko je rekao Epox Mercury nf2) sto je proverena info, a neproverena je da su i ostali Asusovi Radeoni nasledili iste probleme.

Sa HIS-om uglavnom, nikad problem. Nije da nisu crkavali, ali makar im ventilatori uvek rade kako valja. Sto se ne moze reci za Sapphire. Club 3D, konacno, pravi za klasu losije kartice.
Ali.. za kraj, tesko da se ista moze smatrati losom, biraj karticu prema ceni i mogucnostima, u svakom slucaju nemoj nikako da uzmes HIS 9600Pro npr. umesto Club3D 9600XT, druga je ipak bolja.

Pozdrav!

U potpunosti se slazemo! :) Samo sto bi ja uzeo HIS pa makar bila i za nijansu slabija kartica. Sta cu kad sam takav :d

poslusaj Black RLdera ... on je najveci fanatik za graficke ...

Nazad
Vrh Dno