Šta je novo?

SAPPHIRE 5750 ili 5770 ili MSI 5770 HAWK

Amaretto

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2006
Poena
301
Šta uzeti od sledeće tri kartice:

1. AMD Radeon 5770 Sapphire 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit/11163-17-20R
2. AMD Radeon 5750 Sapphire 1GB/DDR5,/DualDVI/HDMI/DP/128bit/11164-11-20G
3. AMD Radeon 5770 MSI HAWK 1GB,/DDR5/128bit

Prva i najbitnija stvar je količina buke (manje je poželjno), a potom performanse za uloženi novac. Moja bivša Palit 9600GSO Sonic je promenila vlasnika, pa je vreme da se ponovimo. OC me ne zanima, ako ima prostora ok ali nije presudno. Jedna bitna stvar je da trenutno posedujem napajanje LC 6420GP koje bi bilo poželjno da posluži za još neko vreme. Doplata u odnosu na najsporiju karticu 5750 naspram 5770 je tricavih 750 dinara, a za HAWK 2350 dinara.
jedan + dobija HAWK za godinu dana dužu garanciju naspram druge 2
i jedan + za 5750 za DualDVI

Best buy bi bila koja karta?

Kartica jedan je necujna u idle, ja je imam. Ne igram igre tako da ne znam kakva je pod opterecenjem. Kartica tri ima jos bolji hladnjak, te ce sigurno biti tisa na nekim vecim opterecenjima - posebno ako ne budes je overklokovao.

Malo bolje performanse tipa 3-4 fps mi ne znače, a i nebih da bacam pare ako nije potrebno. Ono što znam je da je HAWK kvalitetna kartica, ali prepostavljam i za Sapphire-a da me ne bi izneverio.

@1mp0s
reci mi dali je kod tebe model sa ovom oznakom 11163-17-20R ili mozda 11163-17-20G?

Verovatno 9600GSO ne bih menjao i dalje da nije bila malo bučnija.
Ne menjam cesto grafike, bitno je da me posluži sledece 2-3 godine.
Vredi li dodati 15e više za karticu poput HAWK-a ako mi performanse nisu bitne?

Šta uzeti od sledeće tri kartice:

1. AMD Radeon 5770 Sapphire 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit/11163-17-20R
2. AMD Radeon 5750 Sapphire 1GB/DDR5,/DualDVI/HDMI/DP/128bit/11164-11-20G
3. AMD Radeon 5770 MSI HAWK 1GB,/DDR5/128bit

Prva i najbitnija stvar je količina buke (manje je poželjno), a potom performanse za uloženi novac. Moja bivša Palit 9600GSO Sonic je promenila vlasnika, pa je vreme da se ponovimo. OC me ne zanima, ako ima prostora ok ali nije presudno. Jedna bitna stvar je da trenutno posedujem napajanje LC 6420GP koje bi bilo poželjno da posluži za još neko vreme. Doplata u odnosu na najsporiju karticu 5750 naspram 5770 je tricavih 750 dinara, a za HAWK 2350 dinara.
jedan + dobija HAWK za godinu dana dužu garanciju naspram druge 2
i jedan + za 5750 za DualDVI

Best buy bi bila koja karta?

Ovo je ludnica, nisi trebao da menjas GSO, zasto zato sto ti je napajanje trola, sad ces zbog napajanja da puknes lovu za slabu grafiku + za malo vise para si imao GTX460 koja je 50% brza od ovih grafika ( + GTX460 Cyclon koja je necujna )
Ovako ces sad da menjas grafiku pa napajanje pa opet grafiku.( verovatno jer te 5770 ne mogu da guraju Full HD igre sa max detaljima)

Pa i ne vredi mu puno da na procesor e6300 stavi gtx460 (pogotovo ako se igra na nizim rezolucijama)

Au tek sad vidim, onda se izvinjavam, mislio sam da je jaci CPU.:d Onda kad izmode ove grafike(5770) sledi promena kompletne masine.
Inace ja bi definitivno uzeo najjeftiniju.

Ova bi grafika trebalo da bude priprema za full HD monitor u veoma bliskoj budućnosti :d U svakom slučaju je ovo nekakav kompromis da ne bih morao menjati ceo komp. Što se tiče igara retko ih igram i ne mora sve da bude na high. Mislim da bi napajanje za sad trebalo da posluži (140mm fan • +3.3V: 30A • +5V: 28A • +12V1: 14A • +12V2: 15A)

U trci su ostale obe 5770-tke, ispada 5750.

1. AMD Radeon 5770 Sapphire 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit/11163-17-20R 10.099,00 din. garancija 24 meseca
2. AMD Radeon 5770 MSI HAWK 1GB,/DDR5/128bit 11.699,00 din. garancija 36 meseci

Ima li ko kakva iskustva sa ovim karticama pozitivnih ili negativnih sto bi me opredelilo za jednu od njih?
Odluka mora da padne danas kada budem držao u rukama obadve kartice.

Kod mene je 11163-17-20R. Nisam gamer. Koristim nesto malo AutoCad, ostalo je programiranje industrijskih PLC-ova (tad je opterecenjeza grafiku prakticno nula). Nikad nisam cuo karticu da radi. Imam i jednu Noctu-u koja sa bocne strane je montirana u visini graficke i duva u nju.

Nemoj da te buni konfiguracija iz potpisa. To je drugi racunar, kod kuce - koji je relativno slican ovom na poslu.

Poslednja izmena:
+1 za MSI HAWK jer je mala razlika u ceni, a dobije se godinu dana vise garancije i veci kvalitet :)

Ipak sam uzeo Sapphire-a. :D Ako bi bilo po lepoti, onda bi pala odluka na MSI. Ventovi na MSI-ju mi deluju mali u sumljicavi, bundle je samo DVI na VGA adapter i napojni kabal (sramota za ovaku karticu) i kranje, memorija se nalazi sa obadve strane kartice, znači i sa strane koja se ne hladi, a pogotovo što na testovima piše da je korišćena memorija Samsung, a u ovom slučaju to nije nego hynix. Uz Sapphire-a sam dobio: DVI na VGA adapter, HDMI na DVI adapter, CrossFire kablić i napojni kablić. Memorija na Sapphire kartici je samo sa hlađene strane. Da napomenem da je Sapphire po subjektivnom utisku tiha kartica. Eto možda ovo bude nekome od koristi. Pozzz :wave:

Poslednja izmena:
Ipak sam uzeo Sapphire-a. :D Ako bi bilo po lepoti, onda bi pala odluka na MSI. Ventovi na MSI-ju mi deluju mali u sumljicavi, bundle je samo DVI na VGA adapter i napojni kabal (sramota za ovaku karticu) i kranje, memorija se nalazi sa obadve strane kartice, znači i sa strane koja se ne hladi, a pogotovo što na testovima piše da je korišćena memorija Samsung, a u ovom slučaju to nije nego hynix. Uz Sapphire-a sam dobio: DVI na VGA adapter, HDMI na DVI adapter, CrossFire kablić i napojni kablić. Memorija na Sapphire kartici je samo sa hlađene strane. Da napomenem da je Sapphire po subjektivnom utisku tiha kartica. Eto možda ovo bude nekome od koristi. Pozzz :wave:

2x saphire crkla 1.2600 xt 2. 3600 hd sad sam uzeo msi 5770 135 € ka da sam došao s magarca na lipicandera:)

Odlican shopping. Apsolutno smo isto rezonovali pri kupovini :)

Sve je to potrošna roba, kad tad će otići u zasluženu penziju ili večna lovišta. Moja iskustva sa MSI-om su veoma pozitivna, ali više ne važi pravilo da ako platiš skupo dobiješ i kvalitet. Moje mišljenje je da MSI HAWK 5770 sa cenom od pre godinu dve i sadašnjom, nije isti po kvalitetu. Evo primera: Pioneer DVD-RW DVR109 koji je u svoje vreme plaćen oko 100e je još živ i radi kao prvog dana, i ako je vise diskova narezao nego pokojni Samsung SH-S162L (koji je kostao manje od pola vrednosti Pioneer), da ne pominjem TEAC CD-W540E cd rezač (koštao oko 120e) evo ga živog i zdravog, žao mi da ga bacim :Klanjanje Nego mi odošmo mnogo u OFF. U svakom slučaju da nas lepo posluže ovi naši Radeoni pa čiji god bili :D

Vrh Dno