Šta je novo?

Sapphire 5670 test

freezer

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2006
Poena
319

Prilozi

• 5670def 2006.webp
    5670def 2006.webp
    52.1 KB · Pregleda: 248
  • 5670 vantage.webp
    5670 vantage.webp
    57.9 KB · Pregleda: 217
  • 5670OC 2006.webp
    5670OC 2006.webp
    49.1 KB · Pregleda: 191
  • 5670OC vantage.webp
    5670OC vantage.webp
    57.6 KB · Pregleda: 191
  • gpuz1.gif
    gpuz1.gif
    17.7 KB · Pregleda: 223
cena je? moze li se podizati napon u msi afterburneru i da li si je klokovao?

Radi kontrola iz CCC-a. temp idle 32 fan 28%, load 47 fan 45%. Tiho izuzetno, Arctic Cooling radi posao nema šta.

Cek, cek, dakle radi kontrola obrtaja, a tamo na slici vidim samo dve zice za fan...
Ili gresim...
Ili slika gresi?
🙂
Moze neko da me prosvetli, uvek sam mislio da za kontrlu trebaju bar tri zice...

POZ

Cek, cek, dakle radi kontrola obrtaja, a tamo na slici vidim samo dve zice za fan...
Ili gresim...
Ili slika gresi?
🙂
Moze neko da me prosvetli, uvek sam mislio da za kontrlu trebaju bar tri zice...

POZ

mozda ima par brzina upucanih u bios i to je to :trust:. Meni dok je na tom podesavanju u biosu dizao brzinu venta pucao mi je COD4 u MP-u...Od kako sam podesio u Afterburneru da dize brzinu nemam problema

Poslednja izmena:
Ili gresim...
Ili slika gresi?
🙂

POZ

Ne greši slika, dve žice ima. Ne mora da ima tri da bi radila regulacija. Ja sam imao Gainward sa čak 4 žice pa prc ništa od regulacije, poludeo sam od buke, zato dok ne ubodeš ne znaš na čemu si. Sapphire me do sad još nije razočarao kao Palit i Gainward. Kod njih dve identične karte, na jednoj radi regulacija na drugoj ne i fan odrapljen do panja....:d što je sigurno sigurno...

Poslednja izmena:
i ja sam se opasno zagrejao za graficku ...
ima 6 modela Sapphire, kod nas u prodaji mislim samo prva dva ...
LINK
Jel ima neko ovu od 1GB i da li se isplati dodati nekih 20eur za jos memorije ?

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo od 512MB pre par dana. Mislim da se ne isplati od 1GB.

upravo sam prelomio i narucio sapphire 5750 .. definitivno bolja kupovina od 5670 1GB 🙂
cudo je sto krenes od jedne cifre, a zavrsis sa 50 eur vecom, uvek 😉

to je utvrđeno još u prvom testu koji se pojavio - 1GB toj kartici ništa bukvalno ne donosi. jedino vlasniku odnosi još malo para iz džepa 😀

Moze li neko da uporedi preformanse ove karte i npr. 8800GT (tj. 9800GTX+), posto na par mesta kostaju u dinar isto. Znam da je bolja, u smislu novih tehnologija i to, interesuju me samo frejmovi u ovom slucaju 🙂

ma treba samo pričekati da 5770 padne na svoju realnu cenu od nekih 100-110e i to će onda biti best buy. trenutno ne vredi uzimati ništa od serije 5xx0, cene su prevelike. osim ako nekog baš žuljaju pare, a njima će biti žao kasnije što nisu pričekali. mislim da trenutno najbolja igra (mass effect 2) može sasvim lepo da se igra i na 5670.

5670 ti je negde izmedju 9600gt i 9800gt...tako da nikako ne vredi prelaziti sa 8800gt na nju ako si na to mislio.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5670,2533.html

Hvala na odgovoru. :wave: Ne gledam da predjem, nego jedan drugar hoce novi komp pa dosao kod mene da mu sastavim konfu, pa cisto pitam da znam da li je 5670 za preporuku i gde stoji po preformansama u nekoj masini od 30k dinara. Mada bi vise voleo da mi neko kaze iz licnog iskustva. Koliko vidim jako je blizu ove moje 8800GT, sa kojom i dan-danas igram sve igre na max bez kompromisa na 14x9 rezoluciji. Ne vredi prelaziti, ali cini mi se da je bolje ici na novu tehnologiju u slucaju nove kupovine, ako cena u preformansam nije visoka. Ispravite me ako gresim :smash:

ma treba samo pričekati da 5770 padne na svoju realnu cenu od nekih 100-110e i to će onda biti best buy. trenutno ne vredi uzimati ništa od serije 5xx0, cene su prevelike. osim ako nekog baš žuljaju pare, a njima će biti žao kasnije što nisu pričekali. mislim da trenutno najbolja igra (mass effect 2) može sasvim lepo da se igra i na 5670.

Sa phenomom X II i cak sa 5750 sve leti, na 16x10 provereno. Tako da ni ona nije losa. Doduse ja bi presao npr. samo kad bi izbacili 5830 (koja i bila recimo maaalo jaca 5770 sa sirom magistralom, u sto bi to bila lepa karta ,)) za 150 e bez razmisljanja 😀.

Kao sto sam vec jednom rekao ja smatram da je 5670 naslednik 4670 i on ide u slabije konfe za igru u 1280x1024 i predstavlja minumum na koji treba ici pri kupovini...ali mu jos nije realna cena... kad padne za 15e onda mozemo da pricamo. Ako se nekako moze naci 4770 je najbolja kupovina...pa 4830 pa tek onda 5670. Cena 5750 je trenutno previsoka.

Pozz svima,

jel zna neko gde u N.Sadu ima da se kupi 5670 (512mb) ???

Hvala unapred

Koja je razlika izmedju Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB GDDR5, 1GB/128bit DDR5, DVI/HDMI/DP, Sapphire cooling (11168-30) i Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB GDDR5, 1GB/128bit DDR5, DVI/HDMI/DP, Sapphire cooling (11168-28)? Zna li ko?

Nazad
Vrh Dno