Pablo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2006
- Poena
- 500
Imam 4850 i od prvog dana kad sam je uzeo strashno me nervira njen cooler koji je buchan. Pre nje sam imao Gainward 8800GT GS i taj cooler je bio tih i u loadu a ova 4850 se chuje i kad je idle... Probao sam preko riva tunera da regulishem obrtaje i radi, utishao sam je na pristojan nivo ali deshava mi se da kad izadjem iz igre cooler ostane da se vrti na povecanom broju obrtaja a to me strashno nerviralo. Imao sam jedan Xilence vishak pa sam reshio da experimentishem:

Oreginalan cooler kao da je pravljen nek se na njega moze zashrafiti 80mm fan:

Ovaj dzek za fan sam skinuo nek nemoram da sechem oreginalne zice:
Evo kako to izgleda u kucishtu:

By pablok, shot with Canon DIGITAL IXUS 80 IS at 2009-03-28
Fan sam preko Riva Tunera fiksirao na 100%.
Shta sam ovim dobio ?? Dobio sam manju temperatutu u IDLE za nekih 2-3 C ali se zato u LOAD-u povecala za 5-6 C i sad prilikom Full Load-a ( ati chupava kocka ) iznoci 73-74 C ( pre je bila 67-69 ) shto nije tako shtrashno s obzirom da referentna 4850 nagura do 100C. I ono najbitnije zbog chega sam menjao fan: dobio sam puno tishu mashinu nego pre moda. Xilence fan sam po sebi nije buchan a ostali fanovi u kucishtu ( 3 * 120mm ) su spojeni na Antec-ov fan controler koji im daje nekih 6-7V i samim tim su veoma tihi. Ostali fanovi se vrte na:
( AUX je fan na napajanju )

Oreginalan cooler kao da je pravljen nek se na njega moze zashrafiti 80mm fan:

Ovaj dzek za fan sam skinuo nek nemoram da sechem oreginalne zice:

Evo kako to izgleda u kucishtu:

By pablok, shot with Canon DIGITAL IXUS 80 IS at 2009-03-28
Fan sam preko Riva Tunera fiksirao na 100%.
Shta sam ovim dobio ?? Dobio sam manju temperatutu u IDLE za nekih 2-3 C ali se zato u LOAD-u povecala za 5-6 C i sad prilikom Full Load-a ( ati chupava kocka ) iznoci 73-74 C ( pre je bila 67-69 ) shto nije tako shtrashno s obzirom da referentna 4850 nagura do 100C. I ono najbitnije zbog chega sam menjao fan: dobio sam puno tishu mashinu nego pre moda. Xilence fan sam po sebi nije buchan a ostali fanovi u kucishtu ( 3 * 120mm ) su spojeni na Antec-ov fan controler koji im daje nekih 6-7V i samim tim su veoma tihi. Ostali fanovi se vrte na:
( AUX je fan na napajanju )

Poslednja izmena: