Šta je novo?

Saphire ATI Theatrix 550 pro

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Dakle,
Karta ima odlican kvalitet slike i zvuka.Daljinac odlican.
Obzirom da je na W XP professional softver je malo limitiran (power cinema).
Da li ima alternative za software?
(nervira me npr. to shto pri scan chanel opciji sve mora ispocetka, pa traje sat i po, takodje ne mogu da biram lokaciju gde bi snimio tv program vec je po default-u na my documents i ne mogu da menjam tj. opcija je inaktivna).
Takodje desi mi se da pri promeni kanala zvuk bude prvih 10-tak sekundi za nijansu usporen (pri tome nema modulacije) pa onda otkoci.Shta li je to?
Hvala

konfa:(barton 2500+,epox 8rda3g,512 hinyx pc3200/400 mhz, gigabyte ati radeon 9200 128bit/64MB, creative sound blaster 5.1 digital, creative inspire 5200 5.1 sound system), maxtor dimond max 80GB 7200 rpm, dell 922)

exste je napisao(la):
Dakle,
Karta ima odlican kvalitet slike i zvuka.Daljinac odlican.
Obzirom da je na W XP professional softver je malo limitiran (power cinema).
Da li ima alternative za software?
(nervira me npr. to shto pri scan chanel opciji sve mora ispocetka, pa traje sat i po, takodje ne mogu da biram lokaciju gde bi snimio tv program vec je po default-u na my documents i ne mogu da menjam tj. opcija je inaktivna).
Takodje desi mi se da pri promeni kanala zvuk bude prvih 10-tak sekundi za nijansu usporen (pri tome nema modulacije) pa onda otkoci.Shta li je to?
Hvala

konfa:(barton 2500+,epox 8rda3g,512 hinyx pc3200/400 mhz, gigabyte ati radeon 9200 128bit/64MB, creative sound blaster 5.1 digital, creative inspire 5200 5.1 sound system), maxtor dimond max 80GB 7200 rpm, dell 922)
Moj predlog ti je Windows Media Center Edition 2005! Thetrix 550 mnogo bolje radi sa MCE-om, nego sa PowerCinemom. Eventualno, probaj da nabavis Cinemu 4.0!

Slazem se da je Theatrix sto se kvaliteta slike i grebovanja odlicna karta. Jedina mana joj je slaba softverska podrska odnosno Power Cinema koja se dobija uz kartu. Disk sa PC 3.0 koji se nalazi u pakovanju moze slobodno da se baci. PC 4.0 je daleko bolji ali daleko od savrsenog. Jedini third party software je za sada ChrisTV 4.8.

Hvala Nedjo,
verovatno necu ici na WMCE vec na PC 4.0 ako mi bude odradio posao.
Ako ne onda WMCE sto je losija varijanta jer ide nova instalacija i sva j.b..a setovanja.

christv 4.8 pro

Borise,
da li si probao chris-a?
kakvi su utisci (opcije)?

Ima li indikacija da će ATI MMC podržati ovu kartu?

Moze li neka iskustva sa tom karticom, kako radi sa DScalerom, FlYTV2000, ako nije tesko
,)

Moze li malo blize, kakva je u capturingu, sa npr vcr-a.

kako radi

capturing je ok, sta vise najbolji koji sam video do sada.
smaranje je ovaj power cinema 3.0 koji dolazi uz nju a i 4.0 verzija koja je dosta bolja opet nije potpuna.
ono sto ja znam jedino christv 4.8 pro podrzava ovu kartu.

exste je napisao(la):
Borise,
da li si probao chris-a?
kakvi su utisci (opcije)?

Probao sam ga, malo ga je teze namestiti u onoj sumi opcija. Nikako da namestim DScaler-ov deinterlace filter, cisto da probam. Inace nasao sam jos jedan software koji radi sa 550 pro. Zove se Beyond TV i jako mi se svidja kako na njemu radi time shifting a takodje ga je smor podesiti a nije bogat opcijama.
Trenutno najbolje resenje je i dalje PC 4.0.
Ostali soft. koji sam probao u 90% slucajeva takodje radi ali bez zvuka. Naime samo gore pomenuti podrzavaju zvuk kroz PCI Bus dok ga svi ostali ocekuju na Line In ili gde vec.

Trebalo bi da ATI MMC 9.13 ima neku podrshku ali nisam siguran...i ako je ima nacuo sam da nije bash najbolje odradjena.

Vrh Dno