Šta je novo?

Saphire 4870 Vapor-X Toxic

iSpirit81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
130
Pozdrav forumasi,
Da li su ovo normalne temperature za ovaj sporet ?
Imam je vec vise od godinu dana i iste su temp.
Radjen je ReFlow pre par meseci.
Naravno ovo je temp u Idle rezimu.

Capture.PNG

Captur7e.PNG

Da li je ovaj bios dobar ?
Elem,nisam za varijante Msi Afterburmer i ostalo...da li ima drugih nacina da se spusti temp sa fabrickim kulerom ?

ima,da se zameni pasta,posto si serviser nece ti to tesko pasti.

Nisam serviser.Otkud ti to ?
Pastu sam menjao.Rezultat isti.

pa posto svakih par dana postavljas teme gde cackas nesto sebi ili "drugarima",logicno covek predpostavi da si serviser.onda otvori stranicu i vidi dal' ce da bude bolje,da vidimo jel' do grafe ili do kucista.usput,kad si vec otvorio komp,detaljno ocisti citavo hladnjenje na karti.ako i dalje nema pomoci i greje se u leru toliko i na ovorenom i na provereno cistom,ispravnom i montiranom hladjenju i/ili prelazi granice podnosljivih temperatura i kad je opteretis (ne mora furmark,unigine test je dovoljan) bojim se da je ona svoje odplesala.

Podesi manualno brzinu ventilatora, stavi recimo 35%. Sada ti je verovatno na auto i zato se greje toliko.

edit: U stvari ne znam za taj Sapphire Toxic na koliko % treba ventilator. Znam kad sam imao referentnu 4870 da je 35% bilo relativno tiho.

Poslednja izmena:
Kada na MSi Afterburner_u podesim fan na 40 procenata,ohladi grafu i drzi na nesto vise od 40 stepeni,ali gasi mi ekran,povremeno....
Druga stvar,62 do 64 stepena mi je i idle i full load_u.Neverovatno.
Fan vrti jednom brzinom i to je to.
Hoce da opali u sekundi do dve na 100% fan i vrati ga na minimum posle.
Cudno...

Probaj da podesis brzinu iz AMD Overdrive. U Catalyst Control Centru kliknes na AMD Overdrive i podesis brzinu. Ne treba ti Afterburner.

Pokusacu i to ovih dana.Nemam uvek vremena da se zezam sa kompicima,ali definitivno cu probati.
Ovo sam napisao jerbo mi je skroz cudno da su iste temp. kad miruje i kad je max. opterecena.

Imao sam 4870, to cudo se greje kao zmaj. Zavisno od modela, neki imaju agresivnije podesen ventilator, neki manje, ali nije nista cudno. Znala je da ide na 90-95 stepeni u loadu u kucistu sa 7 ventilatora...
Mislim da je njoj max temperatura oko 115, mada je preporucljivo da bude ispod 90.

Hvala za info...e sada jos jedno pitanje....juce dobih grafu Ati Radeon 4730,stara grafa od 512mb ddr5 i 128 bita.
Postavicu i njenu sliku...pitanje je...zasto je odvratno bucna ?
Kada odem u amd overdrive,vent je na minimumu mnogooo bucan.
Da li neko ima bas ovu grafu i kakva je sa bukom ?

ati-radeon-hd-4730-specification.jpg

Ne znam da li da skinem vent i da sunem kap masinskog ulja ?
Poenta mog pitanja je ta da ako neko ima ovu grafu da mi napise dal je bas bucna ili ne..

Znaci ne mozete da verujete,radi kao mlaznjak na minimum obrtaja...

verovatno mu je otisla kontrola pa vrti na maksimumu stalno.

Podmazao sam vent,ali je buka ista...
Nije na maximum obrtaja....

Probaj da stavis max obrtaja, pa vidi ima li razlike u buci.

Onda vidi da nadjes odgovarajuci ventilator ili kompletno cooler, pa menjaj.

Probaj da stavis max obrtaja, pa vidi ima li razlike u buci.
Kad stavim fan na 100 %,extra je buka...kad stavim na 20 % u AMD Overdirve_u,to je kao da je na automatici i to je ta buka o kojoj pisem.
Bas me nervira.
Htedoh juce da napravim video da cujete,kao usisivac.

Jedino resenje ti je neki aftermarket cooler. Sto se tice drugih 4870, sve je to prilicno bucno. Moj stari asus je bio dosta topliji od MSI-a (za jedno 20 stepeni cak pri full loadu) ali i tisi. (jednostavno manji % obrtaja stavili)

Nazad
Vrh Dno