Šta je novo?

Sanse za promenu co.yu domena?

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Evo posto se ono nakaradno ime promenilo, i sada se zovemo tako kako se zovemo zanima me da li postoje sanse da dobijemo nov domen, domen koji ce odgovarati novom imenu nase zemlje? Kakve su sanse, i sta je slobodno od tih bliskih nam ekstenzija?

mozda bi .xx bilo dobro resenje, s'obzirom da se ime menja na trogodisnjem nivou. sa .xx bili bi pokriveni bez obzira na promenu imena zemlje.

cheers

Pa ne znam... mislim cela prica je komedija, a ne jos ovo sa TLD...

Ali recimo da je .ss kao domen zanimljiv... jos ako se komercijalizuje :) odma da registrujem jedan www.göbels.ss ili tako sto ;)...

salu na stranu,.... zaista ne znam kako ce ovo sve da se zavrsi, ali ja bih se zalozio za neki domen isljucivo za srbiju.

Ja sam za domen .bre -> samo ga zamenite umesto .co.yu, pa da vidite kako pasuje :D

ma nama treba dati domen .co.xxx jer nas u bilo kojoj drzavi je** ko kako stigne :(

Znaci slaba vajda... pa kad bi se ovi nasi setili da uzmu taj .rs mada ni on ne odgovara bas nesto. Kako smo bre tako s**bani. Kad bolje pogledamo sta ce nama bilo kakvi domeni, i ovako se tesko kacimo na net.

Koliko se meni cini ova zajednica ce trajati tri godine, a posle toga cemo se opet podeliti na dve drzave. Da li ima smisla menjati domen? :D

Kao sto je drug Zoni predlozio, najbolje bi bilo da uzmemo .CP jer je to SR na cirilici cheers

A da li je moguce da dobijemo, npr. .ser?

ZoNi je napisao(la):
a .ser necemo dobiti: TLD drzave se sastoji od dva slova! :(
a jesi to procitao negde il' nagadjas zato sto nema takvih na trenutnom spisku?

ZoNi je napisao(la):
ovaaj, Crna Gora i Srbija :(
ma sto se mene tice, u ovoj situaciji moze i da ostane .yu. mene zanima sta ce da bude posle, kad sve bude lepo i jednostavno. red je tada da imamo i lep tld. :D

Ma koji crni domen.. .nama je i ovaj YU mnogo, taman su nas na vecini svetskih sajtova registrovali kao zive, a mi sad da menjamo domen... to bi znacilo jos 10-ak godina online diskriminacije. Naravno, sami smo krivi za to, ko ce da prihvati neku zemlju ako ona menja svoje ime na 3 godine... bullshit .sux bi nam odgovaralo :cuss:

Amon_Ra je napisao(la):
Mozda .sm kombinacija, a?

Možda S&M -- .sm je već zauzeto (San Marino). Uglavnom, ISO organizacija kaže:

Information on "Serbia and Montenegro"

The ISO 3166 Maintenance agency is aware of the recent name change of "Yugoslavia" to "Serbia and Montenegro". The United Nations have informed ISO that the change of country name took effect on 2003-02-04.

The ISO 3166 Maintenance agency has started the process of determining a suitable alpha-2 and alpha-3 code element for the new country name. The process, which involves the authorities in Serbia and Montenegro, will take several weeks before it can be completed.

The new code elements will be announced on this Website as soon as they are available. The ISO 3166-1 Newsletter will be made available from the updates section of this website.

We recommend that the code elements presently representing the country name Yugoslavia in ISO 3166-1 should be used until the new code elements are announced.

In the meantime we thank you for your interest in ISO 3166 and ask for your understanding that we cannot provide you with details before the official decision is taken.

(http://www.iso.org/iso/en/prods-services/iso3166ma/01whats-new/2003-02-06_statement_yu.html)

Ladno su uzeli u razmatranje, ja sam mislio da smo mi toliko bedni i mizerni da njih to uopste i nece zanimati.

Drunk Devil je napisao(la):
LC bi nam najviše odgovaralo :D

Sta je LC? :confused:

A moze li .KS (ne konjske snage, nego Kraljevina Srbija :D :D

HAL je napisao(la):
Koliko se meni cini ova zajednica ce trajati tri godine, a posle toga cemo se opet podeliti na dve drzave. Da li ima smisla menjati domen? :D

a sa druge strane firme bi morale da puknu silne pare (nepotrebno) za promenu reklama, memoranduma itd...

a i ono sa CP je glupost jer ko bi znao da je to SR sem rusa i nas :confused:

mikis je napisao(la):
...
The ISO 3166 Maintenance agency has started the process of determining a suitable alpha-2 and alpha-3 code element for the new country name. The process, which involves the authorities in Serbia and Montenegro, will take several weeks before it can be completed.
...

Znajuci nase, nece potrajati par nedelja, nego bar 9 meseci, a vrlo verovatno i duze ...

Nazad
Vrh Dno