Šta je novo?

SanDisk Clip problem

badnja

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
620
Glanc nov uredjaj donet iz radnje, otpakovan, upaljen i radi...muzika ide, fm ide...povezem ga na komp, na displeju clip-a se vidi da puni bateriju, ali... racunar kao da ga ne vidi! U tray bar-u stoji ona ikonica za safe remove, ali nigde nema memorije clip-a! Nema sanse da nabacim muziku!
Ima li neko ideju sta moze biti?

Eh da, u pitanju je win xp+SP2 kao sto i na kutiji pise za specifikaciju.

imao sam potpuno isti problem, reklamirao sam uredjaj i dobio novi.

Trebalo bi da u podeshavanjima imash opciju USB Mode i tu mora da bude selektovana opcija MSC. To ti omogucava da prebacujesh pesme drag&drop tehnikom.
Ako je to ukljucheno a i dalje zeza, onda zameni za drugi. Pozz

Poslednja izmena:
Koja je verzija FW-a u Clip-u i koji Windows media player imas? Cini mi se da ako je player u MTP protokolu moras imati WMP verziju jacu od 9. Po tome sto sti stoji safe remove ikonica, i sto predpostavljam da si ga tek kupio, mislim da je problem sto imas staru verziju WMP-a, meni sa 9. se u tray-u pojavi ikonica Clip-a i sve radi.
Ovde http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=22669 imas sve FW za Clip i uputstvo kako se upgrade-uju.

i meni je pravio problem sa time i definitivno radi sa MSC modom. svasta...
nego ljudi, jel' i vama baterija traje samo 5-6 sati i brzo se prazni kada se ne slusa muzika? :(
izgleda da je to ucestali problem, pa cu morati da ga nosim na reklamaciju...

Ja sam probao da ga prikopcam na masinu gde je bio instaliran WMP 8 i clip se prijavljivao kao unknown device (imam FW 1.01.17 gde nema izbora izmedju UMS i MTP protokola vec je MTP stalan)a cak je i odbijao da se puni nego se gasio nakon odredjenog vremena
Za sada sa baterijom nikakvih problema nemam, bukvalno mogu da ga upalim da svira preko noci i ujutru ce mu ostati snage da ga poslusam do posla a tamo ga ocas posla napunim. Idi i pozovi se na garanciju, trebalo bi da ti uvaze.

odneo sam ga na garanciju i u ponedeljak ce mi javiti da li dobijam novi Clip :)
trebalo bi da mi uvaze garanciju, obzirom da mi baterija jako kratko traje. napunim jedno vece, ostavim ga da prenoci, sutra ga slusam 2-2.5 sata, opet prenoci, jos 2-2.5 sata i opet prenoci i sutradan ili nema snage da se upali ili traje jos ~sat vremena. zaista cudno, a koliko vidim to je bas uobicajen problem. u uputstvu pise da bi trebalo da baterija drzi 15 sati ako se slusa 128kbps mp3. ok, ja slusam mp3 boljeg kvaliteta, ali nemoguce je da to toliko utice pa da baterija traje 3x manje...

Posle visecasovnog zezanja sa doticnim player-om otisao sam do radnje i zamenio ga za drugi. Vratio se kuci i isprobao novi, isto! Zamenim za treci, isto! Uzmem cetvrti...e taj je imao problema sa baterijom!Ostavim ga na punjenju 5-6 sati i kad sam hteo da ga ukljucim- battery low! Probao sam verzije WMP 9 i 10, neke cake koje sam nasao na linku koji je dat u jednom od prethodnih postova...i nista, mrka kapa!!!!
Na kraju sam vratio Sansu Clip i uzeo pare nazad!

pa jesi li ga prebacio u MSC mod?

Settings > USB mode > (pa valjda) MSC (to ti je tek od FW 1.01.18 omoguceno)

Nemoguce. Skroluj do kraja tamo je USB mod postoji kao opcija i u verzijama koje su predhodile 01.18 ali nemas biranje MSC-a nego stoji samo autodetect i MTP

Poslednja izmena:
Na Sansa express-u (mozda je slicno i kod clip-a) moze odabirom drajvera (u device manager-u) da se menja da li ce ga prepoznavati kao MTP device (za rad sa WMP 10) ili kao removable storage. U prvom navedenom modu meni je pravio dosta problema dok se u drugom ponasao kao obican removable storage (iliti flash disk).
Po defaultu Sansu express vidi u MTP modu pa ukoliko imate problema sa WMP 10 ili prosto nemate 10-ku dogadja se ovo sto se badnji desava.
Najzanimljivije je sto u uputstvu pise - samo ga povezite i radice a ipak se moze ukazati potreba za intervencijom.

Dakle savetujem da prebacite u 'removable storage' mod.

control panel -> system -> hardware -> device manager -> (sansa clip/express) -> update driver -> no , not this time -> next -> Install from a list or specific location -> next -> Don't search, i will chose the driver to install -> next -> removable storage (trebalo bi da se vide dve stavke, MTP i removable storage) -> next

Aj ako nije problem neko da proba ovo na clip-u , zanima me da li je isto kao na express-u posto express nema opciju u meniju za biranje modova.

Edit: Sad skontah - MSC mu dodje isto sto i removable storage :) .

Poslednja izmena:
Izvinjavam se u prvom postu sam rekao da mi je sa WMP 9 sve radilo, nije u pitanju WMP 9 nego WMP10! sa 9 nije htelo ni da puni. Izvini ako je lapsus izazvao nedoumice.

Rek'o aj' da se prikljucim ovom kukanju: Kad pauzirate numeru, jel' vam se desi da se "clip", sam ugasi i to posle prilicno kratkog vremena? Kad ga upalim pamti gde je prekinuta-pauzirana numera, jel to sastavni deo nekog twisted power menadzmenta ili samo jos jedan u moru neispravnih China crap (PRC) uredjaja? Inace baterija kod mene traje malo duze,oko 10tak h.

Rek'o aj' da se prikljucim ovom kukanju: Kad pauzirate numeru, jel' vam se desi da se "clip", sam ugasi i to posle prilicno kratkog vremena? Kad ga upalim pamti gde je prekinuta-pauzirana numera, jel to sastavni deo nekog twisted power menadzmenta ili samo jos jedan u moru neispravnih China crap (PRC) uredjaja? Inace baterija kod mene traje malo duze,oko 10tak h.

Uh!, sad sam tek video opciju "auto power", koji sam ja shaban:wall:!

Jedini hardwareski problem od gore pomenutih je baterija. Napolju se zalilo dosta ljudi da ima problem sa samopraznjenjem baterije kada stoji ugasen. Nazalost jedini lek je zamena za drugi primerak. Ako se dugme za gasenje drzi 15 sekundi, trebalo bi da pleyer predje u totalno gasenje (ne stand by), pa probajte to.
Poz

ja sam u utorak dobio novi Clip jer sam ga reklamirao zbog baterije i prvi utisak je da ce baterija trajati dosta duze, mozda i duplo, tj. 10-ak sati. videcemo...

Samo da pitam par stvari u vezi ovog plejera:

- Da li se baterija puni iskljucivo preko USB-a?
- Da li pusta samo plejliste Win Media Playera ili moze i sam da svira pesme koje su mu ubacene u memoriju, odnosno da li moze da radi i bez ovog parceta softvera?
- Koja mu je najniza cena ovih dana iz 1MB i za 2 MB?

Do sad nisam pratio trziste ovih plejera ali ce mi sad zatrebati jedan i vidim da je ovaj dosta popularan i da su ljudi zadovoljni kvalitetom zvuka.

Unapred hvala na odgovorima.

Ajde i ja da se uclanim u klub Sansa problema. Kupio sam jutros novu Sansa Clip 1gb i lepo ga napunio. E onda pocinju problemi....Ne mogu ni jednu pesmu da prebacim preko USB, nece da ga prepozna kao mass stogare, windows media player ga vidi ali nece da prepozna pesme koje prebacim ni preko playliste ni onako jednu po jednu, zauzeti su MB i u WM player-u se vide pesme ali Sansa nece da ih procita. Firmware je 01.01.11f. Sta da radim? Dajte neku ideju sta da pokusam pre nego sto vratim player na reklamaciju?

Firmware 1.11 i to jos francuski! pod hitno uradi update. Za prebacivanje pesama i MSC mod potrazi po forumu vec je bilo price kako se radi.

Auuuu **** me Francuski.... e da svoj problem sa neprepoznavanjem pesama sam resio pomocu WMP 11 (nemam pojma zasto nije htelo sa 10-kom ali sa 11-kom sve pesme rade).

Nazad
Vrh Dno