Šta je novo?

SandForce 2200

Ribizla

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poena
169
Znam da mozda ima reci o ovome kontroleru na topicima individualnih proizvodjaca, ali smatram da bi bilo pozeljno da se napravi odvojeni topic. Sada pocinju da naviru diskovi sa ovim i mnogim drugim kontrolerima, pa bi valjalo da imamo jedan topic posvecen prednostima i manama u odnosu na druge kontrolere.

U cilju sto preciznije objektivnosti molio bih clanove da prenose licna iskustva, a ne ono sto pise na drugim sajtovima.

Dakle pitanje je koje su prednosti SF-2200 u odnosu na SF-1200. Cujem da SF-2200 pravi BSOD na nekim sistemima. Po vrh svega malo mi je sumljiva cena novih SSDova sa ovim kontrolerom - bacio sam oko na OCZ Vortex 3. Sve je to lepo na papiru ali ajde da vidimo praksu tj. licna iskustva.

Hvala.

Ne može se baš tako generalizovati, što se tiče Vertex-a 3, on još nije ni dostupan kod nas, sem najsupljeg modela od 240Gb. Dok Agility 3 je sporiji od većine SF 1200 SSD-ova.

Poslednja izmena:
Na model od 240 Gb sam i mislio - malo mi je cudno da na sebi ima najnoviji kontroler,a da je pri tome jeftiniji i od intela i od Kingstone V serije koja ima ko zna koji kontroler. Agility 3 takodje je dosta povoljan sa novim kontrolerom - mora da postoji neka caka.

P307, ono na sta ja aludiram jeste da je ceo problem u novim kontrolerima, a ne u nekom OCZu. Njega sam uzeo kao primer jer je cudno da se pojavi nesto kao novo, bolje, brze a da se tako degradira sa cenom u odnosu na staro, losije i sporije?!

Kako se degradira? Vertex 3 uopste nije jeftin. Ti uporedjujes ili sa Intel-om koji nije nimalo jeftin (ni prosla X25-M/V generacija, ni sadasdnje 3xx/5xx generacije).
Pitanje je i na koje probleme mislis. Ima problema koji su specificni za sve SF2xxx SSD-ove osim jednog valjda jer je jedan proizvodjac promenio (slucajno cak) deo koji je problematican.
Ali OCZ definitivno ima najvise problema po pitanju SSD-ova. Mozda imaju najvecu prodaju SSD-ova od svih, pa se slucajno i najvise kod njih primeti, ali OCZ je oduvek imao najvise problema. Core seriju npr. nisu testirali uopste - nisu pustili ni obicnu instalaciju Windows-a na njemu tokom testiranja! (instalacija Windows-a na Core seriji nikada nije radila :))

Inace, throttle ne smatram problemom, jer treba imati problema sa e-penisom da bi se i stiglo do prvog stepena (benchovima) a jos veci da bi se isti primetio.

Sve u svemu, mora svaki problem posebno da se gleda.

Mislim da bese Corsair. Znam da je taj SF2xxx SSD bash izasao kad su prijavili taj problem i da je nastavljena isporuka normalno.

Korsar je povukao svoje Force 3 uredjaje sa trzista da bi ih ubrzo vratili. Ja sam 99% ubedjen da je problem do kontrolera. Samo cekam da vidim sta ce biti sa Adata, KIngston i Patriot uredjajima. Bilo je reci da su se Adata i Kingston suzdrzali sa isporukama dok se ne srede problemi.

Ko bi znao.
Licno se samo nadam da ovo nece uciniti da SSDovi poskupe (da bi se naplatio trosak svih problema koje su imali skoro svi SSD-ovi) :) A bilo bi lepo i da pojeftine, but I am not holding my breath.
Bilo bi lepo da se doda 2-4TB SSD-ova za storage :)

m4 se verovatno vodi kao obican refresh C300 (sto i jeste realno - malo samo vece brzine na papiru, pa ne izgleda marketinski interesantno).
Meni odgovara, cena mu fino pada i uskoro ce biti isplativo 2-4TB :)

Mozda je problem u OCZu tj firmware-u?

Ma jok, ono na anad-u se masa zali na Adatu 511, izgleda da su neki modeli i kapaciteti podlozniji problemu... sto znaci da nije samo firmware, takodje anand je bas sa Agility 3 imao problema da mu se smrzne ceo sistem

Koliko sam shvatio, zavisi i od tipa platforme da li ce se BSOD manufestovati. Na Intelu nije dok na Asus AMD ploci jeste. Kaze da je mozda i do SATA na plocama koje nisu ni testirane za velike brzine transfera.

TT SGS

Strpljenje je vrlina, ko ga ima. Meni ga ponestaje. Opasno me svrbi da se izbekeljim za neki SSD. Toliko dugo planiram tu kupovinu da vise ni ne znam hocu li Intelov kontroler ili SF. :wall:

Intel 510 i miran si... brz i (za sada) bez prijavljenih bagova... Jeste malo skuplji, ali ako ti je cena presudna, nađi neki Crucial C300 ili M4, eventualno čak ni "stari" SF nije loš, ima ih još puno na tržištu po OK cenama.

Iskreno, najveća razlika je između HDD-a i SSD-a, dok ćeš razliku između bržeg (npr Vertex 3) i nešto malo sporijeg SSD-a (npr Vertex 2) obično da primetiš samo na nekom sintetičkom testu brzine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno