Šta je novo?

[Sandbox] Starbound

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720

Terraria na steroidima. Ne znam kada izlazi, ali sam nestrpljiv.

Evo izgleda da je izasla beta. Izgleda sjajno.

Igra je dostupna kao early access na Steamu. Taman bacih novac na Terariju, kad stiže ovo. Ima sve što ima Terarija, plus mnogo više sadržaja, plus Linux i Mac klijenti. Još se čeka da stigne story mode i druge stvari, ali već je igrivo, kupujem na prvom 50% popustu.

Malo je spora progresija i ima puno toga što valja provaliti. Mnogo, mnogo kompleksnija igra od Terarije.

Moje iskustvo je za sada potpuno suprotno. Igra ima potencijala, ali trenutno nema dovoljno sadržaja.
Koliko vidim u nekom prošlom peču igra je podeljena na sektore, a u svakom sektoru se nalaze planete iste opasnosti. Trenutno se cela progresija svodi na to da treba doći na novu planetu, iskopati dovoljno rude za oklop i oružje, napraviti item koji se koristi za prizivanje bossa, i onda opet sve isto u novom sektoru.
No dobro, ipak je rana beta u pitanju, ima dovoljno vremena da se isprave stvari.

Jel vredi kupovati ovo?

Ako ti se igra nešto ovako baš sada, onda vredi. Ja sam hteo da uzmemo 4 pack ali ću sačekati final i neki popust. Nisam nešto u tom fazonu sada.

Jesi li igrao Terariju?

Imam Terrariju.ali je nisam nesto posebno igrao zbog nedostatka vremena i drugih naslova!Uglavnom svidja mi se taj fazon igre!Ovo mi deluje nekako bolje,ali mi samo deluje!Videcu sad za praznike kakvi ce sve biti popusti na igre,pa ako mi nista bolje ne zapadne za oko,uzecu je!

Ortak je uzeo ovo i pika. Kaže moraš sadiš biljke da hasaš da bi preživao. Bukvalno lepša Terarija sa više sadržaja.

I nije u beti, tako da je poređenje tim neadekvatnije :) Stvarno nema poente porediti early access igre sa završenim proizvodima, koji se permanentno nadograđuju.

Totalno drugacije????? Moze da bude do nekle drugacije, ali totalno nikako ne. To su slicne build/explore/survival igre, sa razlicitim nacinima izvodjenja, ali u istom zanru. I takodje, instalacija Dont starve koju ja imam je beta ili RC, nisam siguran, tako da mislim da je poredjenje umesno (nemam novu verziju vec iz maja 2013., a znam da igri stalno dodaju nove opcije/iteme/i sl.) tako da cenim da je sad skroz drugacija, ali poenta je da je moja perspektiva Dont Starve igre iz njenih pocetaka.

Dobro. ja bih te zamolio da mi objasnis razliku,imam terrariu koja je skoro ista kao Starbound, i ja ne primećujem neke razlike sa dont starve

U Terrariji pičiš levo-desno, kopaš, tražiš i praviš ajteme i kraftuješ šta ti treba da prizoveš bossa, dok Don't Starve nisam igrao, ali kontam da tu pičiš, istražuješ i jednostavno preživljavaš, nije poenta u fajtu i pravljenju oružja, armora i nekih *******cija od kula i slično.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=203597256

Moja prva Terraria građevina.

Isto to radis i u Dont Starve. Jos neke razlike, sem ociglednih tipa grafike?

Edit: isto je poenta u fajtu i pravljenju oruzja i alata, jer kako dani napreduju, sve cesce i cesce te napadaju Houndovi i da bi preziveo moras da se boris, pravis orudja da bi koristio resurse, gradis farme, tvrdjave, objekte vezane za hranu i istrazivanje tehnologija, oruzja, oklope, kopas rudu, jedina mala razlika je sto imas faktor gladi i razuma u Dont starve, ne samo health. Zato je i superiornija, na vise stvari moras da mislis, ali sam koncept je isti.

Poslednja izmena:
.....
Dont starve:
-SINGLE PLAYER IGRA.
-ima kraj, tj igras cisti survival dok ne zagines. mozes da zagines i za sat vremena, i ajmo sve ponovo.
-ima igru samo iznad povrshine, u starboundu veci deo se odvija ispod, mnogo vise fajta.
-znatno manje craftovanja

U starboundu imas health, temperaturu, air polution, i hunger

Genralno, po onome sto ti gledas, karakteristike koje uporedjujes ima i par DayZ izvedenih modova (onih sa gradnjom kuce),.. ispalo bi da je ocigledna razlika samo grafika?

Poslednja izmena:
Da, a cak ni ona nije razlicita toliko-obe su 2D (srecom :) ). To sto si pisao su razlike u izvodjenju, ne u sustini igre. Tipa, ovaj auto ima klimu a ovaj vazdusne jastuke. Ali oba su automobili. A i mnoge razlike koje si naveo u stvari ne postoje-i u Dont starve imas temperaturu, health, hunger, jedino sto umesto air polution imas sanity. I ne mora da bude kraj ako pogines, mozes da pravis Meat etigy i da ozivis kad pogines. A kolicina fajta u Dont starve zavisi od tvog stila igre-mozes da igras agresivno i napadas, ali i ne moras, po zelji. Mozes da postavljas zamke, krenes da bezis, i one zavrse posao. Takodje, cinjenica da igra nema multi nista ne govori o razlicitosti igre-mozes recimo da napravis dobru pucacinu ili strategiju koja ima samo SP, a da bude ista kao Crysis ili Starcraft po koncepciji.
Nema veze da li ima manje ili vise kraftovanja, u Skyrimu ima vise craftovanja oruzja nego u Morrowindu, pa su igre iste koncepcije i izvodjenja.
Sta pokusavam da kazem: obe igre su u sustini predstavnici istog zanra, Minecraft-like igara. Sve razlike izmedju njih su prilicno male-tipa ova ima vise craftovanja a ona vise vrsta hrane koje mozes da prikupis ili proizvedes. Vise se recimo razlikuju Dirt i Need for Speed, a obe pripadaju istom zanru igara.

edit: ne znam koliko itema moze da se proizvede u Starboundu, ali u Dont starve moze 40-50 sigurno, verovatno i vise

edit2: sad sam na brzaka prebrojao, oko 100 itema moze da se napravi, ne racunajuci ono sto moze da se nadje u prirodi. U staroj verziji igre, kasnije su dodavali jos neke, cini mi se. Koliko moze da se napravi u Terariji/Starboundu? (nije flejm, zanima me)

Poslednja izmena:
U Terariji imas i lebdeca ostrva pa ih trazis onom municijom na odbijanje :D... Dobra je Terarija bila, i mnogo je zanimljivije kada sam otkrivas kako i sta, bez gledanja u neki guide. Bas su da probam i ovo i Dont Starve.

Poslednja izmena:

Nazad
Vrh Dno