Šta je novo?

san diego ili venice

Da se ja pitam uzeo bih San Diego.
Ako ne znas sta je dobro pitaj za cenu.

planetbox je napisao(la):
neka preporuka
san diego ili venice jezgra ???? :d

Ne mogu ti dati preporuku jer nisam radio na konfiguracijama baziranim na oba. Sa Venice-om sam prezadovoljan. Maltretiram u raznim kombinacijama...

Mada, procitaj tekstove i izvuci sam zakljucke. Donekle se slazem sa onim, koliko para toliko muzike, ali opet... Slede link-ovi:

Venice core

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8542

San Diego core

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8140

ja mislim da je bolji san diego...
ima duplo vise kesa,duplo vise kosta pa je stoga verovatno duplo bolji - treba mnoooooooooogo,mnoooogo narkotika da zgutam da bi kupio isti

AMD je nakon promocije jezgra pod kodnim nazivom San Diego na trziste ubrzo izbacio jos jednu verziju Athlon 64 jezgra - Venice. Venice predstavlja "skart" San Diego jezgra (ima duplo manje drugostepenog kesa jer je jedan deo ove memorije fizicki iskljucen - uglavnom zbog neispravnosti) i izradjuje se kako bi se u potpunosti iskoristili svi procesori koji sidju sa wafera prilikom izrade San Diega. Procesor se odlicno pokazao u radu i veoma je pogodan za OC. Odlican izbor za datu cenu. Obrati paznju da se oznaka Athlon 64 procesora sa Venice jezgrom zavrsava slovima BP, u suprotnom u pitanju je jezgro Winchester koje za razliku od Venice-a ne podrzava SSE3 instrukcije i slabije se overklokuje od Venice jezgra. San Diego je vrh ponude... Izbor je na tebi, ali neces pogresiti ako ustedis novac i uzmes Venice... :type:

Da li je neko procitao tekstove o navedenim procesorima, ne samo na www.benchmark.co.yu?

Razmisljate li o latenciji L2 cashe-a, optimizaciji aplikacija, odnosno potrebi za vecim L2 cashe-om u regularnim aktivnostima?

Time sto je skuplji, San Diego, ne znaci da je i bolji.

Kao sto rece Micro, a i iz iskustva i sada mog a i mnogih ljudi, Venice core ima overclock potencijal, koji je poznat, znaju se serije.

Daleko vise koristi ce imati od kombinacije multiplier*HTT i nizu latenciju L2 cashe-a nego li default San Diego-a.

I, ne, ne osipam drvlje i kamenje po San Diego core, jednostavno, u ovom mometnu a i u pro futuro, smatram da nece biti potrebe za CPU sa 1024kb L2 cashe-a.

@Grocius
Pa Intel jos od kad stavlja za kes memorije kapacitete vece od floppy diska :d, ne znam sta je tu cudno. Verovatno ima poboljsanja u radu, inace bi svi stavili po 32 kb i mirni smo.

Wolfman je napisao(la):
@Grocius
Pa Intel jos od kad stavlja za kes memorije kapacitete vece od floppy diska :d, ne znam sta je tu cudno. Verovatno ima poboljsanja u radu, inace bi svi stavili po 32 kb i mirni smo.
pa intel je zato sad tu gde jeste :) l1 cache je bitniji!

Anti Patriota je napisao(la):
pa intel je zato sad tu gde jeste :) l1 cache je bitniji!

Slazem se sa Anti Patriotom po pitanju L1 cashe-a.

Pre svega, AMD ima kvalitetniju cashe organizaciju.

Smatram da sto je veci L2 cashe visa je latencije. U ovom trenutku nije opravdano sa stanovista potreba aplikacija visi L2 cashe uz rizik vise latencije, covek i ako igra DOOM3, bice mu dovoljno 512kb.

Ma sta vi mislili San Diego je sada bacanje para. Taj dodatni kes se ne oseca. Uostalom kao sto covek rece pogledaj testove.

Venice 3000+ se u 99% slucajeva klokuje preko 2,6 GHz sa odgovarajucom plocom, a kosta oko 160€. Za San Diego nisam siguran, ali mislim da ne moze da se nadje ispod 200-220 evrona, a klokuje se mozda malo vise ili cak i manje.

Ne naprotiv SanDiego je vrhunsko jezgro kao sto je neko rekao sami vrh ponude AMD-a.Ali sve zavisi sta datom korisniku treba,mislim, dali mu je zaista potrebno u radu tih 512 L2 kesa...?
E sad SanDiego je i izuzetno i raspoloziv za o/c ,uzmite samo primjer CYk-a,dovoljno ce vam biti...
POz...

M3, veoma gresis u vezi SanDiega, on se losije clockuje od Venica i to upravo zbog tih dodatnih 512kb kesa, zbog kojih je i vreliji pri istom clocku u poredjenju sa Venicom.
CYK-ov primerak je izvanredni izuzetak i malo je takvih u svetu. Listajuci XtremeSystems, mozes videti da sa SanDiegom mnogi tesko stizu i do 2.7Ghz...
Uostalom, evo neka se jave ponosni vlasnici SanDiega (osim CYK-a) i neka me demantuju rezultatima...
Poz.

Overkloking varira od nedelje do nedelje proizvodnje i ne postoji pravilo niti za jedno jezgro.
Generalno, AMD naplacuje tih 512kb kesha vise previse, s toga Venice je bolji izbor.

Venice ti se vise isplati jer dodatni kes kod SD skoro neces ni osjetiti u praksi pri svakodnevnom radu.

moja preporuka ti je Venice 3200 ili 3000, njega mozes fino kloknut vecina ide na 2,7 GHz , razliku od 100 evra bi na tvome mjestu investirao u neki bolji cooler recimo Hyper 6 ili jacu graficku karticu.

Poz...

Poslednja izmena:
uNesc0 je napisao(la):
Ma sta vi mislili San Diego je sada bacanje para. Taj dodatni kes se ne oseca. Uostalom kao sto covek rece pogledaj testove.

Venice 3000+ se u 99% slucajeva klokuje preko 2,6 GHz sa odgovarajucom plocom, a kosta oko 160€. Za San Diego nisam siguran, ali mislim da ne moze da se nadje ispod 200-220 evrona, a klokuje se mozda malo vise ili cak i manje.

San Diego za 200 evra :zgran: daj mi molim te link gdje se za te pare moze kupiti da odmah narucim jedno 10 komada !

Razlika u ceni se ne oseca toliko u performansama. Ako ti kinta nije problem uzmi SD ili uzmi jos 1gb rama npr...

Definitivno isplativija kupovina je Venice. Licno sam testirao oba procesora (San Diego i Venice) i razlika u novcu je nemerljivo veca od razlike u performansama. Moja preporuka je Venice 3200+ :d

Vrh Dno