Šta je novo?

SamsungC100 Gprs Modem+mobtel=problem<PROBLEM RESEN

vladb

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
601
Podesio sam sve u GPRSWizard-u (mobtel podesavanja), kada krene da se konektuje dobijem poruku "Fail to get error string"?!?! Takodje kada pokusam da se konektujem preko standardne konekcije dobijam "Error6: The handle is invalid"!?!? Kao broj telefona sam ostavio " *99**1*1# ", mada sam probao i sa " *99***1# " i nece. U "Modem Configuration" ne mogu da postavim "modem protocol" na GPRS. Sta da radim?
Sistem je win2000+SP3, IR: Sigma Tel USB-IrDA Adapter.
Inace, mobilni savrseno radi sa EasyGPRS-om (slanje slicica, melodija, ...).
Takodje kada uradim "Query Modem", isti se uredno odaziva.

S obzirom da ti u gresci pominje string, proveri da li si isti pravilno napisao u Control Panel->Phones&Modems->markiras irda modem->properties->Advanced-> pa onda ide ono "ATCDGCONT..."
Modem Protokol zaboravi, to ne postoji osim u mobtelovom uputstvu.
Pokussaj, rekao sam to vec negde, da resetujess telefon, meni je jednom prilikom tako proradilo. Da li ti radi GPRS direktno sa telefona, bez kompa? I sta ti je to GPRS Wizard? Napravi konekciju normalno sa dial up connection pa onda probaj, ali prvo pobrissi iz tel. i kompa sve sta si do sada napravio.

Pravilno sam napisao sve, inace GPRS radi preko telefona (bez kompa).
EasyGPRS je program sa kojim samsung-ovi telefoni jedino mogu da rade. GPRSWizard je deo tog programa za konektovanje na net preko GPRS.
Sve sam probao... izgleda ce win2000 da leti kroz prozor.
ctp;

vladb je napisao(la):
Pravilno sam napisao sve, inace GPRS radi preko telefona (bez kompa).
EasyGPRS je program sa kojim samsung-ovi telefoni jedino mogu da rade. GPRSWizard je deo tog programa za konektovanje na net preko GPRS.
Sve sam probao... izgleda ce win2000 da leti kroz prozor.
ctp;

Kakav GPRS Wizard i slicne gluposti???
Znaci kao sto ti covek gore kaze:Control panel>network conections>make new conection
Pravis konekciju kao za obican modem preko dial-up-a samo podesis nove podatke koje si ispravno gore naveo i fercera samo tako
Pozdrav!

npetar je napisao(la):
...

Kakav GPRS Wizard i slicne gluposti???
Znaci kao sto ti covek gore kaze:Control panel>network conections>make new conection
Pravis konekciju kao za obican modem preko dial-up-a samo podesis nove podatke koje si ispravno gore naveo i fercera samo tako
Pozdrav!

ne znam da li grijesim ali da bi se konektova uz pomoc gprs-a potrebno je da postoje odredjena podesavanja koja su kod nekih u samom telefonu dok su kod c100 setovanja za gprs u okviru programa GPRSwizard pa mislim da pravljenje konekcije posebno nece rijesiti nista

Hmm...mozda i ja gresim ali ne mogu da verujem da je Samsung napravio neke takve peripetije.
Koja su to podesavanja koja se koriste u tom wizardu,bas me interesuje?
:wave;

U GPRSWizardu ima manje podesavanja nego u standarnoj windows-ovoj konekciji, program je sh*t... naveo sam ga samo zbog greske koju mi javlja, inace preko windows-network con. sam probao sve kombinacije i nista.
:confused:

Trazi ovde resenje:

http://www.elitesecurity.org/tema/37031

pa posle pisi sta i kako da bi i ostali znali...

Napomena:
Cini mi se da je jos neko na Bench-u pisao o c100 pa procesljao malo

1.A jesi li u u tom GPRS wizardu , u setup-u izabrao IRDA kao uredjaj za povezivanje?
2. Izbaci ATGCD...string pa probaj bez njega

Na forumu (elitesec...) sam bio, takodje sam nasao na benchmark-ovom forumu o c100 ali mi nije pomoglo.
Probao sam i sa i bez AT+CGD... stringa.
E sad jedna stvar, u GPRSWizard-u mogu samo SAMSUNG GPRS MODEM da izaberem, koji se inace nalazi na virtuelnom COM 4 portu (koji postoji zahvaljujuci " IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Port for Windows 2000/XP
Version 2.0.0-beta2 (2003-12-01)" drajveru).
Ako nekom znaci evo i log.

A da nisi rucno podesavao u tom wizardu i control panelu IP i DNS adrese.Ako jesi,pobrisi jer sve mora da bude automatski

IP i DNS nisam pipnuo, stoje na 0.0.0.0
btw sta znaci ovo:"After waiting 20ms CD is still low." u log-u?

vladb je napisao(la):
IP i DNS nisam pipnuo, stoje na 0.0.0.0
btw sta znaci ovo:"After waiting 20ms CD is still low." u log-u?

Ovako...Lepo probaj sa nekim drugim normalnim telefonom(pozajmi od drugara) i probaj na tvom racunaru.Ako radi sve OK znaci da je stvarno problem do tvog telefona(i drajvera za c100)

Ili to ili cu probati moj tel na drugom kompu.
Malo sam potrazio po netu, pre bih rekao da je do win2000 nego do mog telefona.

Ne verujem da je do telefona, do sada sam na dva c100 namestio istu stvar (sa kompom), dodusse na XP, bez ikakvih glupih wizarda. Oba puta je radilo super iz prve, a na drugom je posle dan dva, nakon uspesne konekcije prijavljivao pogresan DNS pa nije mogao da otvori ni jedan sajt. Ali posle poteza occajnika (gasi-pali tel), stvar je zaccudo proradila. Ali osim te gluposti sve ostalo je u startu bilo OK.
Zato ponovo kazem: Deinstaliraj sve sta je bilo u vezi sa tvojim podesavanjima, znaci IRDA modem, network monitor driver (u networkingu, ako si ga uopste instalirao!?!), network konekciju, taj odvratni wizard NE KORISTI, pa onda sve iz pocetka-new connection itd. Da sam ja u pitanju napravio bih i novi gprs profil u telefonu da bih bio potpuno siguran. Ponavljam obrati paznju na network monitor driver!

Dakle ovako, sve sam re-instalirao i nista!
Dok ne probam na drugom kompu, nemam nameru (a ni vremena) vise da se zezam s tim.
Fala na savetima! :eye:

PROBLEM RESEN!!! Kao prvo moram da se pohvalim da sam trenutno na net-u preko GPRS-a :))) Kao sto verovatno vec znate u nekim slucajevima (pa i mom) je bio potreban virtuelni COM port. Drajver koji sam instralirao: IrCOMM2k - Virtual Infrared COM Port for Windows 2000/XP Version 2.0.0-beta2 NE RADI!!! Bar ne na win2000! Zato sam sa istog sajta (www.ircomm2k.de) skinuo stariju verziju 1.2.1.0 koja RADI!
Jos jednom hvala svima na savetima!
:happy: :happy: :happy:

Da si koristio XP nikakav modem driver ili IRDA driver ti ne bi bio potreban, ali eto lepog iskustva za one sa slicnim problemom.

Hmmm...lepo je sve sto gore pise.Al evo muke:
Zapada mi taj adapter juce i nikako da radi pod XP-om(u 98-ci radi)
Naime,posle instalacije drajvera XP uopste ne pokazuje wireless link tako da nista ne mogu da mu uradim-testiram.
Jednostavno,samo mi prijavljuje u sistray-u(donji desni ugao desktop-a)
da je uredno povezan USB uredjaj i nudi mi opciju samo da ga iskljucim.
U Device Menager-u je sve OK,probao sam svim podesavanjima u Advanced settings i nista...
Takodje,primetio sam u 98-ci da je instaliran drajver u Network adapters i to "Sigmatel usb-irda dongle) a u XP-u toga nema.
Mozda je tu kljuc mog problema ali ne znam kako da ga resim.
Sta predlazete?
:wave;

Nazad
Vrh Dno