Šta je novo?

Samsunga LE-32C550

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem sa doticnim tv. Slika na tv je odjednom nestala dok je tv bio upaljen. Stalno se vrti poruka "Signal slab proverite kabal". Pokusao sam direktno da ga spojim jer je prikljucen preko razdelnika a tu je prikljucen jos i modem, pokusao sam i na drugom prikljucku u drugoj sobi i nista. Nema signala ni na digitalnoj preko Cam modula ni na analognoj. Vadio sam i modul, svasta nesto sam probao. u meni mogu normalno da udjem i da setam kroz njega, ima sliku sa kompa, sa usb-a. Pokusao sam i ponovo da pretrazim kanale, sad vise nemam listu kanala i stoji da pocnem pretragu.
Sta moze da bude problem, pretpostavljam da je do djutera, da li su analogni i dvb-c tjuner u jednom tjuneru?
Tv je star oko 3,5 godine.

Pokusao sam i fabrickim resetom, ali nisam uspeo. Hteo bih da ubacim novi softver da i tako pokusam, zanima me da li neko ima poslednji firmware za ovaj model?
Nasao sam kao nesto na netu. U exe. obliku, kada ga instaliram na usb-u, pojave se dva foldera u kojima je folder image i u njemu neki fajlovi. kada sam pokusao nadogradnju tv nije prepoznao nista sa flash-a. U nekom tutorijalu sam video da treba se pojavi jedan taj fajl sa image folderom i jos nekim fajlovima van tog image foldera. Takav firmware sam skinuo za neki drugi model cisto da vidim sta ima u tom firmware.

Ja sam drugaru instalirao novi softver za model samsung le-32c530.Koliko se secam probaj da flesh memoriju formatiras u fat 32.I pogledaj prvo punu oznaku tvog tv-a pozadi.Jer za model le-32c530 su postojala dva softvera,u zavisnosti za koje trziste je tv radjen i ja sam prvo skinuo jedan i jednostavno nije hteo da ga instalira.Kad sam skinuo drugi i ubacio ga na flesh,odmah ga je prepoznao i nadogradio novi softver.
Bar je takav slucaj bio kod modela le-32c530.

Evo sad sam skinuo softver i imas na ovoj stranici da skines
http://www.samsung.com/us/support/owners/product/LN32C550J1FXZA?
Kad otvoris ovu stranicu idi na see all downloads pa onda klikni na firmware pa na exe i odatle ga skini

exe file ima 88,3mb.Kad ga skines i raspakujes dobices dva fajla.Jedan nosi oznaku T-MSX5AUSC a drugi ima oznaku T-TDT5AUSC.
Jos ovo pise pod opcijom
upgrade file(usb tipe) (firmware) (ver 10.16)

Title Firmware for SX1 & X4 (Folder Name:T-TDT5AUSC / T-MSX5AUSC, Version : Version : 1016.3, 2006.0)
Applicable Model LCD TV C450, C530, C540, C540, C550

Znaci navedeno je da su softveri za dva tipa modela c550 i to T-TDT5AUSC / T-MSX5AUSC pa bi trebalo jedan da odgovara za tvoj tv.

Oba imaju u sebi image fajl i pretpostavljam da jedan od ova dva softvera je odgovarajuci za tebe.
Dovoljno je da ih prebacis kad ih raspakujes sa ovom zutom fasciklom gde pise jedna od ove dve oznake i on bi trebalo sam da prepozna softver i da krene da uradi nadogradnju.
Probaj pa javi sta si uspeo da uradis.

Poslednja izmena:
Nesto nece. Dal da prebacim foldere T-TDT5AUSC ili da prebacim image folder iz njega, ili pak faljove iz image foldera? Na youtube sam video da ovaj glavni foder ima image folder i jo par fajlova.

Ja sam koliko se secam prebacio ceo folder,kod tebe je to T-TDT5AUSC i pustio je i tv ga je odmah prepoznao.Mislim da u meni-u od tv-a ides na opciju- nadogradnja softvera i da bi on trebao da ga prepozna i da krene update.Nije mi poznato kod tebe iz kog razloga nece da krene.Da li si formatirao flesku u fat 32?Mozda ona pravi problem.I da li si siguran da je ovo tvoja verzija softvera.Mora biti prava verzija softvera na flesci da bi tv krenuo u nadogradnju softvera.

Poslednja izmena:
Ja sam prebacio oba fodera/verzije, onako kako sam raspakovao. probacu prvo samo jedan pa drugi.

Vrh Dno