Šta je novo?

Samsung X600 ili Sony Ericsson T630

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
interesuje me koji bi od ova dva telefona bio bolja kupovina....BT koji ima SE mi nije bitan...ako neko ima iskustva neka napise nesto.....ja sam citao dosta o njima na internetu ali bi voplio da cujem licna iskustva

Pa ta dva telefona nisu ista klasa, ni po opcijama ni po ceni. X600 je ispod 200€, a SE blize 300!
Sta tebi treba od telefona i dubina dzepa odlucuju. Pravac na:
1. http://www.mobilnisvet.com/
2. http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
pa, posle toga, izbor je samo tvoj :D
P.S. Igrao sam se sa oba fona, licno vise preferiram SE, vise mi se svidja organizacija menija, Samsung ima nesto bolji ekran, baterija za nijansu duze traje na SE, zato opet naglasavam: zavisi sta tebi treba.

Poslednja izmena:
Samsung ima kvalitetniju kameru, koliko znam snima slike u VGA rezoluciji dok je to kod SE neka bedna 300xNeshto. Samsung je jeftiniji, ima bolji ekran, meniji su manje vishe ok organizovani, ne znam za kapacitet memorije. SE je pak barem meni lepshi po dizajnu, ima vishe aplikacija za njega nego za Samsunga, tako da ako ti nije bitna bolja kamera uzmi SE pa cesh imati fensi telefon :)

BokiPK je napisao(la):
Pa ta dva telefona nisu ista klasa, ni po opcijama ni po ceni. X600 je ispod 200€, a SE blize 300!
Sta tebi treba od telefona i dubina dzepa odlucuju. Pravac na:
1. http://www.mobilnisvet.com/
2. http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
pa, posle toga, izbor je samo tvoj :D
P.S. Igrao sam se sa oba fona, licno vise preferiram SE, vise mi se svidja organizacija menija, Samsung ima nesto bolji ekran, baterija za nijansu duze traje na SE, zato opet naglasavam: zavisi sta tebi treba.

cijene koje sam ja vidio su 220e za t630 i nekih 20e jeftiniji samsung....

e ovako ono sto me najvise interesuje ako ko moze da mi uporedi kod ovih telefona....
displej
melodije
izgled
software - bitno mi je da ima mogucnost da se sto vise "personalizuje" :) znaci da moze da se
u okviru imenika namjesti za svako ime bilo koja melodija...da prikazuje sliku(slikanu kamerom)
kada neko zove....da ima mogucnost kao kod nokije da se prave profili...da ima bolje java aplikacije
i igrice....itd....

e sad meni je po izgledu mnogo ljepsi T630 od ovog samsunga....iako sam do sad promjenio nekoliko
samsungovih telefona...e sad kamera mi i nije toliko bitna koliko dobar displej npr...A ono sto
mi smeta kod T630 je samo 2mb memorijeu odnosu na 9mb kod samsunga

i jos nesto posto sam iz Podgorice ineteresuje me kako se kod vas uzimaju telefoni na rate?
vidio sam na mobilnisvet.com da dosta firmi daje telefona na otplatu.....pa me interesuje kako
ide to?povecava li se koliko cijena telefona?

imam SE T610 (mizerno različit u odnosu na T630), ortakinja ima X600, evo par utisaka..

maltene sve što si nabrojao SE poseduje.. svakom kontaktu možeš da pridružiš sliku i melodiju (mogu i slike/melodije s kompa), melodije takođe bolje zvuče na soniju nego na samsungu (bar meni), ima 8 profila, email klijent koji radi (ume da se identifikuje smtp serveru, inače ne bi mogao da šalješ mejl), itd, itd..

meni soni deluje kao mnogo ozbiljnija sprava, ima veći displej, može lepo da se poveže sa kompom, koristi ga mnogo ljudi pa imaš dosta stvari na netu za njega.. postoji i odličan program za komp koji radi sve što ti treba u vezi sa kompom i telefonom..

jedino je kamera na soniju živo ******, ali ako ti to nije bitno onda ne treba da imaš dilemu..

što se tiče rata, to radi tako što poneseš 6 puta N čekova, pa im za prvu ratu popuniš bez datuma, za drugu upišeš datum za 30 dana, itd.. pošto smo finansijski dve države, teško da ćeš to uraditi čekovima crnogorske banke, ne znam kako to radi ako si u nekoj banci koje ima i ovde (npr. delta)..

P.S. uzmi sve ovo sa rezervom, po principu "svaki ciga svoga konja hvali" :)

Poslednja izmena:
pa znas kako nasao bih nekoga gore ko bi mi uzeo to a ja bih slao pare......imam dosta prijatelja i rodbine gore :)
ja sam promjenio nekoliko samsungovih telefona i prezadovoljan sam sa njima ali mi software nikad nije pruzao sve sto hocu.....kamera na telefonu mi i nije toliko bitna sobzirom da ni kamera na e700 nema bas neki kvalitet slike...ali ono sto me odbija od se je malo memorije....

Juche sam malo drzhao x600 u ruci, iskreno se razmishljam da zamenim svoju Nokiu 3650 za njega, mali je telefon, tanak, lagan, kvalitet melodija je odlichan, nisam gledao da li mozhe slika da se doda kontaktu, melodija sigurno mozhe, i josh jedna veoma korisna stvar shto se tiche kamere je shto mozhe da se okrece tako da mozhesh da slikash i sebe i iznad sebe, a kada ne koristish kameru zatvorish je i ne grebe se.
Pozdrav.

A jel' ima x600 Symbian? Jel' se na X600 mogu dodati programi i igre? Jel' moze X600 da pusta DivX?

Da, ali sam skapirao da igre vishe ni ne igram na fonu, a za DivX filmove me je bash bolelo uvo poshto imam 16mb karticu :)

Nazad
Vrh Dno