Šta je novo?

SAMSUNG vs NEC

NeoKey

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
604
U dilemi sam: Samsung 959 NF ili NEC Fe950+ ?

Samsung ima bolje karakteristike, a uz to je 100 -tak DEM jeftiniji (950), ali Nec je Nec (1050)...

Kakva su vasa iskustva? Ima li neko doticne lepotane kuci?

Ja posedujem FE750 i prezadovoljan sam. Riba na poslu ima 19". Pa ono razbija. Sam si rekao NEC je NEC(D) (D)

Sta to znaci - NEC je NEC...? Jevtiniji je , a bolji - ista cevka.. NEC je samo bezobrazan , kao i SONY... (u odnosu na IYAMAA)...

byMaX je napisao(la):
Sta to znaci - NEC je NEC...? Jevtiniji je , a bolji - ista cevka.. NEC je samo bezobrazan , kao i SONY... (u odnosu na IYAMAA)...
Znaci bas to. NEC je NEC.A i 3 god. garancije je 3 god.;) ;)

Ma pali... FX ...Samsung pravi bolje monitore od NEC-a.... Pogledaj testove serije 959/757NF protiv FE750+ i FE950+... Ukucaj u google, mrzi me da svrljam po history-ju, online sam! Videces kako ga cene sajtovi koji testiraju monitore vec 5-6 godina! Ne verujem da ih je bas sve Samsung potkupio... Samo nemojte da ovo preraste u NEC vs Samsung raspravu...

Da dodam.... Mozda Samsung pravi iste monitore kao NEC, ali niza cena Samsung-a (napolju, oko 10 funti) mu je ipak dala nijansicu prednosti...

byMaX je napisao(la):
Ma pali... FX ...Samsung pravi bolje monitore od NEC-a.... Pogledaj testove serije 959/757NF protiv FE750+ i FE950+... Ukucaj u google, mrzi me da svrljam po history-ju, online sam! Videces kako ga cene sajtovi koji testiraju monitore vec 5-6 godina! Ne verujem da ih je bas sve Samsung potkupio... Samo nemojte da ovo preraste u NEC vs Samsung raspravu...
Znao sam da ces da se primis ''Ko' BABA na SAUCESCE"(mala sala-posalica).Za 757NF vs FE750+,odgovorno tvrdim da je bolji NEC.Sta drugo da kazem posle nuspele avanture sa 6 primeraka SAMSUNG-a.Opet ,ovo ne vazi za model 700 NF ,koji je bolji od FE 750(bez +).Sto se tice 19'',959 NF i FE 950+ ,NISU ista klasa monitora.NEC za tu trku ima FP950+.;) Ajd' sad?:D

757NF je bolji izbor. Istina je da ima malo vise losijih primeraka ali ko zna da primeti zamenice ga bez problema.

Pozdrav:)

Ok ljudi, ako sam dobro shvatio da ako budem imao srece sa Samsungom i dobijem ispravan monitor, to je u ovom slucaju bolja varijanta... Interesuje me samo koji su to problemi koji se javljaju sa Samsungom? - mrlje na ekranu? loza rezolicuja?

Simpsone, od onih 6 komada neispravnih, da li su svi imali istu gresku !? Kako da ga najbrze iztestiram kad ga dobijem?

Uglavnom se kod Samsunga problemi svode na geometriju i na konvergenciju. Znaci obrati paznju na te dve stvari. Kad nabodes pravi primerak ne moze da mu pridje ni jedna sedamnaestica do 800dem, veruj mi na rec. :)

Za 19' nema razmisljanja. Samsung je bolja kupovina, jer je jeftiniji, a ima jacu elektroniku. Samsungov opseg je do 110 KHz, a Necov 96 KHz, a cevke su im iste.

Hvala ljudi jos jednom svima, probacu sa Samsungom 959 NF, valjda cu da prepoznam ako ne daj Boze, ne bude "onaj pravi"...

... a onda cu i da vam se opet javim :)

Nazad
Vrh Dno