Šta je novo?

Samsung UE40f6400 se konstantno restartuje

Exodusbgd

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
815
Moja oprema  
Zvuk
AirPods Max
Laptop
MBP 16" M2 Pro
Mobilni telefon
14 Pro Max
Pomoć ljudi,

Samsung UE40f6400 se od jutros konstanto restartuje prilikom paljenja. Upali se, prođe 10-ak sekundi, pa se restartuje, i tako u beskonačno. Ne reaguje na kontrole sa daljinskog.

Šta li mu je otišlo?

TV je mađarski, ali je tu negde oko 2 godine garancije, možda je čak i izašao upravo iz garancije.

Pomoć ljudi,

Samsung UE40f6400 se od jutros konstanto restartuje prilikom paljenja. Upali se, prođe 10-ak sekundi, pa se restartuje, i tako u beskonačno. Ne reaguje na kontrole sa daljinskog.

Šta li mu je otišlo?

TV je mađarski, ali je tu negde oko 2 godine garancije, možda je čak i izašao upravo iz garancije.

Danas je I moj Samsung Smart TV(pogledati Moja Konfiguracija) pobrljavio isto se sam pali I gasi, jos je u garanciji, ali sam primetio da kada nije konektovan na net onda radi normalno...

Sta mu se desilo?

EDIT: Pada mi na pamet da su kret*ni isporučili neki update koji je onesposobio uređaj.

Poslednja izmena:
Sad ću probati factory reset iz servisnog moda.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

imao sam slicnu situaciju, uglavnom problem pravi mrezna kartica ili ploca za napajanje. probati prvo ocistiti konektore na kablu od napojne ploce do maticne ploce, po mogucstvu zameniti kabal ili kondenzator na ploci ukoliko je neki naduven, videti ovaj artikal

http://documents.tips/documents/201...000-series-auto-power-cyclingreset-issue.html

u drugom slucaju, iskljuciti mreznu karticu i onda probati, ima na jutubu uputstvo.

Onda ću ga sutra odneti u servis, valjda spada ovaj problem u garanciju. Ne bih da ga otvaramo dok je u garanciji.

@Exodusbgd javi da li je uspelo.

Ne, ne mogu da uđem uopšte u servisni meni.

Sve vise sumnjam da je Samsung namerno isporučio update koji je s*ebao TV. Kad je kućni net isključen, TV radi super, ali čim se konektuje TV jednostavno upadne u "boot loop", na komande ne reaguje i onda jednostavno mora da se isključi net. Nosim ja to sutra u servis, pa neka se oni zezaju sa TV-om.

Moj skroz ispustio dušu (ni ne pali se više). Šaljem ga sutra šverceru, ima još mesec i kusur garancije.

I kod mene isti problem od sinoć, ustanovio sam da prestaje da se sam od sebe restartuje cim sam mu iskljucio WiFi vezu sa netom, kao i kablovsku, tv super radi dok ne dobije internet i onda ode mast u propast. I moj je kupljen preko oglasa iz Madjarske i za mesec dana ističe garancija.

Lolčina, šta ti je konzumerizam. Isprogramirali im trajanje u dan.

Nego gde baš u sred EP-a da crkne, mogao je da sačeka još 10 dana...

Definitivno ovaj problem nije slučajan, kako je moguće da u roku od 11-13h, nama 3-oma TV pobrljavi, a pritom simptomi potpuno isti.. Ovo su sve TV-ovi napravljeni pre 2 godine, sada žele da kupimo nove...

EDIT: Ujutro ću probati Factory Reset pre nego sto ga odnesem u servis, pa javljam stanje.

Poslednja izmena:
Uradio sam ja i Reset i nista, sve po starom, kako dobije internet bilo bežičnim ili žicom, krene da se blesavi tj restartuje sam od sebe.

Mater im njihovu, ovo deluje kao ogroman problem širom sveta:
http://www.i4u.com/2016/06/112784/fix-samsung-smart-tv-rebooting-problem

Samo što je moj TV skroz ispustio dušu do popodneva, više ni ne butuje.

Vi koji možete da uđete u meni, probajte ovo:
Problem is related with Smart Hub option. Samsung did something wrong with this. TV works fine without Smart HUB auto start. If you dont have this option disable, try to enter menu as quick as possible after power on tv. Menu >Smart Hub> First screen settings> Auto on set to disabled ( option in english may differ, i translate from polisch).

This workaraound works, but thereis possibility you will need luck to enter menu before tv hangs on smart hub bar

Poslednja izmena:
Nadam se da će pustiti ispravku, ali me interesuje kako misle da je preuzmem kada nemam konekciju sa netom?

Probaću i ja da nađem na netu da li ima fix pa preko USB-a, nisam znao da može tako.

Sve može, ja verujem da će se probuditi u trećoj smeni neki inženjer i jednostavno nas kurtalisati *****rije, tako mi i treba kad mi je Update opcija bila automatski ažurirana i popio sam go*no.

Sve može, ja verujem da će se probuditi u trećoj smeni neki inženjer i jednostavno nas kurtalisati *****rije, tako mi i treba kad mi je Update opcija bila automatski ažurirana i popio sam go*no.

Nadam se isto, vidim na FB stranici Samsung Deutschland neko saopštenje, jel zna neko da prevede. Na Windows Mobile FB app mi se rusi čim odem na Translate.

Mater im njihovu, ovo deluje kao ogroman problem širom sveta:
http://www.i4u.com/2016/06/112784/fix-samsung-smart-tv-rebooting-problem

Samo što je moj TV skroz ispustio dušu do popodneva, više ni ne butuje.

Vi koji možete da uđete u meni, probajte ovo:

Izvinjavam se na duplom postu, ali ovo sto si postavio je rešenje problema, hvala ti brate!
Sad čekam fix, ne treba im govoriti za ovaj način rešavanja problema, neće onda hteti da pošalju ažuriranje, malo mi je sada čudno bez Smart Hub trake prilikom paljenja TV-a, ali bitno da radi.

Nadam se isto, vidim na FB stranici Samsung Deutschland neko saopštenje, jel zna neko da prevede. Na Windows Mobile FB app mi se rusi čim odem na Translate.

Kazu da je bug ispravljen,izvinjavaju se i da TV koji nije mogao na net sada moze...kako ne znam,ali kazu da moze :)

Sva sreca,moja zena nije koristila SmartHub pa sam promasio blokadu...

Kazu da je bug ispravljen,izvinjavaju se i da TV koji nije mogao na net sada moze...kako ne znam,ali kazu da moze :)

Sva sreca,moja zena nije koristila SmartHub pa sam promasio blokadu...

Edit: preveo sam Update obavestenje,prethodno kaze:

Da bi TV proradio normalno,ako je LAN nakacen,otkaciti ga i kao bice sve ok.
Ali ako je WLAN,prvo iskluciti ruter pa tek onda disable na TV-u WLAN konekciju,tako bi trebalo da proradi...

Ali komentar korisnika:
TV mi zablokirao usred utakmice Ger-Slo i izleteo je kroz prozor.Ocekujem nov TV od Samsunga :D

Poslednja izmena:
Isti problem jutros samo je moj model H6400, ja sam ga vrlo brzo resio tako sto sam ga iskjljucio iz struje a kada sam ga vratio dao mi je 30ak sekundi vremena normalnog rada pre nego sto ponovo pocne da se restartuje i da daljinski ne funkcionise, onda sam ponovio radnju, za tih 30ak sekundi otisao u menu i uradio factory reset, sve radi sad normlano ceo dan, nisam iskljucivao LAN kabl.

Poslednja izmena:
Isti problem sam i ja imao danas u toku dana sa H7000 serijom. Nasao sam negde na netu da treba da se ugasi uz struje i ostavi 10-15min i onda da se upali i posle toga je proradio. Probao sam pre toga i reset i povezivao ga na lan i na dve razlicite wi fi mreze, menjao dns i ne znam ni sam sta vise i svaki put cim dobije net on krene da se restartuje, dok je bez neta tradio normalno.

Jedno pitanje za sve, da li su vam televizori redovno upadate-vani ? ...imam F6500 koji nikad nije update-ovan, a prikacen je na net kablom i nemam taj problem koji opisujete.

Samsung H6400, potpuno isti problem juče oko 12h krenuo da se dešava. Nakon čačkanja i raznih kombinacija provalio sam da ga SmartHub ruši sve vreme kada je konektovan na net. Rešio sam stvar tako što sam isključio LAN kabl, iz menija resetovao SmartHub i ponovo ga pokrenuo, ali sam ga sad prilikom podešavanja naveo da ne koristi STB ili Aeral kanale već da funkcioniše nezavisno, bez vezivanja na kanale. Nakon toga sam prikačio LAN kabl i sve je radilo normalno. Malo me teši sada kada vidim da je ovo globalan problem, jer TV je star godinu dana, kupljen preko Mađara i iskreno u trenutku mi nije bilo sve jedno :) Dakle rezime isključite konekciju ka netu (ili kabli ili wireless, šta god da imate), iz menija reset SmartHub-a (to traje 20-30 sekundi), nakon toga startujte SmartHub i podesite ga opet od nule (on će to sam i zahtevati), ali nikako ga ne vezujte da komunicira sa kanalima (SetTopBox, Aerial, CI+ kartica, šta god da imate), već da bude nezavisan (kod mene na H6400 to je poslednja opcija nešto tipa "no display" zaboravih tačno) i kada završite taj SmartHub wizard onda priključite net (LAN/Wireless šta god) i sve radi kako treba (radi i net naravno, youtube i sve ostale aplikacije).
Probajte, javite kako ste se snašli.

edit:
Samo da dodam da resetovanjem SmartHub-a ne gubite nikakva podešavanja kanala i slike (ako ste je kalibrisali i sl.), ali gubite account detalje na SmartHub-u (zaboravi user i pass za logovanje u okviru nekog Samsung accounta), ali kapiram da to niko ne koristi. Ako koristite, nakon reseta ulogujte se sa user-om i šifrom od ranije. Znači reset SmartHub-a nije isto što i factory reset i nema potrebe njega da radite, to je poenta. Ako njega budete radili onda mora opet da se traže kanale, kalibriše slika itd., ali za tim nema potrebe u ovom slučaju.

edit2:
Da dodam još koji detalj pošto je delikatna tema, uznemirava dosta ljudi pa da budem što temeljniji. Ako vam je TV uključen preko wireless-a moraćete da isključite modem/ruter jer svaki put kada ga upalite SmartHub se diže i ruši TV koji se resetuje i tako u krug sve dok TV ima konekciju ka internetu. Za LAN kabl je lako, samo se isčupa i nakon toga se TV digne normalno, ali za WiFI je problem jer ga je nemoguće isključiti iz TV-a jer jednostavno nemate pristup meniju, SmartHub vas ruši čim se TV uključi.
Inače sad sam se prisetio tačno šta sam juče radio pa da napomenem da nakon što resetujete SmartHub (net isključen), možete odmah priključiti net, a zatim podići resetovani SmartHub koji će tražiti da se putem wizard-a konfiguriše od nule. Znači tu samo obratite pažnju na korak gde pita da li da se vezuje za kanale ili ne (birate ne), nakon čega on radi proveru na netu da li TV ima poslednji update (znam da je meni rekao da sam up to date, tako znam da mi je net bio prikačen u tom trenutnku) i posle toga sve radi bez greške. Mislim da je to sve, ako se setim još nečega editovaću post po 12. put :)

Poslednja izmena:
Meni sad radi normalno smarthub izgleda da su resili problem. Može se u podešavanjim namastiti da se smarthub ne pali kada se ukljuci tv i time sprečiti restart.

I meni je sada sve proradilo.

Ja sam primenio Roy Jonesov savet i radi za medalju a iskljucio sam mu sve Update opcije, nece vise sam da vrslja i luduje kad ga Korejanci fals iskomponuju.

Nazad
Vrh Dno