Šta je novo?

Samsung UE40ES6100 gledanje BBC preko IPlayera

alexa021

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

nedavno sam kupio tv samsung 40ES6100... još sam u fazi istraživanja raznoraznih opcija i sada mi je potrebna pomoć naprednijih poznavalaca :)

Na tv-u preko neta hoću da gledam BBC program preko Iplayer-a... uspeo sam da promenim country code, tako da samsung apps konta da sam iz UK i instalirao mi je neke njihove aplikacije među kojima je i IPlayer.

Iplayer je zato pametniji i kada ga pokrenem izbacuje mi obaveštenje da postoji problem oko geolokacije i neće da pusti bilo koju emisiju.

Negde na netu sam pronašao da treba da se na TV-u promeni DNS server na neki od engleskih...uspeo sam na netu da pronađem par komada i uspešno sam se povezao na net preko njih (tv prikazuje da je internet dostupan i da je sve ok) ali Iplayer i dalje odbija da sarađuje.

Zbog toga mi je potrebna pomoć, šta dalje?

Na net sam povezan preko kablovskog neta, a TV ide na net preko WiFi rutera.

Da li je potrebno da pored podešavanja DNS-a na TV isti DNS podesim i na samom ruteru ?

Hvala unapred na pomoći

Iplayer detektuje tvoju ip adresu i samo ako je iz UK, nastavlja da radi. Promena dns servera nece resiti problem.

Aleksa sry za off ali kako si zadovoljan tv-om? Imam i ja isti ali imam previse probijanja koje ume da uzasno ide na zivce ako gledas mracne scene na filmu u zamracenoj sobi...
Btw sada si mi dao ideju da se mlatim sa promenama country kodova, nije lose zbog aplikacija. Ako te ne mrzi mozes i samo neki linkic ka uputstvima, ako ne guglacu, na tamo... :)

ja sam još novi u svetu LED TV-a tako da je moje mišljenje možda previše subjektivno.

Meni se TV jako sviđa, sviđa mi se to što je tanak, što ima jako dobar zvuk (mada sam ga čisto iz užitka povezao na audio reciver), što ima ugrađen WiFi, dovoljno HDMI,USB portova, što ima 3D....

Na jednom forumu sam pročitao da ovaj tv ima najgoru sliku kada se izvadi iz kutije, ali da uz kalibraciju slike nastane ogromna promena.

Što se promene Country coda tiče, redosled je sledeći:

-uđeš u Smart
-na daljincu kucas fast forward - 2- 8 - 9 -fast rewind

Posle toga TV nudi izbor između praktično svih zemalja sveta...tu odabereš zemlju koja te zanima i posle toga tv instalira novi samsung apps, DEINSTALIRA sve aplikacije koje su bile instalirane i instalira novi samsung apps sa nekimd default aplikacijama.

Bitno je samo da još jednom napomenem da ovim postupkom gubiš svoje već instalirane aplikacije.

To je prvi deo ... drugi deo je promena DNS adrese kao što je prikazano na ovom video koji sam zakačio u prethodnom postu, s tim da meni to iz nekog razloga nije uspelo.

Sajlonac, da li imaš parametre za kalibraciju ?

Ukoliko nemaš, pošalji mi mail i poslaću ti ih

Super, hvala na uputstvu.
E sad, pazi, i meni se bas svidja dizajn, wifi, 3d itd... Preko wifi stalno gledam HDripove sa kompa preko allshare (dovoljan je i ovaj TPlink koji je SBB delio uz ugovore), slusam tuneIn, gledam YT itd itd... Jos sam i nabacio Logi z906 tako da zvuk ne bih da komentarisem :)
Sto se tice gubitka aplikacija to nije nista strasno, ionako sam instalirao svega par, cisto za probu.
3D je meni super, bolji nego u niskim bioskopima definitivno, a ne smeta mi ocima/glavi za sada, iako je aktivna tehnologija.
Jedino kada bih uspeo da nekako napravim i 3D prevod posto je ovako poprilicno bezze :/

EDIT : Ako imas android telefon, instaliraj obavezno allshare control, opasno smanjuje nerviranje oko kretanja kroz smart meni i aplikacije :)
Naravno, mozes i da koristis i bilo koju usb tastaturu i misa, ja probao neke wireless HP tastaturu i Logi misha sa usb malim primopredajnicima i to sljaka kao ludo.

Poslednja izmena:
To oko 3D prevoda je isto i moja problematika.... u uputstvu za tv piše da podržava 3d titlove ali ja sa nekim konverterom nisam uspeo da napravim 3d titl iz običnog .srt fajla....tj, uspeo sam da ga napravim ali TV ga ne pušta ni sa externog hdd prikačenog na tv, niti preko allshare, niti plexia, ni serviia.

Ne znam, nisam pametan :)

Pazi kako sam ja razmisljao, mozda je totalno bezveze i pogresno ali eto cisto da napisem :)
Titl, kakav god da je, dokle god ga player tv-a lepi naknadno, nekako mi je sumnjivo da ce biti 3d.
Ali, ako bi prevod bio zalepljen na sam film, i to zasebno na obe slike, mozda to onda bude kako treba? Nisam do sada seo da malo guglam i trazim resenje za 3d titlove kao i da li ova moja ideja moze da radi ali eto, mozda se neko javi sa resenjem.

Postoji takvo rešenje, samo mora Dunavom još vode da proteče dok ja to skontam kako ide :)

Aplikacija se zove mkvtoolnix ili tako nešto i preko te aplikacije može da se na video fajl lepi šta god želiš

Ma, da, ne sumnjam da postoji zilion aplikacija koje omogucavaju editovanje i lepljenje titlova i kojecega na video fajl ali je samo pitanje da li bi to na kraju rezultovalo 3D prevodom :d
Kada me ne bude mrzelo, mozda i uzmem da se malo prozezam sa tim, cisto da probam na neki klip da zalepim tako nesto pa da vidimo...

Iplayer detektuje tvoju ip adresu i samo ako je iz UK, nastavlja da radi. Promena dns servera nece resiti problem.

Slazem se sa ovom konstatacijom. Slicna stvar je i kod mene na LG 42LM660s. Nece da rade neke aplikacije izbacuje neke prozore s tekstom tipa ......uk.....
Gde si kupio taj tv ako je u Madjarskoj pisi mi na PP pa cu ti poslati mail jednog naseg Madjara koji radi u Segedinu sa televizorima i dobar je poznavalac istih pa mozda on zna neko resenje.

Mene takodje interesuje ovo oko britanske ip. Na kompu koristim Expat Shield Launch i on super obavlja posao za iplayer i sve ostale britanske plejere. E sad kako se to moze preneti na smart tv pa i tamo koristiti opciju iplayera

E da jos jedno pitanje, jer nakon promene u UK market, mozes istim postupkom da se vratis u srpski market ?

Poslednja izmena:
Kupio sam TV u Madjarskoj u Segedinu... Seo u auto i doneo :)

Nisam hteo preko ovih sa KP jer su bezobrazni :)

Kopmania, može istim postupkom da se vrati na srpski market uz automatsko brisanje instaliranih aplikacija sa UK (ili bilo kog drugog marketa)

Ukratko receno, uspeo sam! :)

a sad detalji....

dobio sam od Overplay-a na testiranje trial account na 7 dana... DNS adresu dobijenu od njih sam uneo na wifi ruter..restartovao ruter, restartovao tv... promenio country code na UK i kroz samsung apps instalirao bbc player, itv i jos par njihovih aplikacija.

Sve aplikacije lepo rade.

Inace na netu ima dosta ovakvih servisa ali ne znam kakvog su kvaliteta...nece mi biti zao 5 dolara mesecno, vrede mnogo vise, svakako.

Nisam jedino shvatio da li ovo radi i za us. Ako radi , onda je super je se moze gledati hulu :)

Nazad
Vrh Dno