Šta je novo?

Samsung UE40B8000

NLO1985

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2010
Poena
154
Pozdrav svima.

Kupio sam Samsung UE40B8000 i sve funkcionise s tim sto imam par pitanja.
Zamolio bih ljude koji imaju iskustva sa povezivanjem kompjutera i TV-a da mi odgvore.

1) Ja koristim Evga 295 GTX karticu i imam Core 2 duo procesor na 4 GB rama. Povezao sam PC preko HDMI kabla sa TV-om. Kada ukljucim ima laag ( grafika je perverzija to stoji) Interesuje me da li treba ukljuciti neki Game mode ili napraviti neke kalibracije (jer sam o tome citao) kako bi se ovaj laag umanjio. Da li je moguce umanjiti taj laag i kako se to tacno radi :wall: .( Ukoliko treba neka kalibracija molim za detalje).

2) Druga stvar koja me interesuje vezana je za 3D tehnologiju i svetsko prvenstvo.
Dakle prenos utakmica sa svetskog prvenstva ce imati 3d signal (mozda se ne izrazavam strucno, ali zelim da kazem da ce biti moguce gledati utakmice sa 3d naocarima). Ono sto mene zanima jeste, da li postoji mogucnost da se na ovom modelu televizora gledaju utakmice sa 3 d naocarima i da li je potrebno kupiti josh neki aparat uz njih? Ja koliko znam uslov za gledanje 3d-a je 120 Hz refresh rate. Moj televizor ima 200 hz.

Hvala unapred :type:

ja mislim
1) da je to problem na svim samsunzima B serije i
2) sam si sebi odgovorio, 200 nije jednako 120

1) Prema ovom izveštaju http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b8000-20091211161.htm ja razumem da je normalni laag bez ikakve kalibracije oko 80 ms a ako posvetiš malo vremena i napraviš dobar settings možes da smanjiš na 20 -30 ms. Mene zanima da li neko zna koje to settings-e tačno treba podesiti, i bukvalno step by step kako se to radi. Jer sam ja operisan od tehnologije. :crash:

2) Zar nije uslov da bude 120... ako je preko onda je valjda još bolje?? :trust: , ne mora valjda da bude tačno i jedino 120? A drugo da li je to jedini uslov? I na kraju da li je izvodljivo da se na ovom modelu televizora gleda 3D?

pa pazi za ovo drugo, bilo bi dobro kad bi to bilo tako. ali ja mislim da za 3D televizor moraš imati i HDMI 1.4 verziju koju trenutno nijedan tv nema a da je kod nas na tržištu

šta bi onda ona panasonic plazma radila sa 600Hz :D, a ne vidim da je reklamiraju kao 3D ready ili tako nešto. mislim znam ja da ona nije native 600Hz, već da su nešto skarabudžili ali kao daje takav efekat.
IT industrija je skoro kao farmaceutska, taman i da može taj od 200Hz da "ćera" 3D oni će nekim firmware-om da mu to onemoguće, jer pobogu moraju prodati nove modele koji su 120Hz-a.

nije taj 3D toliko bezopasan koliko se misli, ako ti se potrefe određene okolnosti u mozgu možeš i moždani udar da dobiješ. ko onom jadniku u kini, čovek nije znao da, zbog tog od čega je već bolovao, može da rikne i eto avatar mu "došo" glave.

budi zadovoljan, imaš tv koji je na engadgetu osvojio prvo mesto kao najpoželjniji uređaj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno