Šta je novo?

samsung UE-D7000 & samsung UE-D8000

borislav111

Cenjen
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
154
da li na ovome dobrom forumu mi moze reci koja je razlika izmedju ova dva tv,meni na prvi pogled po karakteristikama i samome tv izgledaju isti ,ali neka razlika postoji da li ko zna koja je to razlika,pozdrav

micro dimming jedna od ditnijih razlika ostalo je sve isto ali potpuno isto

micro dimming jedna od ditnijih razlika ostalo je sve isto ali potpuno isto
micro dimming sta mu je to da li to utice koliko na sliku,mozes li mi pojasniti,jer imam namjeru da kupim ue55d7000,pa da se posle ne pojedem sto nisam dodao nekih 150 eura vise za d8000,i da li znas gdje u srbiji ima najpovoljnije sa cijenam da uzmem ili d7000 ili d8000 ako znas,hvala ti unaprijed puno

Samsung je predstavio Micro Dimming Plus (Micro Zamračenje Plus), novu metodu lokalnog zamračenja (local dimming), bez tendencije da se ovaj sistem naziva “sustavom lokalne kontrole svjetlosti” i kojih se nalaze na LCD modelima Samsung TV-a koji su u D8000 rasponu. TV je podijeljena na “blokove” u kojem svaki blok kontrolira svjetlo odvojeno. To omogućuje prikaz bijelih i crnih površina znatno preciznije sa što manjim curenjem pozadinskog osvijetljena. Tu je i sustav koji obrađuje video signala za otkrivanje svijetlih i tamnih područja za svaku sliku. ovo se postiže uz primjenu tehnike zvane Local Lightness Optimization (Lakoća lokalne optimizacije) ili skraćeno LLO i konačno, “LED BLU Kontrole” fotodiodama.
Rezultat je prikazan na slici … Za 46-inčni TV imamo 23 bloka u horizontalnom i 12 blokova u vertikalnom položaju. Stoga Micro Zamračenje Plus predstavlja 276 malih monitor područja na zaslonu!

Mislim da za MicroDimming @Kikibgd nije u pravu,poseduje ga i D7000 serija(dokaz dole na slici).Osim u osvezenju koje kod D8000 iznosi 800MHz a kod D7000 400MHz i jos nekih estetskih razlika nema bitnijih razlika.Plazma serija PDP7000 ne poseduje MicroDimming a PDP8000 ga ima.Mozda je@Kikibgd mislio na ova dva Plazma modela kada je to pomenuo.Evo dokaza za MicroDimming LED Panela iz 2011:

samsung.jpg

Poslednja izmena:
da mozda je mislio na plazmu,a da li ko zna gdje u Srbiji po najpovoljnijim cijenama(i ako su cene paprene,odnosno za ove premium televizore tesko je odvojiti tolike novce ali sta da se radi) mogu da se nadju ova dva vise nego dobra led tv

Poslednja izmena:
Ta razlika stoji za USA trziste, dok za evropsko trziste razlike osim estetske NEMA.
Nema sada sanse da nadjem na av forums iz onih kilometarskih tema, ali razlika micro diming i micro diming plus je cip (hardverska komponenta znaci), kod modela za EU tog cipa jednostavno nema u D8000.

EDIT: sta si ti uradio sa onim mrtvim pikselom? :) Uspeo si da ga menjas?

Poslednja izmena:
da stigao novi TV za 40 dana i isporucili ga na kucnu adresu stari skinuli sa zida zapakovali i to sve u 23:40 XD

jos jedna pohvla na tehnomaniju.

i na te pare razlika od 170e je mizerna tako da nek uhvati neku 10% akciju i nek kupi d8000

Poslednja izmena:
Vrh Dno