Šta je novo?

Samsung TV

Miki5

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
609
zdravo
kupio sam samsung tv,
TV ima jednu manu, pri promeni kanala na ekranu se prvo prikaze jedan tamni ekran sto traje oko sekundu, pa onda predje na drugi kanal, da li je ovo karakteristika samsung tv-a ili je mozda falican?
navikao sam da cesto "vrtim" kanale pa me ova pauza pomalo nervira...
pozdrav

To je prvi uveo Sony, pre desetak-petnaest godina doduše :) Fora je u tome da se na taj način čuva ekran, tj. ne dolazi do naglih promena u prikazu slike.
Uživaj u novom TV-u i ne brini ništa :)

To zešće zna da nervira, probaj da isključiš "blue screen" ako nađeš to u opcijama, inače ne vidim razlog zbog kojeg bi takva "funkcija" štitila ekran ctp;

Na mom Samsungu je isto tako, a koliko sam video, i na svim novijim televizorima. Matori GoldStar i Technics (ako se dobro secam imena, posto ga nemam vise) to, recimo, ne rade.

Samo da te "utesim" - posto mi je upravo crkao petnaestak godina stari Sony, pitam ja majtora koji mi je dosao nazalost samo da konstatuje odlazak doticnog u vecna lovista - sta sad ??? koji je najbolji televizor trenutno na nasem trzistu ???
A on meni k'o iz topa: Samsung ! :)

Najbolji ne znam, najjeftiniji jeste:) I ima jedu manu - nema SVHS prikljucak. Tako da moram da koristim SVHS-SCART konvertor da bi gledao svoje omiljene divX na njemu.

A inace, i moj ima pauzu pri promeni kanala. Posto su mu meniji na srpskom, probacu da nadjem opciju za iskljucenje.

Blade Runner je napisao(la):
To zešće zna da nervira, probaj da isključiš "blue screen" ako nađeš to u opcijama, inače ne vidim razlog zbog kojeg bi takva "funkcija" štitila ekran ctp;

Vreme potrebno savremenim televizorima da prebace sa kanala na kanal, za kojebi slika obicno zasvetlela ili bi se pojavoi beli sum, je kompenzovano tim nekim tamnijim ekranom.

Zasto, pa jednostavno, bela ili svetla boja se dobijaju kombinacijom svih tacaka, znaci R+G+B, i na taj nacin se elektronski snopovi trose neuporedivo vise nego kada se prikazuje klasicna slika. Sada, ovo traje trenutno i nije bas neka usteda, ali da budemo iskreni, i nema nesto puno inovacija naklasicnim PAL TV aparatima u poslednjih desetak godina osim FLAT ekrana.....

Nisam bas siguran u kvalitet samsung-a, imam jedan star tri godine kome visokofrekventni trafo nikad nije ni valjao pa slika dise. Kad sam pitao majstora da l' vredi da menjam, on mi rece da su i novi takvi :( Zato molim boga da mi ne crkne Sony star 13 god, sa jos uvek perfektnom slikom...
Disanje slike posebno zna da zamara kad povezes izlaz iz video karte na tv pa ga spustis u 640x480 posto onda ima bordere, slika prosto igra na ekranu...

Nazad
Vrh Dno