Šta je novo?

Samsung TFT monitori - podesavanja

damirbaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.01.2004
Poena
349
- da li koristite Magic Color
- da li koristite neki od modova iz Magic Bright-a ili svoj custom i da li ih stalno menjate ili drzite jedan univerzalan za sve...
- da li ste vrsili kalibraciju slike,pre svega boja ili ste ih ostavili na default vrednosti...
- na koliko vam je brightness,a na koliko kontrast...
- coarse,fine i sharpness dal ste menjali i na kolko ste stavili?

i zanima me kod igranja posto je rez od 1680x1050 suvise zahtevna na primer za Oblivion kako da ubacim neke nize wide rezolucije...

pokusao sam preko Power Stripa,ali slika se ne rasporedjuje ravnomerno po ekranu vec ostaje na primer kod 1440x900 donji deo 5cm blank...
e sad kad sam dodavao custom rez preko powerstripa samo sam ukucao u ona dva gornja polja 1440x900 i dole kliknuo na keep aspect ratio...jel sam mozda trebao da kliknem na wide,mada mislim da i tad tripuje...

u drajverima mi je ukljucen monitor scaling,fixed aspect ratio ne ukljucujem jer ne volim da mi toliko sece ekran sa strane da bi normalno prikazao rezoluciju od na primer 1280x1024...

takodje posle instalacije power stripa nesto mi je zabagovala Nvidia Control Panel pa ne moze da se otvara preko New prijavljuje neki error vec samo preko classic panela...

dakle ako moze pomog oko toga pre svega od korisnika Samsung 205BW monitora za sva pitanja,a mogu predlozi i od ostalih korisnika Samsung TFT monitora...

ajde ljudi pomozite malo,makar ne neko pitanje odgovorite...

da li koristite Magic Color?

odgovor DA - NE ...nista tesko...

Poslednja izmena:
Nemoj da očekuješ od drugih da ti kažu kako da podesiš svoj monitor. Jednostavno idi u setinge i podesi onako kako tebi najviše odgovara.

BTW jednom sam podesio monitor kako meni odgovara i više ga ne diram.

PRAVA TEMA!!! Sve na defaltu ..contrast jedino na 65....e sad kako da podesim gamu ?Mislim da mi je zbog nje malo presvetla slika....?

Damirbaj a koji model imaš?
Ne verejum da bi osvetljenje, kontrast i ostalo na jednom Samsungovom modelu odgovaralo nekom drugom. Možda bi postojala neka podudarnost kod nekih modela npr. lupam 940B i 940BF.

moj je 225bw i ne znam sa kojim programom da namestim gamu .....

Pa pazi meni je na 940B kada udješ u njegov meni, pa tab gde se nalaze podešavanja za boju. Tamo postoje neka tri gama moda, ako na to misliš djsp.

Ne mislim na to nego na podesavanje game za pripremu za stampu fotogrfija,recimo adobe gama postoji bas toj svrsi ali nisam siguran da znam da podesim probacu.....

@djsp
a da podesis gamu u drajverima za graficku?

@stvorenje

ne ocekujem od drugih da mi kazu kako da podesim monitor,vec zelim da znam da li vecina ljudi na Samsung TFT monitorima ukljucuje Magic Color i ostale opcije...a od ljudi koji imaju moj model me bas zanima kako su sta stavili da vidim na kojim vrednostima ljudi uglavnom drze koju stavku,znam da trebam da podesim monitor da odgovara mojim ocima,samo zelim da imam neku okvirnu sliku na kojim vrednostima ljudi drze isti model...

@sivi napisao sam vec da imam Samsung 205BW...

bright mi je na 70
contrast na 84

sharpness i ostale stavke nisam dirao...magic color sam iskljucio...i drzim custom modu bilo da sam na netu ili nesto igram ili gledam film...kako vi podesavate?

i zna li neko neki dobar prog za podesavanja [kalibraciju] boja,osvetljenja,kontrasta...itd...znam da ga ima na grafickim drajverima i na CD-u koji sam dobio uz monitor...ali jos neki predlog nije na odmet...

Samsung 730bf

Maguic bright - ne
Contarst 75%
Brightness 25%

Vrh Dno